Четвърти клас - II тема

• 89 196
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Още няма резултати. Може и да не изнесат. Но на мен от училище ми поискаха разрешение да бъде публично оповестен резултата. За това се надявам към края на следващата седмица да ги оповестят на сайта на Руо София.
Гледам първите дечица излизат от 22.

# 61
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и ние свършихме с олимпиадата.
каза, че са били по-лесни от тези, които сме решавали у дома.
взели са им и листовете със задачите. на общинския кръг им ги оставиха, а сега... Sad

# 62
и ние свършихме с олимпиадата.
каза, че са били по-лесни от тези, които сме решавали у дома.
взели са им и листовете със задачите. на общинския кръг им ги оставиха, а сега... Sad
И моят син излезе в 11ч. Последната задача не е успял да реши. Дано поне първите са верни и добре описани
И нашите условия са взели

# 63
  • София
При нас повечето дечица бяха на мнение, че толкова сложни задачи не са виждали.
Един симпатяга се разрева от яд. Лично мое мнение - тежки задачи. Трета задача и мен ще ме хване нервата, докато я опиша. Моичкия не я докарал до края, а седя до 12.
Като цяло след лесен първи кръг, очаквах сложен втори.

# 64
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
http://prikachi.com/images/2/9260002K.jpg

Simple Smile пуснаха задачите в другата тема

# 65
  • София-Младост
Моят в 10 излезе, каза че са му били трудни, че деление с двуцифрени не са учили още и т.н.
Успокоих го разбира се, после ще погледна и самите задачи

# 66
  • София

Благодаря за новата тема, 5 страници съм пропуснала, отивам да се просвещавам.

По последната обсъждана от миналата тема - учебниците по Природни човеци на Просвета не харесвам, има твърде много неточности. Грешни или в най-добрия случай не добре дефинирани неща.

ПП
Ст Добри, не ми се товаря линка?..

ППП
Рали, поздрави, и да знаеш, няма такова нещо като "неграмотен музикант" (добре де, не и такъв, свирещ по ноти и т.н.). Ама не е нужно да му го казваш, де - ноооо... Как да ти кажа.  Музиката живее в него, от Бог му е дадена - не се сърди много, ако му е взето малко от географията или историята... Но пък искам след 10на години да отида на премиера на детска оперета.  Hug Пък може и не толкова детска, Комедия от грешки би ми доставила удоволствие с музика също.  Wink

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 01:28 от katiABV

# 67
  • София
По повод на задачата по ЧП със силата между ръката и молива и между молива и тетрадката, докладвам:
Вчера имаме върнато контролно, няма познали верния отговор Anguished
Между първите две е мускулна сила, а между вторите - триене (това си беше ясно).

хах, ти да видиш!
И какво, ръката и молива са неподвластни на гравитацията, тъй ли да го разбираме?
Оставянето на следа (моливът) НЕ е в резултат на силата на триене...
Резултат на триенето е дисипация на енергията - повишаване на околната температура, НЕ нарушаване целостта на (единият от) материалите... Т.е. това е някъде м/у неточно и невярно.
Впрочем, за триене може да се говори при контакта м/у пръстите и молива.

# 68
  • Перник
Добри, и при мен линкът не се отваря Sad

Калоян излезе към 10:30 от олимпиадата, което за него е много време. Каза, че задачите са били трудни. Никой в стаята не успял да ги реши, част от нещата не са ги учили още не само в нашето училище.
След това бяхме на "Отворени врати" за математическата паралелка. На дребния най-много му хареса, че имат театрален клуб Laughing

katiABV, аз имам 3 по физика и химия от средното образование (Икономически техникум) и дори аз забелязвам, че доста неща по Човеците са обяснени неточно и повърхностно. Но пък знам, че на теста трябва да се напише това, което пише в учебника, така че гледам да не го обърквам с допълнителни обяснения.

