Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 76 541
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Мен все още ми е странно, как това как изглежда отвън жилището трябва да има превес над неговото удобство и функционалност...

# 571
Мен все още ми е странно, как това как изглежда отвън жилището трябва да има превес над неговото удобство и функционалност...
Ти какво визираш под удобство и функционалност в случая? Като си остъклиш терасата какво печелиш? 4 затворени от двете страни квадрата. Крилата (нали говориш за безрамково остъкляване дето се прибира и при желание може да си с отворена тераса?) не пазят от студ много много така или иначе, те не са като 5-камерната дограма. За какво можеш да използваш 4 м2 затворена площ? А да започнеш с къртене на подпрозоречно пространство, за да ги приобщиш, както се прави в панелите - в нова сграда ми се вижда кофти.

# 572
Иване, тези неща са свързани, така както е важно една къща отвън как изглежда, така е важно и апартаментът ти да е в приветлива сграда с добра фасада, да не говорим, че някои от нещата влияят и на комфорта ти вътре като добра изолация и дограма, липса на олющени части.

# 573
Ти какво визираш под удобство и функционалност в случая? Като си остъклиш терасата какво печелиш? 4 затворени от двете страни квадрата. Крилата (нали говориш за безрамково остъкляване дето се прибира и при желание може да си с отворена тераса?) не пазят от студ много много така или иначе, те не са като 5-камерната дограма. За какво можеш да използваш 4 м2 затворена площ? А да започнеш с къртене на подпрозоречно пространство, за да ги приобщиш, както се прави в панелите - в нова сграда ми се вижда кофти.

Ами доста помага безрамковото остъкляване. Да, няма да ти направи терасата топла, но поне можеш да сушиш дрехи на нея, няма да бъде заривана от сняг и т.н. Не съм говорел никъде за къртене на пространството. А какво печеля от климатика, мисля няма нужда да обяснявам. Като за начало ще сложа само на едната стая, после може би и на другите.

# 574
Защо говориш за "превес"?
Защото не може това, което му се струва красиво и естетично на един, да бъде такова за останалите. не ме интерсува твоето удобство, ако ще нарушиш моето. Защото, ако съм си купила жилище в дадена сграда, аз съм я харесала във вида, в който ми е била предложена и ако комшията отгоре сложи климатик, който да нарушава изолацията и да ми капе непрекъснато, ще си го събира на части пред блока....ако ме разбираш.

# 575
  • In the shadows of my mind
Защото, Иване, е важно какво вижда окото ти, когато излезе от похлупака на "вкъщи" в четирите стени, в които живееш. Важно ще е и за децата ти. Но няма смисъл да ти обяснявам...

# 576
  • София

Много странно мислене. Това е мислене на човекът от панелката. Не се обиждай. Ама всичко е важно, фасадата особено важна. Бас държа,  че ако тръгнеш да продаваш дизайнерска запазена фасада, би се продала сигурно 20 и повече % по -добре, от да речем осакатена фасада , кой каквото е решил и му е важно това си е направил. Това говори за манталитет, и какво ли още не, на живущи.

То са едни остъклени балкони, който както му идва, бутнати стени вътре, носещи стени,. Надупчени фасади за климатици, които капят на главите, саксии от кофички за кисело мляко, 2-3 сателитни чинии. навеси и стърчащи козирки, саниране, тип фараон, изографисани стени с облика на Левски, до простор с бельото на Бай Ганьо. Ами не става.  Cold Sweat

# 577
Сега остава да кажете, че някой ви забранява и да простирате - всички си имате специална стая за пералня и сушилня, или опъвате въженца в банята Simple Smile
Аз пък не обичам да ми нареждат и без да съм подписала нещо, не бих се съобразила.

Фасадата е важна, доколкото си личи, че жилището е здраво и поддържано. Кичът прави лошо впечатление, но на някои точно той им харесва. Снобизмът от типа, който се разпространява в затворените комплекси, (всички къщи да са в подобни цветове, всички дворове да са еднакви и други такива) е вреден във всякакъв смисъл.

# 578
За захабеното пране на Бай Ганьо си има най-малкото ниски сушилници, които не загрозяват външния вид на балкона, защото са под нивото на парапета. Да не говорим, че има и сушилни, които тотално разрешават проблема с прането, грозно или не. Онзи ден ходих на оглед на едно хубаво жилище, обаче на първия етаж проснати едни бабешки гащи на видно място, ами някак не върви, ама явно някои хора са о к с тези неща.

# 579
Сега остава да кажете, че някой ви забранява и да простирате - всички си имате специална стая за пералня и сушилня, или опъвате въженца в банята Simple Smile
Аз пък не обичам да ми нареждат и без да съм подписала нещо, не бих се съобразила.

Фасадата е важна, доколкото си личи, че жилището е здраво и поддържано. Кичът прави лошо впечатление, но на някои точно той им харесва. Снобизмът от типа, който се разпространява в затворените комплекси, (всички къщи да са в подобни цветове, всички дворове да са еднакви и други такива) е вреден във всякакъв смисъл.

Всъщност това ми е идеята. Това, че на някой климатика ми или терасата ще му развали гледката..ами сори, ама грам не ми дреме. Ще спазвам каквото съм подписал и толкова. Климатици слагат почти всички и това е ОК. Ако се сложи, където трябва не капе.

# 580
Ама като започнете с "панелните хора", "панелните простаци", "човекът от панела"... хайде по-кротко, съвсем добронамерено го казвам. У нас зааплатите отдавна не са свързани с образование и възможности. Колко ли преподаватели, начални учителки, професори, учени, хора на изкуството и тн. могат да си позволят апартамент за 200 000 евро НС? Ние преподаваме в университет (очевидно панелни простаци най-висша форма) и всичките ми колеги живеят в панелни спални с 1-2 изключения. В преподавателския състав имаме жена, която е завършила Кембридж и се е върнала по други причини в България, в момента ми е съседка по квартал, това е положението. Дано не обяснявате подробно и на децата си, че хората, живеещи в панелен блок са мизерници с "панелно мислене", които си оставят чехлите пред вратата и разнасят кофички кисело мляко за подаяния, защото после не знам как ще въдворявам ред на упражнения сред студенти, убедени, че съм по-нисше същество от тях.

# 581
Дали прането ми е захабено или ново няма откъде да знаеш. Къде ще си го простирам, не можеш да ми кажеш.
И на мен не ми харесва, че на една тераса през улицата някой непрекъснато си окачва гащите (огромни - сигурно е някоя баба) на най-видно място, но не съм ходила да я търся, за да й препоръчам сушилник.
А що се отнася до Бай Ганьо - в много други държави (включително и европейски) хората си простират по балконите - например Италия, Испания. Едно нещо трябва да е ясно - българите не са западноевропейци - нито по сърце, нито по ум, нито по манталитет - никога няма да бъдат и това е ПРЕКРАСНО! Blush

# 582
  • София
Ами луда ме наречете, мен ме е срам да си окача бельото на видно място. Да "оперя" всичко та всички съседи да зяпат, ами мерси . Не ми е приятно и аз да гледам на другите прането. Имам сушилня, имам простор-  сгъваем, нищо не се вижда отдолу.

Ще живея на централен булевард , примерно казвам , и ще сложа ХЛ гащи титанично да висят и да се виждат от всякъде. Как може.  Laughing   Laughing  Та ако ще,  да съм видяла в Италия тая работа !  Sick

# 583
Аз нещо не схващам защо се палиш и какво ти е прането на тебе ми е най-малкия проблем в момента. Но както самата ти казваш не е ок да висят кюлоти от балкона на блока, защото самата ти казваш, че е грозно, явно имаме еднакви естетически критерии. Къде прочете че съм препоръчвала на бабата с бельото сушилник? Нищо подобно, просто коментирам вида на сградата и това, че не ми хареса как изглежда. По тази и някои други причини се спрях на покупка на друго жилище, както може би и други потенциални купувачи. Не се ангажирам да анализирам манталитета на българи и европейци, нямам необходимите познания и наблюдения, просто изказах собствените си възприятия, без да искам да обиждам никого.

# 584
  • In the shadows of my mind
Точно заради подобни светогледи като "Хич не ми дреме как ще изглежда отвън, важното е на мен да си ми е кеф вътре" половината квартали в София приличат на еклектична катастрофа. Никога няма да се оправим, това е истината.

Общи условия

Активация на акаунт