"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 36

• 64 933
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
Хайде малко по спокойно и без да се обиждаме !

# 196
Престанете за щяло и нещяло да препоръчвате кръвни тестове. В случая не виждам да има нужда. Нека жената си изчака достатъчно закъснение и да отиде на преглед.

Vanitaa, ти която най-много настояваш за кръвни - прави ли когато теб те съветваха?

Да направих го,след което отидох на лекар и да трябваше да го направя по-рано.И няма нищо лошо в този тест,ако това ще я успокои....
Не съм много съгласна ,тези тестове с Чхг повече натоварват отколкото да успокояват ,особено когато е много желана бременност.И все пак момичето само ще си прецени.Успех!

# 197
Темата за вагиналния ехограф се дъвче постоянно в различни теми. Все се намира по някой да каже колко е опасен, та после се чудим защо все още битува това мнение. Мен до 3тия месец ме гледаха само с вагинален ехограф, а след това на почти всеки преглед ме гледаха и с вагинален след коремния. По този начин ми следиха шийката на матката. Дори пола на бебето не се видя с коремния, а с вагиналния ехограф в 16г.с., понеже дъщеря ми се беше обърнала някак си.

# 198
Здравейте момичета,ще бъда благодарна ако някой сподели подобен проблем с + краен резултат. Цикълът ми е е редовен,като някой път може да ми подрани,30 дневен. Последната ми М беше на 25.01. С мъжлето правихме опит на 04.02... като този М казахме,че ще правим любов без да мислим за бебе правене. Трябваше да ми дойде 23-24 според мои изчисления,но уви. От една седмица гадене-всеки ден,главоболие,спане,отпадналост,като спането не е присъщо за мен. Имам леко придърпване,но не и силни болки както съм попринцип и странното е,че този път гърдите започнаха да ме болят по-късно. Така днес реших след 3дн закъснение:hugs: да направя тест. Взех си два-шуар чек и Клеър,направен следобед и двата (-) . Възможно ли е все пак да съм бременна и просто все още да не отчита? Ще ви бъда благодарна Simple Smile П.с - Извинявам се предварително ако въпроса ми не е за тази тема.

# 199
Трябваше да ми дойде на 23-24, но УВИ???
Означава, че не искаш да си бременна ли?
Защото това е значението на Уви.
Иначе със секс на 04.02, теста щеше да отчете със сигурност днес.
Според мен не си бременна, а симптомите са от нещо друго.

# 200
Копирам си мнението от другата тема, където си задала същия въпрос:

При такова закъснение, тестовете вече щяха да отчетат. Вероятността да си бременна е малка. Ако сте правили опит само на 04.02, е много вероятно да е било рано за овулация. При цикъл 30 дни О настъпва около 15-16-17 ден.

# 201
Това че овулацията е 14 дена преди следващия цикъл е много грешно, да така се пише така е говори, но не е точни така при всяка жена е индивидуално, моята братовчедка и двете си деца ги роди точно след цикъл един ден след свършване на менструацията. Оказа се че тогава и е овулацията и нейният гинеколог е казал че пр всяка жена е различно факт че при повечето е 14 дена преди цикъл но не е точно така

# 202
Това че овулацията е 14 дена преди следващия цикъл е много грешно, да така се пише така е говори, но не е точни така при всяка жена е индивидуално, моята братовчедка и двете си деца ги роди точно след цикъл един ден след свършване на менструацията. Оказа се че тогава и е овулацията и нейният гинеколог е казал че пр всяка жена е различно факт че при повечето е 14 дена преди цикъл но не е точно така
     Благодаря ви, предполагам,че шансът е малкък,но пък докато не ми дойде надеждата умира последна

# 203

Благодаря ви, предполагам,че шансът е малкък,но пък докато не ми дойде надеждата умира последна
Ако закъснее още няколко дена може да повториш теста

