Отговори
# 165
От 5 години са заедно.
Заживяват заедно едва от 1 месец и той идва в комплект с майка си, с която е предпочитал явно да живее повече от 4 години досега.
И това й се вижда по-нормално от подаряването на някакви 2 увяхнали букета?

# 166
Не се наемам да кажа дали ѝ се вижда нормално.

# 167
Не се наемам да кажа дали ѝ се вижда нормално.
Аз мисля, че проблемът й с валентинския букет е израз на цялостното й недоволство от ситуацията.
Ако момъкът беше заживял с нея по-рано, показвайки желание да се откъсне от мама и да създаде семейство с приятелката ти, и чак сега от месец се беше случило по стечение на обстоятелствата да поживеят с майка му, изобщо нямаше да реагира на букета, дори щеше да го похвали за съобразителността.
В момента цялата ситуация говори "Аз съм си най-добре с мама", а цветята са някакво неприятно демонстриране на същото.

# 168
Така е. И а зтака мисля.
Но тя онзи ден си е беше концентритала върху букета.
Надявам се, че осъзнава какъв всъщност е реалният проблем и че ще съумее да го разреши.

# 169
Така е. И а зтака мисля.
Надявам се, че осъзнава какъв всъщност е реалният проблем и че ще съумее да го разреши.
То не зависи от нея. От него зависи.

# 170
  • София
Така е. И а зтака мисля.
Гърците имат много по-различно мислене и виждане за живота от българите. Тази майка няма да започне работа никога и синът й ще си я издържа. Ако твоята приятелка е съгласна част от бюджета им да заминава за мама - ок, ако не е - не я чака нищо добро. Къде са живяли до сега, на квартира ли, че вече несмогват? Само по себе си поведението на майка му е меко казано наглао - при условие, че няма 2 лв. да си плати режийните, тя легнала на диванчето и не работи, понеже нали е кокона неземна и има син. За в Гърция е нормално, ама там и заплатите са други и не им се отразява на бюджета, нито пък се тъпчат 100 човека в 1 имот. Та проблема с валентинския букет й е най-малкия, ама това може би е капката преляла чашата на приятелката ти. Номално при таква ситуация. И все пак букета е бил израз на мотото "ти си ми жена, ама мама си е мама и не може да остане по-назад".

# 171
Авторке, искаш да кажеш, че майката без основателна причина вече 5 години не работи и се чувства добре синът й да я издържа? Не ми се мисли какво ги чака влюбените за вбъдеще. Като решат да задълбочат връзката си, едва ли и на двамата ще им е приятно да отглеждат майка му. Друг е въпросът, че 5 години връзка са много време, а двамата чак сега заживяват заедно. Още по-лошото е, че изглежда, че сега са заживели заедно само заради финансовите си затруднения, иначе щяха да си я карат по старому. И за капак и маминка се е присъединила.

# 172
Прочетох само коментарите на авторката.
Не, не е нормално поведението на приятелката. Глупаво е да се сърди, че той е уважил и майка си в един нищо и никакъв ден. Нещо на ревност и комплекси ми намирисват нещата + разни други проблеми вероятно.
Неработещата майка няма да коментирам. Това си е между нея и синът й щом по принцип същия не живее с приятелката си. В момента успява да плаща разходите - и своите, и на майката, та явно не им е проблем това положение.

# 173
  • София
Авторке, искаш да кажеш, че майката без основателна причина вече 5 години не работи и се чувства добре синът й да я издържа?
Скрит текст:
Не ми се мисли какво ги чака влюбените за вбъдеще. Като решат да задълбочат връзката си, едва ли и на двамата ще им е приятно да отглеждат майка му. Друг е въпросът, че 5 години връзка са много време, а двамата чак сега заживяват заедно. Още по-лошото е, че изглежда, че сега са заживели заедно само заради финансовите си затруднения, иначе щяха да си я карат по старому. И за капак и маминка се е присъединила.
Както казах, това в Гърция, не е чудо невиждано и не е странно, както за Бг., но и възможностите са други.

# 174
От 6 години не работи, в началото е била на борсата, после няколко месеца в болнични (разболяла се е от нещо). Така, че от 5 години не работи без да има причина. Иначе общо 6.
До колкото знам преди си е работила нормално, без такива прекъсвания.
Проблемите им са дошли като са се настанили в България преди години. В началото е работила, но после имало съкращения.
5 години са много време, не знам как успяват с нашите заплати да се издържат.
Явно не могат, щом са стигнали до това решение.

# 175
Кой грък се преселва в България за да работи на заплата, това ми е изключително странно. Че и с фамилията - в случая майка.

# 176
  • София
Кой грък се преселва в България за да работи на заплата, това ми е изключително странно. Че и с фамилията - в случая майка.
Полу-гръкът с български корени  Grinning Не знам дали е такъв конкретния случай обаче.

# 177
Майката е с български корени, живяла е в България и преди.
Бащата на момчето, с когото е разделена, също е българин.
Не им знам подбудите да се преместят, в днешно време много хора го правят. Било е веднага след като е завършил училищем сигурно имат причини, но не знам какви.
Той си работи в България, малко трудно пробива, май бавно му се получават нещата.

# 178
  • Nice
Леле, то положението било сериозно.
Все едно ми описваш моята бъдеща (може би) свекърва. С разликите, че тя чат-пат поработваше лятото за 2-3 месеца. Но от както съм с приятеля ми не съм я видяла на стабилна работа.

Скрит текст:
Все нещо ѝ има, все изследвания прави и все е много зле. Излишно е да казвам, че изследванията, според докторите, никога не са толкова зле колкото тя ги представя.

Абе не знам как може да си работоспособен и да чакаш на детето си.
Просто не успявам да го асимилирам. Никога не бих приела да им помагам при такива условия.
Приятелката ти се е вкарала в много кофти ситуация. Сега всичко ще я изнервя и ще я дразни.

# 179
  • София
Значи тези двамцата /мама и синче/ 'дет се вика снахата ще сменят, но нравите и поведението си не. Така че приятелката ти би следвало да се запита, не само защо й подарявал цветя на празника за вклюбените (?!?), а защо 5г. мунчо не се е ситил и не му се е приискало да живеят заено, ама като са опрели до безплатна квартира може. Както и защо той 6г. издържа мама, айде 5 да ги броим, а тя лежкуни по цял ден и друг да й плаща масрафите. Това няма да се промени, въпроса е дали прителката ти иска мъж в комплект с мама в апартамента, и дали иска част от семейния бюджет /бъдещ/ да е за мама. Сега живеят заедно, после ще се почне - почивки, НГ и т.н. - в комплект с мама, щото е сама и депресирана.

Общи условия

Активация на акаунт