Нашите кухни - 72

• 119 636
  • 841
  •   1
Отговори
# 375
  • Раковски
Котлона или е с алуминиев кант или не. Инак самото стъкло е доста скъпо.

# 376
И аз мисля, че тези кантове си вървят към котлоните. Днес разгледах и имаше модели с кант и обикновени.

rgzi, твоята кухня лак ли е?
Аз днес бях на обиколка и много харесах тази
Горните шкафове са много интересни, с промазан ефект. Тъмен плот ми харесва, но гърба по-скоро да е друг.
Какво мислите?
Иначе харесах и една тъмно сива, лак, но не съм имала такава кухня и не знам какво да очаквам. Приятелка ми се е оплаквала, че нейната е постоянно в отпечатъци и много сериозна поддръжка изисква.

# 377
  • София
По принцип ако поръчваш нещо индивидуално от масив - длъжни ли са да ти изготвят освен оферта за цена и чертеж преди да дадеш капаро това заплаща ли се или е включено?

Досега не съм поръчвал но комуникацията с хора от провинцията ми е адски трудна понякога.

# 378
  • Раковски
По принцип ако поръчваш нещо индивидуално от масив - длъжни ли са да ти изготвят освен оферта за цена и чертеж преди да дадеш капаро това заплаща ли се или е включено?

Досега не съм поръчвал но комуникацията с хора от провинцията ми е адски трудна понякога.

Независимо дали от пдч или масив би трябвало да има и чертеж.

# 379
  • Sofia
Момичета и момчета, оправихме нашия мезонет, знаете, а сега правим апартамента на сина, 22 год., който естествено има собствено мнение.
Иска ми се да поискам вашето мнение как бихте разположили кухня, свободно стоящ хладилник, съдомиялна и пералня на двете стени 1.46, където са изводите за вода и на другата 2.40 м. Синът твърди, че по-голяма не му е нужна.
Сори за чертежчето, нямам време да го правя в друг вид  Simple Smile
Скрит текст:

# 380
  • Раковски
Снимай отгоре, че така под ъгъл много не се разбира.

# 381
  • Sofia
Снимай отгоре, че така под ъгъл много не се разбира.

Хубаво, ама това съм го снимала преди месец и оригинала липсва  Laughing
Ще нарисувам пак, ако се налага, утре вечер.
Много държа на твоето мнение, Шадоу  Simple Smile
В горния десен край има стеничка 1.46 навътре, беше бокс, но бутнахме стената и до нея другата е 2.40, но изводите за вода са на малката стеничка. Вероятно могат да се удължат до другата стена? Холокухня е, 30-ина квадрата, затова съм нарисувала приблизително как ще се разполагат мебелите.

# 382
  • Sofia
Това става ли? Пак е от преди и нямам как да снимам по-добре... Увеличете го на екрана Simple Smile
Скрит текст:

# 383
  • Sofia
Здравейте,
някой да има впечатление от Горенйе като марка,и по специално уредите за вграждане-фурна ,микровълнова,котлони,аспираторите.Колебая се между тях и АЕГ ,с АЕГ идва по-скъпо.

Електролукс са същото качество като АЕГ и са с по-ниси цени. Аспираторите на ТЕКА са много добри.

# 384
  • Раковски
Electrolux и AEG  са  едно и също (горе-долу), разликите в цените са от функции и място на производство.

# 385

rgzi, твоята кухня лак ли е?
Аз днес бях на обиколка и много харесах тази
Горните шкафове са много интересни, с промазан ефект. Тъмен плот ми харесва, но гърба по-скоро да е друг.
Какво мислите?
Ами...не знам каква точно е моята ,май супер гланц се води. Огледална е повърхността ,и някакво покритие  прозрачно има за финиш ( не като фолио,а някакъв тънък пласт смола все едно,или стъкло)  ,и изпод него е цвета . Дано се разбра Smiley

Моята е като долната част на  показаната -всичко бяло ,с черен плот. Поддръжката ми е песен-една влажна кърпа ,и отпечатъците изчезват с лекота и без замазване.А и нито личат толкова ,(това си зависи и от цвета ),нито на всяко пипане се получават . И други мебели имам от материала ,и съм доволна . Като минус отчитам ' крехкостта ' - абразиви и котешки нокти не му понасят Smiley
Та според мен не почистването ,а издръжливостта е слабото място.

# 386
  • Раковски
Това става ли? Пак е от преди и нямам как да снимам по-добре... Увеличете го на екрана Simple Smile
Скрит текст:

Така е добре, кухнята трябва да е на стената с размери 146 и 240?

# 387
  • София

Независимо дали от пдч или масив би трябвало да има и чертеж.
Едните с които преговарям ми казаха че ще има чертеж чак при подписване на договора... +50%  Shocked Аз съм дал моя скица с размери, но нали те трябва да ми дадат техния вариант и аз да го одобря.

Другите - за капарото ...100лв (до чертежа не сме стигнали), но са във Велинград.

Та, срещу какво давате капаро (нареждане/превод) и какво трябва да ми дадат насреща, за да няма недоразбрали или минати. newsm78

Става дума за спалня.

# 388
На мен ми казах, че до края на седмицата ще ми изпратят проекта+ценовата оферта. Ако харесам проекта и се съглася да подпиша договор с тях - 50% капаро при подписването на договора.
Останалите 50% три дена преди монтажа. Време за изработка на кухнята - 50 дни (не попитах календарни или работни, но аз така или инъче не бързам и не ме бърка дори да са работни)

# 389
Днес ще подписвам договор с фирмата, с която сме се разбрали, че ще са изпълнители на кухнята. След подписване на договор, както разбрах, внасяме по сметката на фирмата капаро в сума от 40-50%, те идват да вземат реалните размери, изготвят чертеж и 3д проект, и почват изработването на кухнята. Останалата сума кога се внася не уточних, но днес ще го разбера. Досега сме им дали размери (взети от нас, не са точни, защото правим от нула апартамент по БДС, и още нямаме настилки), казахме какво искаме, те го визуализираха, предложиха няколко варианта, също с визуализация, но останах си на моя проект. Отделно имат файл с цените към визуализация, т.е. колко ще струват плоскостите, механизмите, общо взето всяка една позиция, която да следим и да премахваме/променяме, за да пасне цената, която ни устройва. Тази услуга на този етап е безплатна, но и не получаваме визуализацията за нас, тя си сиди на техния компютър. Т.е. ако и има цената за изготвянето на чертеж с реалните размери и 3д проект, тя си влиза в цената на монтажа, която е обявена отделно. Така процедира фирмата, с която ще работим. Цената ми се струва малко висока, но след като разгледах другите варианти, цените се оказаха сходни, малко по-малки са от обявената тук, но другите варианти са от другите градове, а пък ако сложа транспортните разходи...Става почти същото.

Общи условия

Активация на акаунт