Лидл 113 - Мартенско-женска тема до 31 март евентуално :)

• 163 149
  • 1 378
  •   1
Отговори
# 525
Ще ти пиша на л.с. за фондана
Защо на лични? Не може ли и тук да споделиш? newsm78

Аз разточвам фондан с пудра захар, режа с формички и лепя върху изстиналите бисквити с малко вода. Peace

# 526
  • Перник
Ще ти пиша на л.с. за фондана
Защо на лични? Не може ли и тук да споделиш? newsm78

Аз разточвам фондан с пудра захар, режа с формички и лепя върху изстиналите бисквити с малко вода. Peace

И аз правя така, само че разточвам с нишесте.
Използвам фондан и за покриване на торти и направа на фигурки за украса.

# 527
Щото не исках да досаждам в темата...,че обясненията ми са едни...Като теб действах с фондана,само дето разточвах върху нишесте(така бях чела някъде отдавна)

# 528
Така, да кажа за първия опит с пекарната.

Първо грешката, която направих е, че сложих цял пакет смес (1 кг.), защото на упътването пишеше, че от 500 гр. става 750 гр. хляб и аз реших, че 1 кг. ще ОК за най-големия размер. Оказа се обаче много и сместа малко преля, хлябът хлътна в средата и като цяло ми беше трудно да измъкна казанчето.

Но пък всичко друго се получи добре - хлябът е изпечен, добра консистенция, лесно се извади от казанчето и бъркалките, не залепна. Малко грозен е на външен вид заради проблема, който споделих, но пък е вкусен.

Следващия път, със сигурност няма да правя хляб по-голям от 1250 гр.
Сестра ми има от преди година, нейната е до 1250... ами като гледам при нея средния размер колко запълва машината, не си представям най-големия как би се побрал. Хем тя не прави бял хляб, който бухва повече. Иначе да, хлътва в средата ако превтаса или просто е много като количество и опре в стъклото, точно от това спада, случвало ми се е. Но пък това не е само при хлебопекарните на Лидл, аз имам Мулинекс и като правя по-големия размер от двата, се случва да стигне стъклото, пълнозърнест хляб.

# 529
  • ВАРНА
Днес взех едни бои за рисуване в тубички,но мислех,че са темперни,а пише акрилни ... Стават ли за деца върху лист да рисуват ? И миришат ли много,да не се надишват с разни вредни изпарения ? Да знам да ги връщам докато е време ...

# 530
  • София
Днес взех едни бои за рисуване в тубички,но мислех,че са темперни,а пише акрилни ... Стават ли за деца върху лист да рисуват ? И миришат ли много,да не се надишват с разни вредни изпарения ? Да знам да ги връщам докато е време ...

с акрилните се рисува по лесно отколкото с темперните - със сходна структура са

# 531
Това ли е хвалената сметана с животински мазнини 30%

# 532
  • Перник

Да.

# 533

Да.
Само аз ли не виждам къде го пише

# 534
  • София

с акрилните се рисува по лесно отколкото с темперните - със сходна структура са

Само дето акрилните са водонеразтворими, т.е. не се перат.

# 535
Акрилните бои са водоразтворими.

# 536
  • Перник

Да.
Само аз ли не виждам къде го пише

30-те % масленост са на предната страна на кутийката, а в съдържанието пише "сметана и стабилизатор: карагенан". Сметаната се прави от мляко, което се добива от животни Simple Smile
Ето за сравнение съдържанието на първата растителна сметана, за която се сетих https://www.google.bg/search?tbm=isch&q=hopla+ingredients&am … c=PpgOjOhMPsTnnM:

# 537
  • София
Акрилните бои са водоразтворими.
Не и след като изсъхнат. Това им е свойството и на практика са вечни.

# 538
Дали тези са такива обаче. Ще погледна моите довечера...взех ги по коледа.
Имат силен мирис. Лекета неопрани от тях нямам обаче. Мисля че бяха същите като тези....

# 539
Някъде из София по магазините да стр виждали случайно останали подложки за хранене от тези с дървесен мотив и лилавото цвете?

Общи условия

Активация на акаунт