Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 516
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ния, съжалявам! Пожелавам ти да преминеш бързо през трудния период! Как беше това с когато се затваряла врата, не знаеш къде ще се отвори прозорец..

# 406
  • Велико Търново
Дух, добре дошла в на кака си отбора Heart Eyes
Какво направих аз след като един ден малкото дете след като ми е подреждало бюрото в стаята за тренирани каза-Мамо, ти знаеш ли, че имаш 9 изписани тефтера какво и кога си яла, и как си се чувствала BlushОчевидно беше чела...Реших да действам радикално.Седнах и абсолютно честно и безпристрастно говорих със себе си.
Знаех кое ме препъва и беше дошъл момента да елиминирам пречките:
1.Преяждам с любима/вкусна/здравословна храна-мазни сирена, сметани, маскарпонета, ядки, ливански питки, тахани, кокосови стърготини  и т.н.-Просто няма да ги купувам!Край!Вчера бях в Лидъл-хващам нещо, чета му състава, мисля си колко време ще бъда сита с него, ще успея ли на 100 грама да върна остатъка в хладилника.Излязох от магазина с един буркан Нес кафе, три извари Пилос/обожавам ги/ и една опаковка Скир.
2.Спортуване-работа, деца, семейни ангажименти, ако ходя вечер след като оставя Мина на стадиона съм изморена и нищо не правя, ако съм у нас или намирам какво да правя, или пак от умора пропусках.
Решение:След като денонощието не може да стане 28 часа за да ми стигне, ще се наложи аз да се нагодя-лягам по рано, ставам всяка сутрин в 5.00-5.30 и в 6.20-6.30 съм в залата и тренирам.Първа, втора смяна няма значение-залата ми е на 2 минути от аптеката и на 10-15 от нас.
3.Социален живот-вечери с приятел/ки превърнах ги в обяд със същите.Без да се обяснявам защо.Просто така.
4.Хранене-закуска, обяд, вечеря.Без оправдания, просто ям.
закуска 09.00
обяд 15.30
вечеря 20.30
Всичко, което е изядено и претеглено и записано.Научих се кое ме държи сита.За януари отчитам 2 кг. свалени.Като от две седмици спортувам редовното-без оправдания.Всеки ден по 40 минути кардио, мразя го, то без него няма да ми се получи.
Та дано на някоя объркана, но щастлива душа съм полезна!

# 407
Духче, знам как се чувстваш. Просто мисли че чаровната усмивка си е чаровна.   Усмихвай се, красива си със сигурност.

Ния и останах без работа по мое желание и сега ми е много трудно. Не мога да намеря нищо по специалността, няма кой да ми помага с децата, направо съм в безизходица. Хем ми е спокойно вкъщи с децата, нямам грижи и мога да им обръщам изцяло внимание, хем парите са си пари и имам нужда.

# 408
  • София, България
Аз мога единствено да кажа, че затварям месец с 6,4 кг надолу. Предполагам, че 2-3 кила са вода. Утре ще се измеря, за да знам с какви мерки посрещам месец февруари и евентуално какъв ми е резултатът в сантиметри от месец януари. Няма да успея да започна с potato diet challenge все още. Имам още доста зеленчуци и млечни (цвекло, гъби, айсберг, домат, краставица, тиква, праз, зелен лук, магданоз, маскарпоне, царевица, кисели млека, извара, яйца, моцарела )... Та явно като ги свърша тогава ще започна с картофите. Аз все едно си нямам храна, ами отидох и взех пържоли за скарата... и сега правя и картофена салата... все едно после няма да ми писне от картофи. Както и да е! Поне май ще оползотворя краставицата с едно кисело мляко и ще направя тараторче.

Пожелавам следващият месец да се чувствате все по-леки и добре в кожата си! 

# 409
  • Бургас
Дух, и аз съм имала такъв момент. Разбирам те, дано успееш бързо да излезеш от дупката. На мен в такива моменти ми помага така омразния ми инат, включва се когато съм най-зле и успява да ме мотивира да се изправя.
Ния, много некоректно и разочароващо. Аз вярвам, че всяко зло е за добро, така е трябвало да стане, за да се случи нещо по-добро за теб.
Аз от любопитство разгърнах сантиметъра днес. Оказа се, че за четири дни съм намалила най-проблемната ми зона под пъпа с 1,5 см. Определено съм приятно изненадана. Имам много за стягане, но и това ще стане, важното е, че има напредък.