# 69
аз също забелязвам ЧП и ЧО много разхвърляно и объркващо поднасяне на уроците
рядко чета уроците, но онзи ден хвърлих око на урока за племената, пълна каша
догодина мисля да се абонирам за Уча се
доколкото съм чувала , добре са обяснени нещата
за олимпиадата- изобщо не се е справил добре
трета и не очаквах да я реши
но е омотал и едното подусловие на втора
сметнах му 8-9 точки, което ще е голям резил

# 70
  • Варна
Невидимке, и при нас резилът ще е пълен Simple Smile Макар да излезе в последната минута, се оказа, че грам не е проверявала и е сметнала грешно единия израз от първа задача. Заплесът й е неповторим! За трета задача каза, че принципно имало много да се пише и преценила, че няма да й стигне времето (щото само 4 часа, нали...). Laughing Но пък беше огледала задачите на седмокласничката до нея, каза каква яка гривна е имала (с подробности!), кои са били квестори, как точно са изглеждали (включително цвета на маникюра на едната госпожа), как като едната излизала да говори по телефона и до тоалетна, идвала друга госпожа, която явно е седяла в коридора и замествала... Изобщо - научих много за олимпиадата, но не и за това какво точно е писала. Така че и на 8 точки ще съм доволна Simple Smile Да са здрави - ще си намерят мястото! Сега иска фотография и да снимат риалити с приятелите от блока: Черешката на тортата - има измислен проект, остава да навие участниците...

# 71
Невидимке, и при нас резилът ще е пълен Simple Smile Макар да излезе в последната минута, се оказа, че грам не е проверявала и е сметнала грешно единия израз от първа задача. Заплесът й е неповторим! За трета задача каза, че принципно имало много да се пише и преценила, че няма да й стигне времето (щото само 4 часа, нали...). Laughing Но пък беше огледала задачите на седмокласничката до нея, каза каква яка гривна е имала (с подробности!), кои са били квестори, как точно са изглеждали (включително цвета на маникюра на едната госпожа), как като едната излизала да говори по телефона и до тоалетна, идвала друга госпожа, която явно е седяла в коридора и замествала... Изобщо - научих много за олимпиадата, но не и за това какво точно е писала. Така че и на 8 точки ще съм доволна Simple Smile Да са здрави - ще си намерят мястото! Сега иска фотография и да снимат риалити с приятелите от блока: Черешката на тортата - има измислен проект, остава да навие участниците...
ха-ха
любознателно детето, виж колко неща е научило
в пловдив пък масово квесторите са обяснявали как се дели на двуцифрено число
мен повече ме ядосва с каква лежерност подхожда към всяко състезание, а твърди че много иска да ходи в МГ
където има много за писане , не го търси
така и не разбрах ще имаме ли срочни оценки
но щом не са им събрали бележниците, най-вероятно не

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 13:06 от The Invisible

# 72
  • В светлината на слънцето
Dive, фен съм на щерка ти. Ама много ме кефи това дете!  Hug

На Олимпиадата и моят излезе рано - към 10.30 някъде. Твърди, че били много лесни, само третата го е затруднила. Обаче като ми каже такова нещо и като го знам как мрази да разписва, и 2 точки ако е изкарал, пак добре.  Mr. Green

# 73
И при моя е резил. Каквото такова-здраве да е.
Svetla в София ли сте, къде тези отворени врати? При нас в Пловдив не съм чула да има, а би било полезно. 

# 74
Dive, номер едно е щерка ти! Със сигурност ви забавлява, но и ви образува нерви, вероятно...Нашият син също е много, много разсеян...и неприсъствеността му невинаги е особено забавна!
Сега, като ви чета и се радвам, че послушах детето, което като му разпечатах задачите от миналите години на НОМ каза, че не разбира "нищо, ама нищо, мамо, не искам да ходя!" и не отиде. Вероятно задачите са за деца, които ходят на допълнителни уроци, решават у дома или са в училища с разширено изучаване на математика и това, което учат в училище не е достатъчно за този етап от олимпидата. Важното е, че любовта му към математиката е жива...
Не мисля, че ще има срочни оценки, вероятно догодина ще ги започнат...
Много благодаря за идеите за РД партита, защото вече се ослушвам...април наближава...Аз оглеждам това, защото ни е в удобен район на града и приятелка е доволна от РД там на дъщеря си: https://teamplay.zone/
Хайде, приятен последен ден почивка и от сряда пак на конете! Animal Racehorse

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 11:22 от marini

Общи условия

Активация на акаунт