Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 297
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
  • София
mmm_st, цветна снимка имам от 2014, проходими тръби. Д-р Персенска не е изисквала по-нова.
Подвижността е:
Скрит текст:
Бързо подвижни: 21%
Подвижни: 29%
Бавно подвижни/трептящи: 11%
Неподвижни: 39%
С добра подвижност: 50%
Обща подвижност: 61%
Общ брой подвижни: 151 млн.

Ще го обсъждаме с Персенска задължително. Просто се чудех какво можем да пуснем междувременно.

# 136
Генетичен панел за теб + кариотип при двамата пускали ли сте? Витамин Д изследвала ли си?

# 137
  • София
cristi, благодаря за отговора. Ще се свържа с генетиците за консултация.

Витамин D и B12 имам от началото на Декември:
Скрит текст:
Витамин В12 ( Vit. B12 ) 175.90 pmol/l  граници: 141 - 489
Витамин D total (25-OH Vitamin D) 65.00 nmol/l граници: 50 - 120

Д-р Персенска каза, че са ОК, но аз на своя глава започнах и допълнителен прием, защото ми се струват ниски.

# 138
Д е супер, а Б12 ще падне при бременност, но не е важно да е високо в момента, защото няма отношение към имплантацията. Дано и генетичните да са ти добре!

# 139
Генетичен панел за теб + кариотип при двамата пускали ли сте? Витамин Д изследвала ли си?

Кристи, имаш ли идея ако се пие вит.Д  /беше ми в норма около 20/ по 7 капки, след колко дни да направя контрола ако знаеш ? Пия го от средата на Декември.

# 140
Значи е минал месец и половина, би трябвало да е ОК за контрола. Обикновено е 30-45 дни.

# 141
  • София
Моя шеф казва контрола на 3 месеца (за вит. Д

# 142
  • Sofia
Мимичета след моето пагобно 14 витамин Д, започнах прием по 20 капки вигантол дневно, пък дано за два три месеца го вкарам в крак, за да направя опит. Мисля скоро като минстане месец да тествам да видя какво се случва.

# 143
Мимичета след моето пагобно 14 витамин Д, започнах прием по 20 капки вигантол дневно, пък дано за два три месеца го вкарам в крак, за да направя опит. Мисля скоро като минстане месец да тествам да видя какво се случва.
Кой доктор ти определи дозата ?
Или въпрос към всички- доктор с каква специалност би бил компетентен, както и за вит.В12? Седем години ходя по клиники и никой не ми каза да си го измеря тоз вит.Д

# 144
  • пазарджик
За витамините мен ме консултира д-р Начев(ендокринолог),но мисля че и аг може.

# 145
  • София
Здравейте момичета, бихте ли споделили как осъществявате контакт с лекуващия си лекар (репродуктивен). Питам защото имам проблем след последния неуспешен трансфер и се чудя към кого да се обърна и чакане за час по 2 месеца не ми върши работа в момента.

# 146
iveto_y, аз ѝ се обаждам по телефона след опит и тя ми казва какво да правя. Ако ми каже да си запиша час за преглед, ме вкарват в графика ѝ. Не ми се е случвало да чакам много.
Обади се на твоят лекар най- добре.

# 147
  • пазарджик
Аз пишех смс на Персенска с егн или и звънях.Случвало се е също да звъня на информация да обясня за какво става въпрос и те са ми връщали обаждане с отговор от док.

# 148
  • София
ако стаменов и е лекаря вероятността да се свърже по телефона клони към нула.
ако има спешен проблем бих звъннала на спешния телефон първо, ако не ми свършат работа отивам и висвам на място.
ако е в друг град обаче е по-сложно  Rolling Eyes

# 149
  • Sofia

Здравей, трябва да вкараш витамин Д в норма, за да направиш опит или просто след няколко месеца ще правиш опит. Питам, защото след последното изследване декември месец моят беше 23, което мисля, че също е ниско.

Общи условия

Активация на акаунт