# 204
Хора стига говорете без да знаете от това какво сте прочели и какво е реално има разлика както казах овулацията е различна при всяка жена за това има тестове за по сигурно понякога се пода по време на цикъл в много редки случай понякога след цикъл понякога 14 дни преди затова за да няма толкова чудене и притеснения просто си правете тестове те изчисляват правилно

# 205
За да настъпи овулация трябва да има нарастване на хормона естрадиол, за да узрее яйцеклетка, след това лутеинизиращият хормон спомага за разпукването на фоликула и именно този хормон улавят тестовете за овулация. То и пика на хормона не винаги означава овулация, а просто това, което е- чисто и просто пик на хормона. След това имаме пик на прогестерона около 7 дни след овулация и ако не настъпи имплантация около 9-10 дни след овулация се наблюдава рязък спад на тези хормони и следва менструация. Така нормалната лутеална фаза е винаги 12-16 дни. При по-кратка се говори за дефект на лутеалната фаза. И все пак овулация по-рано от 8-9-ти ден на цикъла на мен лично ми звучи малко измислено. Но и в този случай е обвързана с дължината на цикъла и лутеалната фаза. Не че нещо- просто така си работи женското тяло.

# 206
За да настъпи овулация трябва да има нарастване на хормона естрадиол, за да узрее яйцеклетка, след това лутеинизиращият хормон спомага за разпукването на фоликула и именно този хормон улавят тестовете за овулация. То и пика на хормона не винаги означава овулация, а просто това, което е- чисто и просто пик на хормона. След това имаме пик на прогестерона около 7 дни след овулация и ако не настъпи имплантация около 9-10 дни след овулация се наблюдава рязък спад на тези хормони и следва менструация. Така нормалната лутеална фаза е винаги 12-16 дни. При по-кратка се говори за дефект на лутеалната фаза. И все пак овулация по-рано от 8-9-ти ден на цикъла на мен лично ми звучи малко измислено. Но и в този случай е обвързана с дължината на цикъла и лутеалната фаза. Не че нещо- просто така си работи женското тяло.
Аз не оспорвам това просто казвам че не е напълно вярно поне не и при повечето жени както казах има и изключения рядко но има

# 207
Адриана, от секса са минали 24 дни. Каква е вероятността да е бременна и да не отчете тест според теб?

# 208
  • София
кървенето идва винаги между 12 и 16 дни след овулацията. При някои жени може да дойде и след 10-11 дни ако има проблем с прогестерона.

Овулацията при всеки може да настъпи по различно време, но кървенето винаги идва 12-16 дни след нея.
Ако О е на 10 ден от началото на кървенето, то цикъла идва около 22-24 ден, ако е по-рано, ще дойде по-рано, съответно и по-късно. А ако на накой не му е отчел теста, а после се е оказал положителен, то просто овулацията е била по-късно от това, което си е мислил.

Ако цикъла е 28-30 дни, то овулацията е между 12-ти и 18-ти ден (в този период), ако опити са правени преди него, вероятността за бременност е малка.

20 дни след полов акт ако има бременност тестовете ще ти избодат очите с двете си черти.
Не стой да се надяваш, ами ако не ти дойде до 2-3 дни отиди на лекар. Бременността не е единствената причина на човек да му закъснее. Останалите приличини повечето изискват лекар да види нещата.

# 209

Затова съм написала около 15-16-17 ден, а не съм казала, че е точно 14 дни преди менструацията. Просто дамата трябва да има предвид, че 30 дневен цикъл означава една идея по-късна овулация, а те са правили секс много рано(сперматозоидите обичайно оцеляват 1-2 дни, но невинаги). Момичетата са обяснили за лутеалната фаза, която нормално варира между 12-16 дни. Така че на база на познанията относно женският цикъл, една жена може да си направи елементарна сметка кога горе долу й е овулацията. Не е нужно да се знае точния ден, а приблизителния и да се прави повече секс в този период. Доколкото става ясно, тя е правила секс на 11ти ден, котео е рано, имайки предвид дългия цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт