Електронни четци - тема 21

• 83 447
  • 851
  •   1
Отговори
# 585
Аз не бих взела четец ако ще се ползва за пдф файлове. Веднъж се пробвах и то постоянно трябваше да увеличавам, намалям и местя по екрана, за да успея да разчитем нещо. Много досадно.

# 586
И аз използвам Kindle от вече над 5 години. Въобще не ми трябва да гледам страниците в книгата. Гледам си колко време ми остава в главата на книгата и колко процента от книгата съм прочела, друго не ми и трябва.

# 587
Здравейте, вие в какъв файл най-често си сваляте (или конвертирате от epub) книги за киндъл  ?

# 588
В моби с калибре, после с десен клик директно мятам на мейла на Кирето, пускам му уайфая и готово. Може и в тхт, но тогава не можеш да ползваш бележките под линия, смяна на шрифт, съдържание и още някои благинки.

Моя дзвер е динозавър, мисля че подкара 8-ма година, няма страници или време до прочитане на главата, само проценти, но това спря да ми прави впечатление още на втората книга.

# 589
Здравейте, вие в какъв файл най-често си сваляте (или конвертирате от epub) книги за киндъл  ?
Конвентирам от epub, или директно моби или fb2, каквото намеря, нямам претенции стига да не е pdf.

# 590
  • София
Оффтопик
Как беше сайта, който те известява при падане на цената на даден артикул?

# 591
Цитат
https://de.camelcamelcamel.com/Amazon-Kindle-Paperwhite-6-Zoll-4 … mp;active=summary
Линкът е за Kindle Paperwhite, ако те интересуват другите, направи съответната "заявка"
Ето, но при мен не се получи. Нито един път не ме извести, че цената е намалена, но може би и аз не съм направила нещо както трябва, не знам.

# 592
  • София
Цитат
https://de.camelcamelcamel.com/Amazon-Kindle-Paperwhite-6-Zoll-4 … mp;active=summary
Линкът е за Kindle Paperwhite, ако те интересуват другите, направи съответната "заявка"
Ето, но при мен не се получи. Нито един път не ме извести, че цената е намалена, но може би и аз не съм направила нещо както трябва, не знам.
на колко беше намален предния месец? Аз бях задал 90Е и не съм известен.

84,03€ , ясно.

# 593
  • Sofia, Bulgaria
Август месец имаше една промоция за 80€ ако става въпрос за Paperwhite.

# 594
Някой по-горе питаше с какво Покетбук е по-бавен от Киндъл. Понеже вкъщи има Pocketbook touch lux 3 и Kindle Voyage, директно мога да кажа. Първият зарежда осезаемо по-бавно при включване. Оттам нататък няма разлика при прелистване или работа с менюта. Лично на мен ми харесва повече организацията на интерфейса при Пойетбук. Има някои неща, които много бих искала да са по същия начин на Киндъла. Там пък компенсирам с мигновеното стартиране, та няма пълно щастие.

# 595
ston, някои книги също ги зарежда по-бавно. Това може и да зависи от големината на книгата, ако е по-голяма като размер и е с повече страници, нормално е да зарежда по-бавно. Споменавам това, защото и аз преди време и аз ползвах Киндъл.
Колкото до страниците, базовите модели на Киндъл (какъвто имах преди) нямаха страници, а Lob или нещо подобно. Аз специално предпочитам да ми се показват страниците, не ми пука, че не съвпадат с хартиените такива.
Мαрия, много зависи как е конвертиран .pdf файлът. Качих няколко такива за проба и се четат нормално без да се наглася допълнително шрифтът.

# 596
Аз съм решил да си взема PocketBook Basic 2 или 3, разликата е само във вътрешната памет.

Искам да попитам следните неща:
- екрана е без подсветка - не искам нищо да ми дразни очите, искам максимално да е 1:1 с физическата книга. Това така ли ще бъде или да гледам такъв с повече пиксели? Като гледам технологията на дисплея е Carta, каквато е и на по-модерните и скъпи четци, разликата е в пикселите. Ще окаже ли голяма разлика в изображението?
- софтуер - някой назад се оплакаха от бавно зареждане. Става въпрос за бавно зареждане на вече започната книга или за бавно зареждане/стартиране на самия четец?

# 597
  • Варна
Само да вметна, че подсветката по никакъв начин не дразни очите. Няма нищо общо със светлината от монитор, таблет, телефон и т.н. Освен това се включва и изключва, ако четеш през деня или на силна светлина просто не я включваш. Но при кофти осветление е незаменима.

# 598
Това е полезна информация.

Бях се ровил по сайтовете и стигнах до информация, че подсветката не се изключва, просто намалява, постоянно свети.

# 599
И аз се оглеждам за четец за подарък. Но държа да има подсветка. Чета на Paperwhite и съм доволна. Много често чета вечер в леглото и без подсветка няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт