ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-13

• 76 567
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Здравейте момичета! Изпаднах в голямо търсене на този Октагам. Нали се е появил в София, насам /към Варна/ не са и чували, от няколко аптеки направо ме отсвириха! Дайте идея какво да предприема?... Може ли да се изпраща, трябва ли му хладилник...?

# 616
  • София
Октагам, интратект, имуновенин са различни марки имуноглобулин.
Използват се за едно и също нещо.
Имуновенин е български и дава повече алергични реакции.
Вливките се правят в болница, на бавна капка, в присъствието на анестезиолог.
Би трябвало да може да се поръча в болничните аптеки.

# 617
  • Варна
Октагам, интратект, имуновенин са различни марки имуноглобулин.
Използват се за едно и също нещо.
Имуновенин е български и дава повече алергични реакции.
Вливките се правят в болница, на бавна капка, в присъствието на анестезиолог.
Би трябвало да може да се поръча в болничните аптеки.
Има и други имуноглобулини, дори се изписват със здравна каса. Например за Октагам в един сайт пише: Максимална цена за НЗОК:   199.67 лв. Но не се знае за какво количество. Ако имаш показания, като например болест на кавазаки. Т.е. не е нищо извънземно.

Ако намеря кой да ми го купи, за изпращане може ли да става дума?

# 618
  • София
А ти имаш ли идея какво количество трябва да поръчаш? Колко ти е назначено?

# 619
  • Варна
А ти имаш ли идея какво количество трябва да поръчаш? Колко ти е назначено?
Да, имам рецепта. Трябва да направя вливане другата седмица, преди пункцията.

# 620
  • София
Аз имам телефона на дистрибутора на Интратект за България. Ако те интересува- пиши .

# 621
  • Варна
Аз имам телефона на дистрибутора на Интратект за България. Ако те интересува- пиши .
Интересувам се от Октагам специално, защото имам изписани 2+5 гр., което при интратект няма как да стане. Начинът е - 5+5 гр., които не ми се искат наведнъж.

# 622
  • София
Само не разбрах дали си от София, май не беше..... Иначе в болница Надежда имат Октагам, можеш там да си го влееш

# 623
  • София
В Малинов също има Октагам. Аз влях преди половин месец там. Имат аптека и доколкото знам, със собственичката можеш да се уговориш и предполагам може и да се изпрати по някакъв начин, ако нямаш възможност да дойдеш до София..

# 624
Здравейте, пуснах изследване за НК клетки, наред е всичко нали?

# 625
  • София
За НК клетки се консултирай с имунолог.
Витамин Д ти е в адски дефицит - вземи мерки да го вкараш в норма възможно най-скоро.
Трябва да е близо до горната граница.

# 626
НК клетките според мен са добре ( на фона на моите 31% си цвете), но доктора ще каже най-добре. Обаче витамин Д е много нисък, може да те карат и да приемаш витамин Б12, за да е в по-горната граница. ТСХ как е, защото аз ги пуснах тези неща заедно.

# 627
Тсх е наред, бях скоро при еднокринолог, който беше категоричен , че витамин Д лятото няма нужда да се приема. Но започнах да вземам Алфа Д3(Вигантол въобще не ми вдига стойностите), а за Б12 си взех Метилкобаламин. От Варна съм, тук не намирам имунолог- пуснах си Нк клетки и евентуално ако имаше отклонения щях да отида в София. След биохимична бременност съм, предстои ми Зет, според лекарите всичко  е наред, но аз  мисля че има още какво да се направи.

# 628
  • София
Моят съвет е да не правиш ЗЕТ преди да вдигнеш витамин Д.
Дефицитът на витамин Д влияе негативно на хормони, на износване на бременността и цялостно на организма.
Ендокринологът вероятно е изказал мнение по принцип, тъй като лятото естествено стоим повече на слънце.
Слънцезащитните пречат на усвояването на витамин Д.
При теб обаче дефицитът е доста сериозен. Само със слънце няма да стане.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 11:41 от delisardeli

# 629
Витамин Д се усвоява най-добре вечер и с мазна храна- аз го приемам със зехтин/тахан. Много бавно се вдигат показателите и затова трябва продължителен прием.

Общи условия

Активация на акаунт