Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 991
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Уффф, аз ще съм във всяко училище по 8.4, щото това с 8.1. е 100% циганско. Та ще си чакам 2,3..n класиране. Само седя и се чудя дали изобщо да подавам в няколко училища и да записвам детето в училище в съседен район чакайки тия класирания. Още не мога да преценя какво губя ако си седя и си чакам. Още съм объркана от миналогодишната седмокласна въртележка дето имаше значение дали ще ходиш на второ и трето класиране...

# 376
  • Куциндрел
В 31-во на първо класиране всички бяха, освен с адрес в района, с месторабота, с братя, сестри и т.н. Мисля, че мин. точки за влизане бяха 50 и нещо.
В 138мо пък влизаха с около 30 и нещо точки на първо класиране, което значи, че прицелът е 31-во и хората чудеса ще направят, за да влязат децата им там. Така, че кат нищо ще се окаже, че от 8.1 има деца, неприети на 1во класиране.

# 377
  • София
И на челна стойка да застанеш, нямаш ли 3 години уседналост, няма как да си в първа група.

# 378
И на челна стойка да застанеш, нямаш ли 3 години уседналост, няма как да си в първа група.
За гаранция за подобно нещо на класирането деца трябва да бъдат с имената си, а не с номерчета.

# 379
  • София
За гаранция за подобно нещо на класирането деца трябва да бъдат с имената си, а не с номерчета.

Че те по доброволните състезания вече не са с имената си, та тук ли... Simple Smile))))))))

# 380

Че те по доброволните състезания вече не са с имената си, та тук ли... Simple Smile))))))))
People Eyes Smiley

# 381
  • Куциндрел
Което се доказва с документ, който едва ли след издаването му ще се проверява някъде.  Wink

# 382
  • София
Уффф, аз ще съм във всяко училище по 8.4, щото това с 8.1. е 100% циганско. Та ще си чакам 2,3..n класиране. Само седя и се чудя дали изобщо да подавам в няколко училища и да записвам детето в училище в съседен район чакайки тия класирания. Още не мога да преценя какво губя ако си седя и си чакам. Още съм объркана от миналогодишната седмокласна въртележка дето имаше значение дали ще ходиш на второ и трето класиране...

Доколкото усетих си в Младост, доколкото те чета, сте разпределени за 131во Simple Smile Ако съм права и не подадеш в 39то например, където ще ви приемат, а чакаш за някое от по-запълнените, ако не ви приемат в желаното от вас, накрая ще си принудена да запишеш детето в 131во. Ако пък го запишеш в 39то на първо класиране, и не ви приемат никъде другаде докрая, поне ще си сигурна, че няма да ти се наложи да ползваш услугите на 131во.

# 383
Мили хора, чета ви в търсене на информация за едно конкретно училище, 5 ОУ, и виждам, че обсъждате как може да се провери броя деца в даден район. На мен ми се случи така, че без да съм искала точно такава информация, се обадих в целевото ни училище да разпитам разни работи, и една много любезна жена, вероятно секретарка или не знам точно каква, ми каза колко са децата в района набор 2011 и колко са предвидените места в това училище за първи клас, от което излезе, че ние нямаме шанс, но както и да. Може би това не е някаква конфиденциална информация и биха ви я дали в училището, което сте си харесали.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 16:20 от Elena_Panayotova

# 384
  • Куциндрел
Отворих на 138мо и 31во страниците, и двете училища пишат, че за 1ви клас ще има 4 паралелки с по 22 деца, значи общо 88.  Що ми се струва, че децата ще са повече от районите им?!?

# 385
  • София
От 138 излизат 4 четвърти класа. Няма просто място за повече. Не че не им се иска. 2008 набор - 5 паралелки, 2009 - 6, 2010 - 5...

# 386
  • София
Не, не.. момичета, не съм в Младост. Може би останахте с такова впечатление, защото дадох за пример Младост Simple Smile просто съвсем хипотетично назовах квартал.
bubcheto15, все пак благодаря за съвета! Със сигурност ще има хора тук, на които ще е полезен Simple Smile

# 387
  • София
То и за теб важи, просто намери онова училище в твоя квартал, в което нито е пълно с цигани, нито е мега желанато, просто за сигурност Wink

# 388
  • София
То и за теб важи, просто намери онова училище в твоя квартал, в което нито е пълно с цигани, нито е мега желанато, просто за сигурност Wink
Проблемът е, че няма Simple Smile Има само едно, останалите са в съседни на прилежащия район, а това, което всъщност искам аз не е в съседен район. Надявам се понеже е квартално училище да няма проблем с приема на 2 или 3 класиране.

# 389
  • София
Някое, в което да ползваш 5те точки за съседен прилежащ район?

Общи условия

Активация на акаунт