НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 535
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Не е важно само колко са въглехидратите, а и какви са. За вредата от зърнените е писано много, а целта на режима е здравословно хранене, от което отслабването е само следствие.

# 376
24 грама хляб имат 12 грама въглехидрати
една филия от купен нарязан хляб /за ориентир го давам/ тежи средно 30-33 грама
домашно печен хляб или питка с тегло 33 грама е с размер колкото два ореха горе-долу
за себе си знам, че е по-добре да не се мъча с два залъка хляб и после да ми текат лигите, душата ми да страда, да задържам вода от него ...
иначе принципно няма проблем Simple Smile

# 377
Аз обичам хляб вита, ако през деня са ми малко въглехидратите хапвам, обикновено ги докарвам до около 20-30, а искам да са поне 50 дневно, до скоро лекувах гинекологични проблеми и не ми се влиза в омагьосан кръг, заради сбъркване на хормоните Simple Smile) не виждам лошо в една хубава филийка вита, вярно не е като домашен хляб, ама.. Simple Smile на мен ми е супер. Разбира се, всеки си решава как да се храни, някои хапват плодове например, аз таков ачудо не близвам Grinning

# 378
Е, то и една третинка от квадратче млечен шоколад не са много В, но дали е уместно...Wink

# 379
Aз не се тормозя с третинки. Давам го по- на едро.

# 380
  • Бургас
По логиката, ако се яде хляб, защото влиза в дневната доза въглехидрати, спокойно може да се яде и чипс Stuck Out Tongue Winking Eye Нищо лично към никого, но на първата страница ясно е написано кои храни се избягват. Сега 1 филийка веднъж в месеца няма да убие никого, проблемът е, че обикновено става 1 филийка днес, след два дни пак и се влиза в кръга на въглехидратите. За вредата от зърнените храни да не говорим.
Има си достатъчно рецепти за режимен хляб, ако ви се яде. Преди малко правих фокачата на Дени. Уникално вкусна е. Но пак не бих я препоръчвала за честа употреба.

# 381
вода от шоколад не задържам  Whistling
и от крем карамел не задържам, но навлизаме в болезнена за мен област и ще си замълча Mr. Green

/доза хумор, моля! Simple Smile /

# 382
Гледам в брошурата на Лидъл някакво мляко 1,5% масленост без лактоза. Дали е режимно?

# 383
Казах млечен...вие като чухте шИколад, и ви светнаха очичките, нъл?😊
Млечен...демек забранен. Може и по една баклавичка....и т.н и т.н.   ....тъй де,да вдигнете В....😆😜

Млякото без лактоза....че кое да му е режимното? По-скоро не. Ако се потребяват млечни, бива да са високомазнинни. А този 1.5 % си е гола вода. Виж ако имаш проблем с усвояването на лактозата...би имало смисъл.

# 384
Ами доколкото съм запозната млякото го изключваме точно заради лактозата, която в организма се преобразува в глюкоза. Не мисля че е задължително да е мазно, аз например го ползвам в кафето, а там така или иначе нали можем да си сложим и кокосово масло. Ако без лактозата е ок, мога и много други приложения да му измисля, напр. в крем супа (допълнително с масло), мазни шейкове и т.н.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 20:10 от Тъмнозелена

# 385
Щом е за кафето, става. Стига да ти хареса на вкус..☺

# 386
И какво според теб има в млякото, ако не лактоза, химия някаква или една торба лъжи
Това нали, като хляба без глутен
Намери си по- добре кокосово мляко, в него наистина няма лактоза
Тъмнозелена това за глюкозата и млякото не е съвсем така

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 20:47 от Herzen

# 387
  • Бургас
Млякото, особено прясното, обикновено се изключва или заради повечето въглехидрати в него, или заради някаква непоносимост. И тук ще цитирам първа страница ,,пълномаслени млечни,,. Т.е., 1,5% си е чисто обезмаслено, а като няма и лактоза, що за ,,мляко,, е не знам. По-скоро химия някаква.
Кокосово, бадемово или друго ядковото мляко са алтврнативата, ако ще се избягва лактозата.

# 388
добро утро!
Вече съм отчаяна. Не стига че не свалям нищо, ами и качвам!!! Усоях в началото да сваля вода -3-4 килограма и сега от тези 4, 2 са се върнали и нямат намерение да се махат. Вече се чудя с този режим дали ще успея да сваля поне 10килограна за един век. Sad
Къде бъркам не знам! Sad
От днес ще сън още по-стриктна и мисля уикендите да ги карам на вода и краставици. Як фаст Cry писна ми! За един месец на диета да не смъкна АБСОЛЮТНО НИЩО! Sad

# 389
  • София
добро утро!
Вече съм отчаяна. Не стига че не свалям нищо, ами и качвам!!! Усоях в началото да сваля вода -3-4 килограма и сега от тези 4, 2 са се върнали и нямат намерение да се махат. Вече се чудя с този режим дали ще успея да сваля поне 10килограна за един век. Sad
Къде бъркам не знам! Sad
От днес ще сън още по-стриктна и мисля уикендите да ги карам на вода и краставици. Як фаст Cry писна ми! За един месец на диета да не смъкна АБСОЛЮТНО НИЩО! Sad

Ами ти си свалила 2 кг за месеца. Колко повече искаш? Не те ли предупредиха, че това не е диета за бързо отслабване?

Общи условия

Активация на акаунт