# 410
Ния - съжалявам за това, което ти се е случило. Минала съм го този период преди години и знам колко е тежко. Аз буквално се сринах. Толкова много бях дала за работата си /работех всеки ден извънредно с голяма любов/, толкова много обичах колегите си, толкова силно обичах работата си. Много тежко го преживях. Плачех почти всеки път, когато някой от работа ми звъннеше, за да изкаже подкрепа, спрях да се храня - приех го наистина тежко. При мен това подейства отслабващо де, но няма значение - депресията си е депресия за всеки. Затова те моля - поучи се от моята грешка. Не се поддавай на емоции. Приеми, че тази крачка назад всъщност е засилване за огромен скок напред. Стискам ти палци всичко скоро да се подреди. А сега се наслаждавай максимално на заслужената почивка Hug

Тиси - ти си гордостта на групата да знаеш. Или поне за мен Heart Евала момиче - направо ме удари в земята за един месец. Поздравления и още много добри резултати ти пожелавам Hug

Духче - идея дори си нямаш колко добре те разбирам миличка. До НГ се чувствах по същия начин /вече писах за това, но пак ще се повторя/ Нямаше дреха, която да ми става, носех един и същ анцуг и няколко блузи, не исках да излизам никъде, защото ме беше срам, че другите са слаби, а аз изглеждам, като кренвирш, чийто найлон всеки момент ще се спука. Стоях по цял ден вкъщи, не се срещах с никого, гледах се в огледалото и не се понасях. Беше ме срам от мен. Беше ме срам от ММ и това се отрази сериозно на интимния ни живот, защото ме беше срам дори да се съблека пред него. Беше наистина ужасно. Моля те, не го допускай. Ти си прекрасна. Ама наистина прекрасна. Всеки път, когато видя твоя снимка във ФБ се усмихвам, защото от теб струи толкова много нежност и позитивизъм. За мен ти си един чудесен, лъчезарен и позитивен човек /без да съм те виждала на живо дори/ и подчертавам дебело, че всичко е само в твоята глада. Ако се пребориш това, значи ще можеш да се пребориш и с килограмите. Успех ти желая и ще помагам с каквото мога Hug

# 411
Ния и аз много съжалявам за работата ти.

Момичета, благодаря на всяка една за хубавите думи и че отделихте време и енергия за мен.
Да, Съни, последната година беше невероятно тежка за мен и още излизам от нея. Преминах през 3 месеца, в които животът ме изправи лице в лице с най-големите ми комплекси и страхове, загубих близки хора, успях да придам почти завършен вид, на един текст, който е посветен да анализира тежки житейски ситуации на хора, бягащи от война. Толкова бях погълната от всичко, че сядах да пиша в 7 сутринта и ставах в 7 вечерта - не спортувах, не излизах, удоволствието ми беше само да напазарувам храна и да сготвя нещо за мен и МП....
В един момент се обърщам и виждам, че просто не става - една година, в която опитвах и не се получаваше. И аз като Сиската днеска просто поговорих честно със себе си и се разбрах, че не мога, на този етап просто не мога (не опира до желание в случая), да отделя цялото внимание и енергия на постигането на тази цел, както го правех преди. Бях на 23 години, животът ми беше подреден и спокоен, не се очакваше кой знае какво от мен и цялата ми енергия беше посветена на това да отслабна. Сега съм на почти 30 и всичко е хаос - работа, финанси, бъдеще, дом - всичко е на стен бай до следващия месец. Най-много, което мога да направя в момента е, да спортувам и да внимавам колко ям.
Предполагам, че скоро отново ще бъда готова на това, което Сиска описва - дисциплина, ред, правила в храненето и целеустременост. И зная, че ще се получи.
Още веднъж благодаря на всички за онова, което ми казахте. Почивствах се много по-добре
(И ауч, смазах си краката от тренировка, направо треперя).

# 412
Ния, пожелавам ти бързо да намериш нова и по-добра работа. Съжалявам че минаваш през това. Дръж се! Hug

Госпожица Дух, искам та ти пожелая страхотно да си изкараш в Турция, и особено внимание да отделиш на гардероба, защото този размер ще го носиш за последен път! Раздели се с тези дрешки с радост и си планирай новите покупки.  Hug

Мисля, че изживяваш нещо като burnout, работила си и по тежка тема. Край, обръщай нова страница. Почини си хубаво в Турция и главното не гладувай точно там.  Grinning

И нещо друго, щом си на почти 30- в момента си във Сатурнов възврат, който започва на 29 години и държи около 2.5г. Ще си нов човек с преорганизирана глава и приоритети. Нормално е да е хаос сега.
Може и да не се интересуваш от астрология, не знам. Погледни за Сатурновия възврат ако искаш.
Сатурн е и господаря на кармата. Не е за лошо. Peace

Не бой се, горе главата и успех!  bouquet Hug

# 413
Дези, благодаря за окуражителните думи. Ше се поинтересувам Сатурновия възврат. Аз само за сатурнова дупка съм чувала.
Лека вечер на всички. Ще ми липсвате, ще пиша след няколко дни Purple Heart

