Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 5

• 82 500
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Май училищата интерпретират по своему изискванията за необходимите документи и момента на подаването им:
43 ОУ:
1. Заявление – получава се в училището или се изтегля от сайта.
2. Задължителни документи, които се подават заедно със заявлението:
-ОРИГИНАЛ на удостоверението за постоянен или настоящ адрес на детето, издаден
от районната администрация /приложение № 17 към чл.25, ал.1 от Наредба за издаване
на удостоверения, въз основа на регистъра на населението/.
ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: Подадените заявления и съпътстващите ги документи по т.1 и т.2
не могат да се изтеглят или получават обратно.

# 631
  • София
Ами то няма какво да се интерпретира. Съвсем ясно пише:
Цитат
5.2. Родителите/настойникът на всички ученици, кандитатстващи за прием в първи клас в общинските училища на територията на Столична община, подават заявления /по образец – Приложение №2/ в желаните от тях училища в срок, съгласно графика на дейностите по т.2. В заявлението се посочва наличието на всички обстоятелства от Раздел III, т.8.
Изчакайте да свърши март, и ако тази информация все още е на сайтовете на дадени училища, независимо дали 43-то или друго, реагирайте и подавайте сигнали. Защо да плащате излишни такси?

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 13:00 от milenaka

# 632
  • бургас/софия
Здравейте, надявам се тук някой да успее да ми отговори. Попитах в училището (119то) но не бяха наясно.

Има ли по-голяма тежест настоящият адрес на бащата (над 3 години) спрямо постоянния на майката и на детето (1,5 г). В качения от училището файл говорят за постоянен/настоящ адрес на детето, но реално може ли да се използва настоящия адрес на бащата ако се окаже с повече тежест (точки). Бях чела нещо такова преди. .

# 633
  • София
Особено пък в частта за невъзможността да си изискаш оригиналните документи! С какво право и на какво основание ще ги задържат. Целия бизнес у нас е луднал заради влизащия нов регламент за защита на личните данни GDPR, те видиш ли ще ти забранят да си вземеш оригиналните документи, аман от идеята, че в тях е ножа, в тях е хляба.

Здравейте, надявам се тук някой да успее да ми отговори. Попитах в училището (119то) но не бяха наясно.

Има ли по-голяма тежест настоящият адрес на бащата (над 3 години) спрямо постоянния на майката и на детето (1,5 г). В качения от училището файл говорят за постоянен/настоящ адрес на детето, но реално може ли да се използва настоящия адрес на бащата ако се окаже с повече тежест (точки). Бях чела нещо такова преди. .

Няма никакво значение къде са постоянните и настоящите адреси на бащата или майката. Кандидатсва се по адрес на ДЕТЕТО!

# 634

Тежест няма, не може да се използва друг адрес освен постоянен/настоящ адрес на детето.

# 635
  • бургас/софия
Ясно, мерси много!

# 636
А в училището, което ни е най-близо, все още няма никаква информация - нито в сайта, нито във ФБ страницата. Писах имейл, писах във ФБ - нищичко. Дано утре да се пораздвижат най-накрая...

# 637
  • София
Това е квартално училище в Люлин с добра репутация. Също изисква документи със заявлението :/

http://56sou.info/my_public/Priem/Priem2018-2019/Gr56SU.pdf

График на дейностите и необходими документи
No
ДЕЙНОСТ
ПЕРИОД
ОТ
-
ДО
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
1.
Обявяване на
брой места
и прилежащия район на
училището за прием на
ученици в първи клас
30.03.2018 г.
1.
Подаване на заявления
16.04.

16.05.2018 г.
вкл.
08:00

18:00
1.Заявление по образец
2. Документи,
удостоверяващи
обстоятелствата по
критериите

# 638
Добре де, защо не се съобразяват с наредбата?  newsm78

# 639
Здравейте,
Аз искам да попитам възможно ли е адресът ни да попада в две училища и тогава и в двете ли сме първа група? И също така - понеже миналата година районът беше друг, а синът ми още е по-малък, тези райони всяка година ли ги променят? Защото аз така не мога да се ориентирам къде ще учи. А наистина сме по средата на двете училища.

# 640
  • София
А в училището, което ни е най-близо, все още няма никаква информация - нито в сайта, нито във ФБ страницата. Писах имейл, писах във ФБ - нищичко. Дано утре да се пораздвижат най-накрая...
И в нащо е така 148 в Слатина. Аман имаха време толкова ли не можах един лист да лепнат . Не стига че е едно от най нежелано .

# 641
  • София
И в нащо е така 148 в Слатина. Аман имаха време толкова ли не можах един лист да лепнат . Не стига че е едно от най нежелано .
Навремето като подадох там за голямата и питах дали ще има онлайн списъци, ми отговориха - не се притеснявайте, всички приемаме. Може направо да дойдете и да я запишете Simple Smile
Та да де, не знам дали ще има нещо качено. Поне преди не си даваха много зор. Но сега чух коментари, че новата директорка била амбициозна и имала желание да подобри нещата. Дано да се получи.

# 642
  • София
Здравейте,
Аз искам да попитам възможно ли е адресът ни да попада в две училища и тогава и в двете ли сме първа група? Едва ли, освен ако не е станала техн. грешка. И също така - понеже миналата година районът беше друг, а синът ми още е по-малък, тези райони всяка година ли ги променят? Имам впечатления от тази и от миналата година – има малки разлики. Защото аз така не мога да се ориентирам къде ще учи. А наистина сме по средата на двете училища. Виж в сайтовете на двете училище вашият адрес към кое от двете е.

# 643
  • София
Не  е невъзможно да попада в границите на две училища. Моят адрес е такъв. Но второто училище нито ми е удобно, нито ми харесва, та няма да подавам заявление там.

# 644
  • София
Навремето като подадох там за голямата и питах дали ще има онлайн списъци, ми отговориха - не се притеснявайте, всички приемаме. Може направо да дойдете и да я запишете Simple Smile
Та да де, не знам дали ще има нещо качено. Поне преди не си даваха много зор. Но сега чух коментари, че новата директорка била амбициозна и имала желание да подобри нещата. Дано да се получи.
Здравейте,
Може ли да дадете повече  инфо при коя учителката сте и доволна ли сте имате ли информация други учители от началния курс.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт