Студенти в UK - 9

• 104 161
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Много се чудим дали да слагаме ваксината против менингит. На дъщеря ми й писаха, че е препоръчително да си направи. Ще говорим и с личната лекарка, макар че тази ваксина, така или иначе не е задължителна в България и не съм сигурна дали ще я познава...
Аз съм доста страхлива по отношение на самолечението, никога не съм им давала антибиотици без да ги е изписал лекар, а и те не са стигали много често до такова състояние. Сега не знам как ще е, при положение, че ще попаднат при други климатични условия, ще има вероятно спад на имунитета...

# 676
Колкото и рядко да изписват, има състояния които ме минават без антибиотик - пневмония например как се установява без лекар и с кой антибиотик се лекува... та затова питах при ангина и пневмония GPто не изписва ли антибиотик и с какво ги лекува...  (Изопринозин смятам да сложа в багажа, че той му спира вирусните инфекции)
Как ще оцелее синковеца при студен влажен климат не знам, той е зиморничав, не че харесва жегите - ако може целогодишно да е 20-25 градуса ще се чувства перфектно Rolling Eyes

# 677
  • гр. София
peneva_a, При сериозно състояние, сигурно ще го пратят в болница и ще изпишат каквото трябва! Климатът наистина е различен - не е студено, но е много влажно, особено в северните градове. Много неприятен е студеният вятър, който създава усещането, че е много студено. Дъщеря ми беше в Нюкасъл и се оплакваше, че постоянно ръми и духа много студен вятър. Всеки месец купуваше нов чадър, защото вятърът ги чупеше. Сняг в Англия почти не вали и ако случайно навали 2 см. сняг, обявяват бедствено положение и никой не ходи на работа и на лекции. Страната е блокирана, защото колите им нямат зимни гуми. В Лондон и в южните градове климатът е по-мек! Най-трудно свикна с късите дни на север - пишеше ми - мамче, само 3 часа следобед е, а е тъмно като нощ, слънцето го няма. (казвам пишеше, защото през далечната 2009 г. нямаше смарт телефони, нямаше вайбър, уат сап, снап чат …. Всяка вечер тя ми пишеше имейл и ми разказваше как е минал денят й, споделяше впечатления, усещах зад всяка нейна дума, че много й липсва домът. Още пазя тези безценни за мен имейли, в които тя описваше новите си впечатления и преживявания на едно дете, попаднало в друга страна. По скайп се чувахме само в събота и неделя, защото през седмицата тя беше или на лекции или в библиотеката. Телефонните разговори тогава бяха много скъпи и за двете страни. Сега е по-различно с новите технологии - тя сега е в САЩ и по вайбър се чуваме всеки ден. Само за 10 години колко е различно всичко! Nerd)

# 678
В Кардиф не са искали никакви имунизации, но при нас бяха по няколко гнойни ангини на година. Антибиотик се изписва от лекар само и когато успееш да достигнеш до него. Понякога 2-3  дни са необходими и ако си с 39 градуса температура, не е особено приятно. Хубаво е да имат под ръка някакъв широкоспектърен

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 12:16 от Mimito_75

# 679
  • гр. София
Във всеки университет в Англия има отговорник, нещо като адвайзърите в Колежа, който всеки месец се среща с чуждестранните студенти, за да разговаря с тях - как се чувстват далече от дома, справят ли се с подготовката и изпитите, имат ли нужда от нещо и т. н. Много е полезно при адаптацията на студентите, които са далеч от дома.

# 680
Не се тревожете предварително, може пък да понесат добре смяната на климата. Моят личен опит е такъв с двете "деца", над които имам преки наблюдения. За 3/4 години нямат сериозни простуди и вирусни/бактериални инфекции, при все че моето замина със сериозен проблем след тежка пневмония, последвана от автоимунно заболяване. Не съм давала някакви особено сериозни имуностимуланти, само домашни бабини лекове - сироп от бъз и клеева тинктура. Да не чуе дявол  fingerscrossed
Вярно, че ние сме по- на юг, но не са в Палма де Майорка, сепак  Laughing.

# 681
Трябва да купя куфари и правя списък за багажа.
1.Има ли определени куфари от които сте доволни(за ръчен багаж)?
2.Необходими вещи,за които се сещате.

# 682
  • гр. София
Не купувайте много неща, там са по -евтини. Спално бельо и възглавница от общежитието не осигуряват. Купихме от там 2 комплекта и възглавница. Електрически уреди като ютия, сешоар, преса, самобръсначка за момчетата, също не носете от тук, защото там са в пъти по-евтини,  пък и контактите и напрежението в мрежата е различно от нашето. Домакински ел. уреди не са ви необходими, защото кухните в общежитието са оборудвани като в Мастър шеф, има всичко, за което се сетите. Не че те ще започнат да си готвят,  но ако проявят желание, имат всичко необходимо.

# 683
Уреди ще носи-телефон,лаптоп и разклонител.Друго мисля,че няма.Имах предвид някакви други неща,които не се сещам и аз.... Simple Smile

# 684
  • България
Моят опит с болестите хич не е добър. През януари 2016 девойката беше ходила при GPто с отит. Изписан поливалентен антибиотик и НИЩО друго. В крайна сметка се наложи да си дойде тук. Полетите съвсем засилиха състоянието й и се стигна до трапанация на тъпанчето. След седмица домашно лечение и доста други лекарства, изписани от ОРЛ лекар, я изпратих обратно.

# 685
Уреди ще носи-телефон,лаптоп и разклонител.Друго мисля,че няма.Имах предвид някакви други неща,които не се сещам и аз.... Simple Smile
В моя списък има и колонка, съвместима с телефона и лаптопа. И карти за игра.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 12:19 от mst

# 686
Добавям : няколко флашки и usb кабели

# 687
Здравейте! Какво ви е мнението за аджъстман?

# 688
Здравейте! Какво ви е мнението за аджъстман?
Е, хубава работа... Grinning
Всички възможности в UCAS са за максимална помощ и шанс за поправка на грешки на кандидатите.
Какво да ни е мнението?

# 689
Здравейте!
Първо искам да пожелая на всички приети успех със следването.
Тази година ще бъда 12 клас и от години си мечтая да уча в UK (по-скоро Англия, заради placement year). Проблемът е там, че трябва абсолютно сам да се издържам, защото няма кой да ми изпрати достатъчна финансова подкрепа (забелязах, че повечето студенти навън са от по-богати семейства).
Края на този месец ще си подам документите (по-рано, защото първо желание ми е Оксфорд). Притеснява ме, че ако ме приемат ще трябва да работя доста и да не отделям време за ученето си, защото ще живея само с това, което изкарам.
Вие какво може да ме посъветвате? Вашите деца вземат ли стипендии? Относно специалността, искам да уча Politics/ International Relations.

Общи условия

Активация на акаунт