Изследване на ХОРМОНИ – 16 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 81 246
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Денис, не съм на терапия. Изследванията са по повод общо изтощение, умора, тревожност и най-вече главоболие, придръжено със световъртеж, което миналия месец не отшумяеаше в продължение на около две седмици.

Необходимо ли е да се направят и други изследвания?

# 91
  • София
Денис, не съм на терапия. Изследванията са по повод общо изтощение, умора, тревожност и най-вече главоболие, придръжено със световъртеж, което миналия месец не отшумяеаше в продължение на около две седмици.

Необходимо ли е да се направят и други изследвания?
С Хиперфункция си - консултирай се с Ендокринолог. Може и това да е причина за неразположенията.
Тези изследвания са достатъчни засега.

# 92
  • Varna
Здравейте!
Прогестерон  на 7 ми ден след овулация  - този месец е била на 11 ден ( доказана с тест за овулация), резултатът е:
14.340   ng/ml - ;Лут:1,83-24;Мено:<0,12

Какво мислите?

# 93
  • София
Здравейте!
Прогестерон  на 7 ми ден след овулация  - този месец е била на 11 ден ( доказана с тест за овулация), резултатът е:
14.340   ng/ml - ;Лут:1,83-24;Мено:<0,12
Какво мислите?
Може и да е имало О., но е нисък - показва проблем - с яйцеклетката, ЖТ, синтеза на прогестерон или нещо друго, лекар трябва да прецени. Има вероятност да е и ЛУФ. Следващият път го изследвай задължително с Е2 / на 7 ден след О./ Добре е да те видят на УЗ / веднага - ако е ЛУФ може още да не е изчезнал/

# 94
Денис,
за да се развиват нещата по правилен ред ,каква трябва да е стойността на прогестеронът? 
При 7 ден на О. тази стойност как да я тълкувам?

# 95
  • София
Денис,
за да се развиват нещата по правилен ред ,каква трябва да е стойността на прогестеронът?  
При 7 ден на О. тази стойност как да я тълкувам?

За Прогестерон, изследван на 7 ден след О., трябва винаги да се цели горна граница и дори да е по-висок от нея, не е проблем.
При теб - показва, че е имало О., но може да е и по-висок.
Причина за по-ниски нива - проблем с яйцеклетката, с функцията на ЖТ, синтеза на прогестерон или дефект в ЛФ. Редно е да се проследи 2-3 МЦ поне и най-вече при зачеване и да се вземат мерки.
При ниски нива на Прогестерона, може да има бременност, но е малко рискова, особено в началото.

Провери Пролактин, Андростендион, може да приемаш добавки за подпомагане на ЛФ - вит.А, Е, омега 3, омега 7, МВИ и т.н.

# 96
Здравейте. Прикачам резултатите от обременяването с глюкоза. Ще се радвам някой, който разбира да коментира дали има ИР.
Благодаря! Simple Smile

# 97
Вчера бях на ендокринолог, заключение – всичко ми е наред, щитовидната е в чудесно състояние. Обърнах специално внимание на това, че имаме фамилна обремененост с диабет. Докторката ми каза, че категорично отхвърля вероятността да имам инсулинова резистентност /вероятно заради това, че съм слаба/. Изчисли ми някакъв телесен индекс – 20 и каза, че няма смисъл да пускам изследвания за ИР. Мислите ли, че мога да се доверя на заключение само от един поглед? Прегледът беше в Надежда, все пак там се водят специализирани в репродуктивните проблеми. Ще проследим само пролактина, защото този месец на 2-ри ден беше висок, но и двете бяхме на мнение, че може да е инцидентно събитие.

# 98
boby аз в моето семеиство нямам диабетици , инсулиновата резистентност ми я откриха когато бях 52 кг и  започнах да качвам килограми. Ако не искаш да правиш обременяване с глюкоза може да направиш инсулин и кр.захар на гладно и ако има нещо притеснително (по-високи стойности ) тогава да направиш обременяване . Нека и Денис ти даде съвет ✌

# 99
А на мен ми отказаха да проверим ИР, нямало смисъл бременна. Може ли да коментирате и моята захар, нямам възможност близките дни да ида на ендокринолог.

# 100
Боби, знаеш моята ситуация, че е подобна. Аз нямам дори фамилна обремененост и пак съм с ИР. Без да пуснеш хормони няма как да знаеш. Пусни си от лобопитство инсулин и глюкоза на гладно и тогава, ако трябва прави обременяване. Поне това е моето мнение, аз постъпих така и не съжалявам.

# 101
Благодаря ви, момичета.  Hug Тя Денис-чето ми каза за глюкозата и инсулина, просто реших първо да направя консултацията с ендокринолог, но бях изненадана от твърдението, че нямам ИР без изследвания. Ще комбинирам с останалите хормони, които така или иначе ще пускам на 2-3 ден от следващия МЦ, че не ми останаха вече вени от бодене.

# 102

Здравей, Денис, можеш ли да дадеш мнение по моите резултати? Целта е бременност ... Правени са на 4ти ден от МЦ. На 32 съм Simple Smile
Благодаря.

# 103
  • София
Здравейте. Прикачам резултатите от обременяването с глюкоза. Ще се радвам някой, който разбира да коментира дали има ИР.
Благодаря! Simple Smile
http://imagizer.imageshack.us/v2/673x229q90/923/JqYSJb.jpg
Здравей!
Според мен са добре.

http://imagizer.imageshack.us/v2/1920x1080q90/924/mHHlpB.png
Здравей, Денис, можеш ли да дадеш мнение по моите резултати? Целта е бременност ... Правени са на 4ти ден от МЦ. На 32 съм Simple Smile
Благодаря.
Здравей!
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ, трябва да е под 2.0
ФСХ е малко повишен и тъй като АМХ е по-скоро нисък - показват, че нямаш време за губене и трябва да действате. Провери Инхибин В

# 104
Здравей Денис,
Какво значат тези стойности:
http://imagizer.imageshack.us/v2/796x271q90/923/wIEbcS.png
Много ниски LH и FSH, висок Естрадиол? Какво се случва? Ужасно съм притеснена... Sad
Може да имаш ЗФ/киста - трябва да те видят на УЗ / веднага - защото те могат да претърпят обратно развитие, а е важно да се разбере каква е причината/.
Здравей Денис,
Да дам ъпдейт - бях на преглед, имам киста. Док каза, че явно затова са се размърдали така хормоните.
Да те питам - можеш ли да препоръчаш нещо за подобряване на ситуацията в тази насока - някакви добавки?

Общи условия

Активация на акаунт