# 414
Госпожица Дух е много млада Smirk
Аз имам един трик, когато не се чувствам ок в кожата и дрехите. На мен лично ми помага. За себе си забелязах, че когато ми са станали тесни любими панталони или ми се опъват любими блузки или подобни се притеснявам от това и стоя свита, не се движа много или привеждам рамене за да скрия корема или нещо такова. Отивам и си купувам дрехи, които са по-широки и ми стоят добре. 1 или 2 комплекта. Тогава ми става по-леко да се движа, не се притеснявам, че някъде ми се опъва дреха и че някой ме гледа критично където ми са недостатъците. И тогава ми е по-лесно с движение, ходене пеш, спорт , разходки, екскурзии и какво ли не.
Започвам да си правя упражнения за гърба и изправяне ходейки по стълбите, коридора, асансьора .
Сега другия ми трик е правя първо упражнения за гърба и гледам да изправя раменете , за да прибера корема.
Та това от мен по повод изглеждане и дрехи и движение.
Бях чела някъде да се купуват по-малък размер дрехи , за да имаш стимул да се пъхнеш в тях, но при мен действа с обратен ефект. Само се притеснявам и се свивам и не ми е ок.

Сега аз да кажа , че също съм много доволна от себе си през месеца. Научих нови неща, направих си някои сметки и си разработих една система, която ми пасва. В дрехите си се чувствам ок, Дрехи, които ми се опъваха сега ми стоят все по-широки , дори след като са прани. Не съм първа по дисциплината и не съм станала на молив , но съм на прав път. Дано не отпусна пак дори тази дисциплина, която имам. Сега внимавам да не се отпускам .

Леко ви лунно пиене на течности. Аз пих газирана вода и кафета цял ден, но си ядох както всеки ден ... през посления месец. Т.е. внимателно , но не без хич.

# 415
Духчо, виждала съм те на снимки и честно ти казвам, рядко срещам поглед магнетичен като твоя... момиче, цялата си чар и усмивка... няма сега да ти казвам как да се чувстваш, защото знам какво е да си мразиш снимките, само ще то кажа не изпускай момента да качваш повече, колкото и да не ти се вярва, битката след 30  много- много по- различна Hug

Сиска, с теб ще се шамарим... ти ще ми пробираш шампанското, аз ще те приспивам до 7... ходи чети колко кортизол вдигаш с това ставане в 5!!!
Няма!!!! Няма!!!! да свалиш така...сън, сън ти трябва, момиче, ей виж Блеки к’во каза - спокойствие и силна храна Grinning
Кортизола е хормон, не може да му причиняваш  на горкия ставане в 5!!!!
Виж с лакомията заедно ще се борим Hug

Ния, успех ти пожелавам, и самочувствие да си намериш това, което искаш и заслужаваш... ако закъсаш -свиркай, шефа ме дразни, заедно да търсим светлото бъдеще Simple Smile

# 416
  • София, България
И аз имах такива терзания, защото съм на 28г, а 30 наближава, а аз искам да постигна много неща, а не съм щастлива с постигнатото и в комбинация не бях щастлива със себе си и т.н. Тези моменти са тежки, но хубавото е, че после нещо в теб се пречупва и гледаш на света по различен начин и ставаш все по щастлив със себе си. Общо взето след всяка буря идва един изгрев, който е най-хубавия. Единственото, което мога да пожелая на Дух е да си изкара супер яко на почивчицата и да си повтаря, че всяко зло е за добро и когато доброто дойде ще й е добре. Simple Smile

# 417
Аз също устаннових че малките, тесни дрехи ме смазват изключително. Чувствам се много зле, дебела, тромава, супер некомфортно ми е и през цялото време мисля глътнала ли съм корема. Изключително противно усещане. В момента, в който отидох и си купих нормални дрехи и изхвърлих тия дето уж бяха за стимул, се почувствах сто пъти по добре, със самочувствие, уверена, даже хубава Simple Smile

Днес ядох от моето фалливо шкембе с телешко Simple Smile За вечеря зелена салата с риба тон и шепа слънчогледови семки (другата ми краста дето ще боря, но нека е едно по едно). Както казах почти нямам време за спорт но пък потанцувах с децата около час Simple Smile

# 418
  • Велико Търново
Добро утро!
Herzen, ти ела да си хапнем торта, пък другото ще го мислим.
Разликата между мен и Блеки са едни около 12 години по спомен, две деца и т.н.
Спокойствието ще ми е в друг живот, и с друг мъж Mr. Green
Аз лягам рано, спя достатъчно Hug

Ния, съжалявам Hug

# 419
  • София
Добро утро и от мен. И аз съм като Сиска ставам в 5 , но заспивам към 10.Денят ми е крив , ако не тренирам сутрин.Това ме зарежда положително.
Моят кортизол се вдига от храна Simple Smile) прекалявам с количеството.

Общи условия

Активация на акаунт