Тупкат мънички сърца в ОКТОМВРИЙСКИТЕ ни слънчица

• 48 757
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Ние ще казваме сега по Великденските празници на нашите и на ММ на родителите. Засега знае шефа ми, една приятелка и на ММ един приятел. Като ми дадат документи ще кажа и на работа, не мисля да го забавям. Понеже съм повечко килограми и все още нищо не ми личи, иначе килограмите ги задържам. ФМ и БХС минах тази седмица и всичко е наред, та съм доста по-спокойно Simple Smile

# 466
Ние май, май на почти всички сме казали. Около 5 седмица казах на моите роднини, после на тези ма ММ.  Аз се опитах да бъда дискретна с приятелите ни, но мъжът ми не успя да пази тайна и то като се почна... На всички близки казахме Grin . А и аз вече имам такъв корем, че и да не бяхме казали, нямаше кой да не се усети. В 12 г.с. съм , а все едно съм в поне 5 месец.

# 467
Ние също казахме на родители и близки още в началото - даже преди първия преглед, след положителния тест. На бъдещата кака и казахме малко след първия преглед и очаквах, че ще каже на всички деца в училище. Но съм сбъркала - пази си тайна детето. Иначе много искаше бебче вкъщи и години ревеше и ме тормозеше, защо нямала братче или сестриче.
А коремчето ми почна да се личи. Аз си и имам килограми в повече, но усещам че ми расте вече корема. Не ми стават всички панталони. Скоро ще разберат всички, които не са разбрали.

# 468
  • Beyond the stars
И ние още преди прегледа казахме. Не съм суеверна, така или иначе и нещо лошо да стане, пак на същите хора ще кажем.
И аз имам коремче - къде от подуване, къде от бебока - не знам. Ям по малко и пак ми става тежко.

# 469
Мислите ли за почивки това лято? 🙃

# 470
  • Варна
Стана ми интересно в чужбина ФМ и БХС задължителни ли са или ги правиш ако си платиш

# 471
за почивка мисля,цяло лято ще я мисля,та така чак до другото.Ама само ще си мечтая за нея.Категорично с дете на 2,друго на 4ри и бременна в 7-8ми и  с подвижността на ранен кит не тръгвам никъде.Пазя сили за догодина с 3-две търчащи навсякъде и едно кандидат прохождащо.Мисля друго лято да идем и после поне 13 г да събирам сила за повторна почивка с деца 🤣🤣

# 472
  • Devin
Здравейте, записвам се в групичката. Термин 18.10 2018г . В 12 седм съм на 34 год.

# 473
Аз живея в Австрия и мога да кажа тук как е с ФМ и БХС.Преди 5 години някъде съм ги правила безплатно в болницата в която избрах да раждам.Сега съм избрала друга болница, където правят ФМ, но не и БХС.За другите болници нямам информация, но знам, че в някои се заплаща.Препоръчителни са,по принцип се плаща за тях и струват около 200 евро и двете.
Ние се върнахме съвсем скоро от почивка и се зарекох, че с моето диване други "почивки" не искам 😁,да видим.

# 474
В Германия ФМ и БХС не са задължителни и затова не се поемат по принцип от касите. Ако бяха задължителни щяха да са и безплатни. Моята здравна каса поема 80% от такива допълнителни изследвания до обща стойност  250€.
Почивка плануваме засега средата на юни и евентуално мисля да се прибера за седмица с децата до България през юли. Август вече не мисля да рискувам.

# 475
Ние обикновено август месец сме на почивка. ММ не ще и да чуе да пропуснем. Представям си каква почивка ще е с тичащо навсякъде дете...Освен това ще съм като кит с огромния корем, пък мъжа ми е като изваян. Страшна картинка ще сме. При тези условия не ми се ходи много, но заради него и малката ще трябва да отидем. Чудя се и какъв бански бих облякла - цял предполагам. По-миналата година бях с половинки, но бях и в по-предишен месец. Иначе сега почва сякаш леко да ми личи коремче, но сигурно само аз си го виждам.

За изследванията тук незнам как е, понеже правя всичко на частно.

# 476
Здравейте момичета тази седмица в вторник и аз ходих на преглед 10 г .с. чухме тоновете на сърцето и го видяхме как се движи .  Докторът ми каза че за БХС ще го направим след около 3 седмици ,но според него няма нужда.Колкото до казването за бременността само родителите от страната на мъжът ми знаят и една приятелка , за сега отлагам да кажа на моето семейство защото са много негативи хора и искам да си го спестя това !

# 477
за сега отлагам да кажа на моето семейство защото са много негативи хора и искам да си го спестя това !
Леле и аз съм в същата ситуация Sweat

# 478
Стана ми интересно в чужбина ФМ и БХС задължителни ли са или ги правиш ако си платиш
За UK мога да кажа, никой преглед не е задължителен, само препиръчителни и са безплатни. Трета ФМ не се практикува, освен, ако няма проблем и ти я назначи доктор.

В седмичния ми репорт пропоръчват тази 14 седмица като най-подходяща за анонсиране на бременността.
Вече казваме на всеки с когато си пишем и стане дума.

Я дайте идея на ММ каква първоаприлска да му завъртя??? Той все вика, че днешния ден му е каато рожден ден, щото е голям майтапчия и все ги измисля едни... Та сега искам и аз.

# 479
  • Германия
В Германия ФМ и БХС не са задължителни и затова не се поемат по принцип от касите. Ако бяха задължителни щяха да са и безплатни. Моята здравна каса поема 80% от такива допълнителни изследвания до обща стойност  250€.
Почивка плануваме засега средата на юни и евентуално мисля да се прибера за седмица с децата до България през юли. Август вече не мисля да рискувам.
Към коя здравна каса си, ако е удобно да попитам? На мен АОК ми поема само 100евро за допълнителни изследвания😠

Общи условия

Активация на акаунт