Слънцезащита 2018

• 100 971
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Тъй като от скоро се интересувам по - задълбочено в слънцезащитните продукти , все повече се обърквам към какво да се насоча . Както бех споменала бременна съм , а и търся нещо за мъжа ми който е с бяла чувсвителна кожа . Масово козметиката е пълна с опасни химикали , както и от миналата година имах няколко тубички , но след като проверих състава им мисля да ги изхвърля (въпреки че някои са неотваряни ) Знам , че няма напълно безопасна козметика освен натурални масла например , но лошото е че вредните химикали са на едни от първите места в съдържанието , следователно са с най -голямо количество .
Цял живот съм се мазала основно на плаж с ниски фактори олио с цел да почернея по - бързо , но в случая не мога да си позволя подобно отношение към кожата ми , но съм объркана към коя марка да се насоча заради тези ракаобразуващи съставки или като попият в кожата и влязат в кръвта , може да навредят на бебето .

Ще съм благодарна ако някой ме насочи към по изчистени продукти Simple Smile

Мислех да копирам някоя друга статия с подробни обеснения за съставките , но да не натоварвам темата Simple Smile

Взаимствам от темата за iherb линк към полезен сайт за оценка състава на слънцезащитни продукти, предоставен ми от denis,
Тогава се колебаех между този:
https://www.ewg.org/sunscreen/about-the-sunscreens/730696/Alba_B … _45/#.WtxCeqBRU0O оказа се с добър рейтинг
И този
https://www.ewg.org/sunscreen/about-the-sunscreens/728827/Neutro … _55/#.WtxDYqBRU0M оказа се с лош рейтинг

# 391
Момичета, а какво ще кажете за слънцезащитните продукти на марката  Piz Buin , швейцарска,някоя от вас ползвала ли е нещо?
Специализирана е в тази насока и аз реших да и се доверя.Хареса ми кремът и лосиона ,подходящи за чувствителна кожа , кожа,която прави алергия от сл. лъчи.Ако някоя  от вас е имала подобен проблем и се е справила успешно,моля да сподели.

# 392
Аз харесвам на Ла Рош фактор 50 за лице ,а за тяло все още не съм намерила добър.

# 393
Аз харесвам на Ла Рош фактор 50 за лице ,а за тяло все още не съм намерила добър.
И аз ги харесвам, дано не са ги развалили, всеки момент чакам да дойде моят от Англия! Не излизат по евтино от в България обаче....поръчах го да допълня поръчка, защото имаше безплатен шипиинг при поръчка от 40 евро!

# 394
Наистина,  дано да не променят формулата, защото е много хубав и не запушва порите.

# 395
Здравейте! Ползвам крема на Биодерма Фотодерм оцветения вариант 50 фактор, кожата ми е много светла и имам лунички. Имам и един въпрос. От скоро се интересувам от ББ крема на Missha, който има интересния 42 фактор :д. Въпроса ми е понеже на мен ми трябва силна слънцезащита заради луничките и светлата кожа има ли разлика между ББ крем с фактор и специален слънцезащитен крем? Малко тъп въпрос и не знам дали ме разбрахте точно, но не мога да го обясня по друг начин.

# 396
  • Бургас/Пз
Поднових Neostrata, но понеже трябваше да правя поръчка от iherb, от чисто любопитство поръчах и:
It's Skin, 2 O' Clock Sunblock, PA+++, SPF 50+.
На първо четене звучи добре за тази символична цена. Като дойде, ще видим Thinking
Здравей, пристигна ли кремчето от ихърб? Доволна ли си?

# 397
По принцип разлика няма, обаче разликата може да дойде от там, че, за да постигнеш защитата посочена на опаковката, трябва да използваш определено количество крем. Вероятността да използваш препоръчаното такова от ББ е по-малка.
Не знам дали го обясних както трябва.

Повечето хора не нанасят достатъчно количество слънцезащитен крем, защото препоръчаното такова е доста и съответно не получават защитата описана на опаковката, а значително по-малка.
Ако нанасяш препоръчаното количество ББ крем с фактор за речем 30 и слънцезащитен с фактор 30, разлика във фактора няма да има. Разликата е само в съставките на продуктите.

Ето един цитат от тук: http://www.bad.org.uk/for-the-public/skin-cancer/sunscreen-fact-sheet по темата. Извинявам се, че е на английски.

SPF used in moisturisers are tested the same way as sunscreens, so an SPF 15 moisturiser should provide an SPF of 15. However, these formulas are less likely to be rub-resistant and water resistant, and most importantly are likely to be applied a lot more thinly than sunscreen. They therefore are unlikely to offer the same level of protection.

A moisturiser with an SPF will help protect you against small amounts of UV exposure, such as when you walk to the car or pop outside to hang out the washing, but sunscreen is better suited for longer, more deliberate UV exposure, such as spending your lunch hour outside.

It is also worth noting that moisturisers containing an SPF may not contain any UVA protection and as a result will not protect against UV ageing.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 22:54 от Миоки

# 398
Да, разбрах! Сега ми дойде на ум една идея, която е възможно да не се получи, но все пак да попитам. Ако използвам ББ крем с слънцезащитен фактор и се гримирам за през деня и примерно след 3 часа цапна биодерма слънцезащитен неоцветен какви ще са последиците. Смисъл слънцезащитен крем върху грим? Ще се размаже всичко или може така да го използвам?

# 399
Ами пробвай. При мен всичко попива и спокойно слагам върху тониран слънцезащитен или ББ друг без пигменти. Също зависи колко ти е покриве ББ крема.

# 400
  • Sofia
Момичета, а какво ще кажете за слънцезащитните продукти на марката  Piz Buin , швейцарска,някоя от вас ползвала ли е нещо?
Аз не съм, но миналата година имаше много добри отзиви за  нея.

# 401
Здравейте 😊 Използвам слънцезащита от пролетта до есента, но явно и зимата трябва. Може ли да ми кажете какви кремове с минерални филтри са хубави/ сте пробвали ?
П.С. мисля, че минерални и физични са едно и също, но може и да бъркам. Нека някой по запознат да каже 😊

# 402
Всъщност физичните, неорганични или рефлекторни филтри не са баш минерали (не знам защо това търговско наименование се е наложило), а са метални оксиди.

Лично аз не съм особено доволна от козметиката изцяло с физични филтри, освен, че се полага по-трудно като консистенция и белее, изсушава прекомерно моята кожа. Евентуално за по-мазни или комбинирани кожи може да е добре. Ще поема риска от химичните Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 12:54 от Параход

# 403
Всички филтри са химични всъщност, но минерални или физични казват на цинков оксид, титаниев диоксид и железен оксид обикновено.
Физични се наричат заради принципа им на действие - отразяват УВ лъчите, докато "химичните" ги поглъщат и превръщат в топлинна енергия.

Лично аз предпочитам продукти с новите "химични" филтри, защото са фотостабилни (не се разпадат бързо под действието на ултравиолетовото лъчение), не белеят, не ми дразнят кожата и не ми изсушават. Физичните кремове ползвам вместо ББ крем за изравнянаве на тена и допълнителна защита когато излизам навън.

# 404
  • София
Миоки, как може да разбереш дали е нов химичен филтър?

Аз се снабдих за бягането с крема на Australian Gold Premium Coverage 45, а за тялото лосиона с 50ти фактор. Като изключим любимата на американците миризма на бананова дъвка, никакви критики други нямам - и двата продукта имат мека консистенция, попиван бързо и там където съм мазала не съм изгоряла (друг е въпросът, че отидох неподготвена на една площадка със сина ми и ми изгори врата в събота).

Общи условия

Активация на акаунт