Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

• 74 130
  • 884
  •   1
Отговори
# 780
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
в събота мъжът ми беше да пазарува и ме изненада с безглутеново тесто. направих тарта с тиква, фета и яйца. и снимки има, но по-нататък.
също безглутенов хляб и морковения сладкиш.

останаха катми, смятах да ги правя на лазаня, но май ще идат на пица.
варени картофи с пържено яйце и фета

за вечеря смятам да правя леща с много зеленчуци и ориз.

# 781
  • София
в събота го карахме мързеливо и ядохме в близкия индийски. нямаше нито един недоволен. добре де, за закуска имаше пълнозърнести питки

вчера правих пълнени чушки и овесени сладки. от чушките има и за днес

# 782
  • Стара Загора
И аз вчера правих овесени сладки.
Днес спагети  елда със сос печени чушки, орехи ,чесън .
Ориз с грах
Магданозени кюфтета (открих един арабски магазин в нашето градче и има много хубав магданоз 😊 )

# 783
  • The QC to be!!!
явно много сме на овесена вълна - вчера направих овесени ядки, червени боровинки, бадеми, кокосово масло, какао, канела, малко мляко и вода и всичко това забъркано отиде в печката върху хартия за печене. Чудесно е за закуска, десерт и т.н. Като позастина малко му сложих мед от горе, той попи. Не бях сигурна дали ще стане без мляко, но другия път ще е само с вода защото сега сложих много малко мляко.

# 784
  • Калифорния, САЩ
явно много сме на овесена вълна - вчера направих овесени ядки, червени боровинки, бадеми, кокосово масло, какао, канела, малко мляко и вода и всичко това забъркано отиде в печката върху хартия за печене. Чудесно е за закуска, десерт и т.н. Като позастина малко му сложих мед от горе, той попи. Не бях сигурна дали ще стане без мляко, но другия път ще е само с вода защото сега сложих много малко мляко.

Това звучи мнооого вкусно, ще се пробва. Мерси 🤗.
   Спаначена чорба с много моркови и фиде.
     Палачинки с банан и мед.
     Гъби с масло на тиган.
     Кекс.
     За вечеря в петък имаше салата ( домати, краставици, авокадо, зелен лук, сварено яйце и овче сирене). За мъжете правих и пица с рикота и спанак.

# 785
Много вкусно,благодаря.
Само замених бадемите с орехи и сложих соево мляко.
Следващия път ще сложа и сусам.

# 786
  • София
остана ми от ориза на чушките и добавих повече домати в него, довечера ще го направя на оризови кюфтенца на фурна

салатата ще е от моркови, гулия и лимон

# 787
  • The QC to be!!!
Този измислен овесен "десерт" би бил станал много хубав ако се полее с разтопен шоколад от едната страна, обръщате го като стегне и го поливате на ленти пак с разтопен шоколад. Ако имате сушени рози или други ядливи цветове, слагате ги и ръсите отгоре шоколад на струя - снимка нямам, но ще трябва да ми се доверите, че изглежда много апетитно. Вместо боровинки може всякакви други сушени плодове, нарязани на малки кубчета ябълки, круши, настъргани моркови, сливи, нектарини, може да сложите каквито искате ядки, както и кокосови стърготини. Изобщо оставете фантазията ви да ви води. И никога няма да е може да го повторите да е точно същия като предния път (от опит знам  Blush ). Може да се ползва и като блат за торта.

# 788
вчера правих сладкиш - мъжът ми носи 1-2-3 пъти в годината на работата.

понеже не ми се занимаваше много, наредих бисквити, отгоре крем от маскрапоне и бита сметана и отгоре крем от тиква. сложих още един ред отгоре и с какао поръсих 2 прилепа.
иначе дояждахме лещата, имам още и малко капоната.

за днес нямам много идеи  newsm78
имам едно голямо червено цвекло, една голяма салата цикория, обаче на мен ми се яде нещо сгряващо... newsm78

# 789
  • София
ако ще печеш нещо във фурната, може да изпечеш цвеклото във фолио със зехтин и някакъв любим сос - нар, лимон, вино, каквото ти е кеф, даже и малко лют червен пипер на едро може да сложиш. след това към него лъжица заквасена сметана и натрошени орехи.

днес мъжкото домочадие ще яде месо, но салатата ще е постна - боб + домати + гьозум + лук

# 790
предния път го ядах печено....
нещо друго ще потърся, но ще го готвя, че не ми се дъвче  Joy

# 791
  • на острова на мечтите
BiankaD, стана невероятно сиренето от карфиол. Ммммммммммммм.....
Направих два пъти и не успях да снимам:joy:

# 792
Черна леща с много зеленчуци, картофен огретен, бяла пица с блат от полента с гъби, тиквички, моцарела, чери домати и праз. Детето не хареса пицата Rolling Eyes (на мен и на баща му много ни хареса), но снощи изяде със завиден апетит една мисо супа с водорасли, сушени шийтаке гъби и соба спагети Shocked, която нещо хич не се беше получила и беше далеч от умами. С мъжа ми се споглеждахме невярващо на масата; много вкусна била, искал пак да сготвя такава. Joy

# 793
Правих гювечета с праз, настъргани моркови, патладжан, картоф (запечени със сирене и яйце накрая)
 Салата от моркови, червена чушка и зелена целина (селъри)  с лимон и зехтин.
 Ястие с печена елда, селъри, морков и праз лук.
Утре ще импровизирам с ябълков сладкиш / пай. Ама още не знам каква рецепта ще му измисля.

# 794
Ризото със зеленчуци, печена тиква и сандвичи с хумус,маслини,червен лук в арабска питка.
Зеленчукова супа с много магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт