На море в Гърция 2018

• 114 270
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, като е тръгнал разговор за времето:), някой може ли да ме ориентира кога е най-хубаво в Парга и островите  в близост?

Последна редакция: ср, 23 май 2018, 11:21 от BettyBoop

# 661
Кои са "островите около него"?
Иначе в момента например времето е прекрасно, а сме били и през април (тогава за плаж е хладничко). 
Парга е топ туристическа дестинация и лятото е доста натоварено, дори и през септември.

# 662
Не съм се изразила правилно. Няма да се заяждаме за граматика, нали?
Имам предвид Паксос и Антипаксос. Благодаря за мнението.

# 663
  • ново
Преди 2 г.  в началото на септември времето беше много лошо. Миналата година нямаше нищо общо.

# 664
Не ставаше дума за граматика - питах кои острови визираш: за някого това може да са Паксос/Антипаксос, за друг - редицата малки острови около Сивота, за трети - Корфу.
За Паксос и Антипаксос съм писала последно преди около 1 страница Simple Smile Две максимум. Пусках и снимки от т.г. Те също са доста туристически, а са мънички, инфраструктурата се задъхва през високия сезон. Но ако питаш само за дневния круиз от Парга, а не за по-дълъг престой там - това няма значение всъщност.

Иначе септември е доста променлив на Йонийското крайбрежие като цяло в последните 5 години.

# 665
Снимките съм ги пропуснала:) Много красиво е мястото и все още се колебаем къде да търсим квартира- дали в Парга или на Паксос. Лудница ще е навсякъде, аз затова се чудих дали ще е подходящо място за малко дете, но пък  ме влече натам.

# 666
Паксос е по-красив, но сушата дава много повече възможности - за обиколки, плажове, забележителности. Също настаняване в околностите на Парга е добър вариант и до голяма степен се избягва гъчканакът (но паркирането за центъра, особено вечер, в сезона е ад).
Ние бяхме на острова 4 дни и то в спокоен сезон, не мисля, че има какво да му се гледа повече от това, той е наистина малък. Евентуално може и да се разделят нощувките. Също - дневните круизи за Пакси са от Парга, но редовният ферибот е от Игуменица, имайте наум и това.

# 667
Дами, последната седмица на юни къде е по-вероятно да намерим топла вода - западното крайбрежие на Пелион (имам засега една резервация за Лефокастро) или южната част на Ситония (Торони, Порто Куфо, Каламици). Така или иначе ще обикаляме различните плажове, но ми се иска приятно топла вода.

# 668
И на двете места следва да е много топла (били сме и в двата района по това време, в Южна Ситония няколко пъти).

# 669
  • ново
Миналата година края на юни бяхме в Лефокастро, време горещо и топла вода. Тази година пак по същото време ще сме в района, но как ще бъде не знам

# 670
Ние преди няколко, но адска жега и задух си спомням в Лефокастро, даже водата не разхлаждаше Simple Smile Лесно може обаче човек да мръдне няколко км горе в планината на хлад.

# 671
  • София
Тази година водата е много по-топла от миналата година по същото време. Меката зима се отрази добре.

# 672
  • София
Оказа се, че ще правим едно ранно гръцко море (дотук добре), но ще бъде от 06.06 в Сев. Гърция – Ставрос, което хич не ме изпълва с ентусиазъм. Има ли много хора по това време там? Не обичам навалиците.

# 673
Благодаря! И двамата сме топлолюбиви, така че многото жега не ни плаши.

Оказа се, че ще правим едно ранно гръцко море (дотук добре), но ще бъде от 06.06 в Сев. Гърция – Ставрос, което хич не ме изпълва с ентусиазъм. Има ли много хора по това време там? Не обичам навалиците.

Не сме посещавали района по това време, така че не мога да коментирам. Исках само да препоръчам две таверни:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2292053-d4573979- … al_Macedonia.html
и
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2292053-d3477214- … al_Macedonia.html

Първата е на самия път, досами морето, а втората е във високата част на Ставрос и има прелестна гледка към целия залив. Кухнята на първата таверна ни хареса малко повече (с изключение на едни миги саганаки в узо, които бяха вкусова какофония), в Агнанти също беше вкусно и поддържаха много добри цени.

Приятно прекарване!

Приятно прекарване!

# 674
  • София
Благодаря Simple Smile
Втората я бях набелязала, сега вече и първата е в списъка.

Общи условия

Активация на акаунт