Банята - 31-ва тема

• 114 154
  • 837
  •   1
Отговори
# 195
Мисля, че препоръчителното разстояние беше поне 90 см, а и като гледам мивката е към 60-70 см., може би. Според мен и който застане пред мивката, ще бъде ограничаван от паравана. Аз бих сложила някоя плоскост/картон и бих застанала от едната и от другата страна да видя как ще се чувствам и чак тогава ще реша дали ще е удобно.
Шкафа е 70 см, но оставих още 5 см до хипотетичният параван Simple Smile за да мога да бърша спокойно. Май ще режа картони преди да поръчам.
И всички у дома на диета Simple Smile)))

# 196
50 врата би трябвало да е ОК. През врати на кабини се влиза на една страна. Пантите ще е по-добре да са на стената. Ако сте от София може да видите при Дием в Люлин да ти дадат съвет и да ти кажат пантите колко място отнемат. Ако мястото позволява може да се направи вратата евентуално навътре да се отваря.

# 197
Аз бих избрала само параван, не и врата към него.

# 198
Без врата ще се мокри.
Добър вариант е врата хармоника, която се отваря навътре.

# 199
Е, няма да се мокри, а просто ще пръска леко, ако не си внимателен.

# 200
И аз бих сложила само малък параван без врата, да да пази мивката и шкафа. По-малко място ще заема, няма да е толкова тясно, а и визуално ще стои добре. Да не говорим колко по-евтино ще излезе...Какъв е проблемът, че ще се мокри? Има втори сифон, а и това е отделна баня. Неприятно е, когато е с тоалетна заедно. В този случай, особено при липса на място, изобщо не е необходимо според мен. Ние имаме 2 бани и мислим да сложим параван само в едната, която е обща с тоалетна.

# 201
Хич няма да ѝ излезе евтино ако правилно виждам и вратата е интериорна, което ще рече не носи на мокрене и влага и ако е само с параван ще се наложи да я подмени скоро скоро. Хармоника не става, поне на чертежа се вижда, че има разминаване от мястото където ще е статика и вратата на банятамен - не са в една равнина. На всичкото отгоре и праг има готов на пода до колкото виждам предполагам в тази форма.

# 202
Хич няма да ѝ излезе евтино ако правилно виждам и вратата е интериорна, което ще рече не носи на мокрене и влага и ако е само с параван ще се наложи да я подмени скоро скоро. Хармоника не става, поне на чертежа се вижда, че има разминаване от мястото където ще е статика и вратата на банятамен - не са в една равнина. На всичкото отгоре и праг има готов на пода до колкото виждам предполагам в тази форма.
Абсолютно си прав, вратата ми е интериорна МДФ защото не исках да се различава и да разваля визията на коридора. Без врата на паравана, пръска по интериорната, не много но достатъчно. Има ли някакви варианти, като ролетна щора ама от ПВЦ например?Аз не съм виждала, но знае ли някой?

# 203
  • София
Някой питаше за малка мивка с моноблок .Ето едно решение

# 204
  • София
Здравейте, спрели сме се на тези плочки за банята и тоалетната. Ще ползваме светлия и тъмния цвят на плочките, плюс декора в средата. Проблемът е че не харесваме светлия цвят на серията за пода. Искаме подът да е по-тъмен. Виждали сме баня направена със серията и подът седи като бял направо. Сравнявахме с различни гранитогреси и сякаш нищо не пасва на тъмните плочки от серията. Някакви съвети? Благодаря!

# 205
  • Бургас
Вземи си гранитогрес, имитиращ тъмно дърво. КАИ имат голямо разнообразие.

# 206
Момичета, след много изхабени нерви и нашата баня е готова.Стана много хубаво,но още не съм се успокоила,за да и се зарадвам.Сега започвам да я обзавеждам Simple Smile Преди ремонта имахме две мивки,а сега ще имаме една.Дължината на мястото ,където ще е мивката е 180см. и аз искам в дясната част да е мивката,а в ляво до края на стената да е плот.Задължително трябва плотът да има крачета.В магазина ,от който си купихме плочките ни казаха,че могат да ни изработят ПВЦ шкаф и цената ще е 1000лв.Тъй като ми се струва скъпо в главата ми се въртят идеи дали не мога да сложа обикновен плот и да си монтирам крачета на него?В банята имаме и голям прозорец,който през по голяма част от годината ще е отворен.Как мислите ,дали обикновен плот би издържал в баня?

# 207
Аз съм така от няколко години. Ползвам остатък от кухненския плот.
Всичко е точно.

# 208
Здравейте!
Влизам в темата с въпрос: за дълги плочки в баня, тези с дървесен фладер, само линеен сифон ли е решението?
Ще правя ремонт на малка баня в панелна гарсониера. Но много ми харесват дългите тесни плочи за пода. Гледах примерни декори с такива.
Харесах тъмен под с светли стени, защото банята е 2.30 кв.м.

# 209
Здравейте!
Влизам в темата с въпрос: за дълги плочки в баня, тези с дървесен фладер, само линеен сифон ли е решението?
Ще правя ремонт на малка баня в панелна гарсониера. Но много ми харесват дългите тесни плочи за пода. Гледах примерни декори с такива.
Харесах тъмен под с светли стени, защото банята е 2.30 кв.м.
Може! А най-лесно е ако се сложи този сифон в ъгъла под душа, разбира се не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт