Дневникът тема 87 - Да отслабнем всички заедно!

• 67 448
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Велико Търново
При мен водата при ПМС достига до 3 - 4 кг. И е основно от въглехидрати. Аз не ям солено и основно въглените ми виждат сметката

Момичета - какво беше това чудо Кетозата? Кога сме в кетоза, как се поддържа, каква е ползата от нея?

Кетоза се държи много трудно, въглехидратите трябва да са ти под 20 грама.Била съм в кетоза, първо има един въглехидратен грип, все едно си с грип.Отпусната и т.н.
За здрави и прави хора не виждам причина да се търси кетоза.В бб теам има голямча статия и не само там.

# 661
  • Бургас
За кетоза и с протеините трябва да се внимава. Има прилив на енергия, все едно си на стимуланти Grinning Но и аз смятам, че не е необходима. Освен, когато се лекува здравословен проблем.
Иначе доста хора я предпочитат за бързо отслабване. Какво става после, обаче, не знам. А и не е препоръчителна за дълъг период от време, вредите стават повече от ползите.

# 662
  • София, България
Lady Cassiopeia Duval, https://fitbg.net/blog/nutrition/ketoza-chast-1 и https://fitbg.net/blog/nutrition/ketoza-chast-2. Едната част е за това какво представлява, а в другата се обяснява какви са плюсовете и минусите, както и за кои хора не е препоръчителна. Както и за кой би била добре.

Тази сутрин си изпуках пуканки и хапнах. Не бяха от тези, които си пукам сама, ами от тези за микровълновата с все маслото, които ги има масово. Реших да ги употребя, защото така и така имам 3 пакета, а за после да почна да купувам от пакетите с царевица и да си пукам самичка, защото са къде-къде по-нискокалорични. 2 купички с пуканки съм изяла за закуска и една купичка измерих и я изчислих на 161 калории... , та в крайна сметка не беше голяма катастрофа, но 31 калории ми звучи по-приятно... Сега за вечеря си направих много приятна вечеря и много й се накефих. Една чушка камба я разрязах точно през половината да стане като лодка.. махнах семки и излишъци. Разбих си 2 яйчица, сол, черен, червен пипер, няколко сантиметра праз нарязах и забърках.. и тоя микс си го напълних в лодчиците. Захлупих с едно резенче кашкавалец. Извадих си ги от фурната като станаха готови и запечени и си поръсих с магданозец и малко чубричка... Мозък! Препоръчвам ви да си поглезите сетивата някой път така! Хем изглежда интересно за окото, хем е доста вкусничко!

П.С.  Намерих в Кауфланд истински пълнозърнест хляб на тяхната верига К-класик подобен на другите немски протеинови видове хляб. Купих си 3 броя различни, всичките стоят типично все едно са леко мокри и влажни, както е типично за протеиновите хлябове. На вкус са точно като истински пълнозърнест хляб с истинския му характерен силен аромат. Премина теста и с тостера, както и с оставянето на открито. А хубавото е, че тази ми находка я закупих на цена от 1,69 лв. Филийките са си големи и тънки точно като на другите протеинови хлябове и на брой мисля, че бяха 8 или 9.
Ето ви една снимчица, ако на някой му се стори интересно: https://bodyconstructor.com/pictures/pic_big/forum/20141125225651.jpg

# 663
Бъркаш. Хлябът е пълнозърнест и ръжен,  но не е протеинов.

Вчера храненето беше супер Simple Smile доволна съм.

# 664
Добро утро. Напоследък не мога да спя, но не знам дали е от преумора или от ниското количество ВГХ. Държа ги около 20-25 гр на ден. Но още като почнах, започнах да пия и магнезий. Ще я видим тази работа. Решила съм още седмица рака, след това да почна постепенно да увеличавам въглехидратите, под формата на повече зеленчуци. Иначе отчитам още половин килограм свалени.

# 665
Здравейте, дами!
И бъдещата булка да се отчете.

Януари месец със ограничения и здравословно хранене свалих 2,4 килограма. от 80 точни до 77,6.
За февруари целта ми е 6 килограма. Днес ми е 8 ден на житния режим на Дънов, след първите 7 дни кантара отчете 75.4. Но съм със страшна настинка и в цикъл.  Пия само чай с джинджифил като лекарство, за да не развалям много режима.

Ще се отчета пак, като минат 10-те дни режим.

# 666
Добро утро.

Духче, май се сещам кой хумус си взела. И на мен ми киселее. Нали един в кръгли кутийки? Има натурален, с червен пипер, маслини, патладжан... Ако имаш удобен лидъл, имат страхотни хумуси. Три вида са им - натурален, маслини и сушени домати, обожавам ги и трите. Сега точно такива си взех. Че са и по-евтини от тея кръглите.

Аз обичам и да си правя, но, като изценя нахута, като сложа другите неща, то става половин килограм. А нямам и консерванти и трябва за 2-3 дни да се изяде.

# 667
Аз да се похваля, че пекох меденки на детето, но удържах и не хапнах. Те ме изкушават топли, защото ухаят супер. Не че ще ми поникнат крила от това, но определено се притеснявах.

# 668
Bleki, не, взех в бурканче на "Дилмано дилберо" - първият път много ми допадна, но сега взех друг вид. Мазнах си върху оризовка и е доста приятно, но с ориз не е много ок.
Аз да отчета още -300 гр Simple Smile Много ми е хубаво Simple Smile))

# 669
Здравейте момичета, включих се в групата ви отдавна, но си останах в сянка, както и преди. Придържам се към разделното хранене, но ограничавам простите въглехидрати и отдавна не ям сладко. Единственият ми препъни камък в храненето ми е хлябът. Много често нарушавам правилата си с него и то вечер, точно когато не трябва. При мен работи единствено ограничения прием на калории, особено вечер. Така от декември до сега с много нарушения свалих от 93 до 85-84кг и се въртя в омагьосан кръг. Иначе шоколади, вафли и др. сладкотии изобщо не ме изкушават, не ги и поглеждам. Този път съм решила твърдо да спазвам режима си, защото трябва спешно да сваля тези килограми. Имам скъсан менискус и кръстна връзка на лявото коляно, това е от преди 4 години, но още се държа без да се оперирам. От време на време коляното ми излиза от строй и ме приковава за леглото за някоя седмица или дни. Можете да си представите как се подскача с патерици с тези килограми. Вчера ми се случи същото, седейки на стола пред компа на работа, мръднах леко крака си и ... днес съм с патерица, куцайки в къщи. Едва изкачих стълбите до третия етаж, а мъжът ми каза, че ако бях слаба щеше да ме качи на ръце, но сега и да иска не може. Почуствах  се ужасно, защото сама си бях виновна за всичко, той е прав. Може би за това и не искам още да се подлагам на операция, защото това ще ме прикове за месеци в къщи и с тези килограми..., просто не ми се мисли. Искам да ги сваля, но се чудя как, с разумно и балансирано хранене става бавно, а за драстични мерки не смея да мисля, защото пък това се отразява на организма като цяло, знам го от опит. Не знам, какви упражнения да правя, без да натоварвам коляното си, пък да имат ефект. Може би каланетика, преди много години ходех и имаше лек ефект.  Какво бихте ме посъветвали? Страхувам се едно залежаване да не ме върне в стартова позиция. 

# 670
За съжаление едва ли много ще можем да ти помогнем. Диети много, тук повечето сме на различни. Може да пробваш 90 дневната, щом си на разделно хранене, ще ти е лесна.

# 671
  • София
Здравейте!
Аз минах през фитнеса за час и малко, тренирах цяло тяло с акцент върху Д-то и външната част на бедрата. Екстра ми е!  После километър до нас с пазарските торби, демек отчитам и малко кардио.
В Била ядковите млека са намалени. Аз си разтварям протеина в едно бадем+кокос и си взех да си имам. Прибирайки ги в шкафа, с кеф забелязах как нисковъглехидратните десертчета така си стоят...Имам да доизяждам едни броколи и май ще ги комбинирам с пиле. Купих и намалени бейби спанак, риба тон и телешко, доволна съм!

Амур, днес в Априлци има празник на сланината! Качвай се на мотора! Simple Smile

# 672
За съжаление едва ли много ще можем да ти помогнем. Диети много, тук повечето сме на различни. Може да пробваш 90 дневната, щом си на разделно хранене, ще ти е лесна.
Така е, аз по скоро да си изплача мъката, май. Понеже, вече ви чувствам като семейство, нищо че не участвам в дискусиите

# 673
Аз лично ти съчувствам. Борбата с килограмите рядко е лесна и приятна. Аз наистина те съветвам за 90 -дневната.

# 674
Добро утро момичета Simple Smile

Благодаря ви много за инфото за Кетозата. Явно няма да я правя, че е доста рискова според мен.

Ето какво открих за магданоза и отводняването. Има и много други статии за магданоза. Аз лично ще пробвам вода от магданоз днес и ще пиша после, да разкажа дали има наистина такъв отводняващ ефект Simple Smile

https://hranene.framar.bg/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BC% … D0%B0%D0%BD%D0%B5

Относно 90 ДД - много ми е странна тази диета. Реално 3 дни са въглехидратни и 1 белтъчен. Направо се чудя как се отслабва с нея.

Аз вчера си бях режимна. Закуска - кафе с мляко, обяд - гювече /сирене, кашкавал, шунка, домат, яйце/. Следобед доядох на ММ обяда. Беше останало съвсем малко /скариди със задушени зеленчуци и масло/ и за вечеря 1 б. плодово червено вино с малко синьо сирене и луканка. Чувствам се добре. ММ каза, че съм отслабнала, което значи, че започва да личи. Доволна съм естествено Simple Smile

За днес менюто още не съм го измислила. ММ е взел калмари, та май тях ще ги правим. А за утре съм решила да пробвам една баница по рецепта за ВМ НВХ - да видим дали ще ми хареса

Ето и рецептата, ако някой иска да я пробва. Аз мисля да добавя и малко шунка, пък да видим дали ще се получи

Скрит текст:
Баница
Продукти: 4 яйца 1 чаша кисело мляко+1 ч.л. сода 1чаша натрошено сирене 1 чаша кашкавал на кубчета 1/3 чаша кокосово брашно 100 гр. разтопено масло
Всички продукти се разбъркват добре, пече се до зачервяване

Общи условия

Активация на акаунт