Рим - 19 тема

• 92 474
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Чудесно ревю!
Аз да отбележа, че ние пък отидохме един час по-рано  на Ватиканските музеи и влязохме веднага.
Успяхме да видим вратата, за директен достъп до Св. Петър  и минахме много бързо, благодарение на информация от тази тема.

# 496
Благодаря за разказа! За съжаление, следя темата отскоро, посещавала съм Рим преди години, акто не броя кратките посещения. Четох за Roma Pass на този сайт: https://www.getyourguide.com.
Бихте ли ми дали обаче повече практическа информация: включва ли билетите за местата, за транспорта или предвижда само намаления и приоритетен вход? Благодаря!

# 497
Четох за Roma Pass на този сайт: https://www.getyourguide.com.
Бихте ли ми дали обаче повече практическа информация: включва ли билетите за местата, за транспорта или предвижда само намаления и приоритетен вход? Благодаря!
За метрото само се валидира картата на машината и се минава директно. За автобусите не знам - не сме пътували с тях.
За замъка Сейнт Анджело също само се валидира картата и се минава, все едно си в метрото. Не се купува билет. Това важи и за Колизеума и Римският форум. Много удобно и достъпно - не се редиш за билети по опашките. В Welcome to Rome имат остъпка, ако имаш Рома Пас, но ние ходихме първия ден и още не си бяхме купили. За другите места като галерии и музеи има отстъпки, предполагам и че се реди на опашка, за да се заплатят, но не мога със сигурност да кажа. http://www.romapass.it/en/museums/ - това е пълен списък на местата, където има отстъпка/влиза се безплатно.

# 498
Скрит текст:
Четох за Roma Pass на този сайт: https://www.getyourguide.com.
За метрото само се валидира картата на машината и се минава директно. За автобусите не знам - не сме пътували с тях.
За замъка Сейнт Анджело също само се валидира картата и се минава, все едно си в метрото. Не се купува билет. Това важи и за Колизеума и Римският форум. Много удобно и достъпно - не се редиш за билети по опашките. В Welcome to Rome имат остъпка, ако имаш Рома Пас, но ние ходихме първия ден и още не си бяхме купили. За другите места като галерии и музеи има отстъпки, предполагам и че се реди на опашка, за да се заплатят, но не мога със сигурност да кажа. http://www.romapass.it/en/museums/ - това е пълен списък на местата, където има отстъпка/влиза се безплатно.
[/spoiler]

Благодаря ти! Много добре го обясни!

# 499
Мисля,че няма,но все пак да си питам. Има ли намаление на Рома пас за деца на 10 и ползват ли намаление на билетите за музеи? Ние ще сме седмица там.Чудя се два Рома пас ли да купя,за да хванем поне 6 дни

# 500
Рома Пас е само за "големите" Simple Smile. Децата са фри.

# 501
Мисля,че няма,но все пак да си питам. Има ли намаление на Рома пас за деца на 10 и ползват ли намаление на билетите за музеи? Ние ще сме седмица там.Чудя се два Рома пас ли да купя,за да хванем поне 6 дни
Ето какво пише в сайта: The purchase of the Roma Pass is not recommended for children under 10 years of age, since for them the entrance to the State-owned museums is free, as well as the public transports. While reduced ticket is expected for Museums belonging to the Civic Network, managed by the City of Rome. The purchase of the Roma Pass is worth for children of 10 years and older on the base of the visit that has been planned, taking into account the Entrance Fees and the Summary of regulations in force that rule entry to museums and archaeological sites. However, there is no reduction on the Roma Pass 72 Hours or Roma Pass 48 Hours, because it is already a promotion card itself.

Няма намаление на картите.
Тоест, щом детето вече е навършило 10 години, няма как да влиза безплатно в музеите. Иначе има намаления за студенти, ученици и пенсионери. Просто трябва да представите документ, който да доказва това. Аз като студент представих ISIC card.

# 502
Тъкмо и аз четох това. Моето хлапе беше под 10, когато бяхме в Рим. Та май 10+ вече е с отделен Рома пас.

# 503
  • Milano

Децата под 18г са безплатни почти навсякъде - Колизеум, Галлерия, Боргезе, Кастел Сант'Анджело и т.н.

Проверете си на сайта на съответните места, които ви интересуват.

Пас само за вас, минавате да вземете нулев билет за детето или 2 евро за резервация в Г.Боргезе.
За детето само билети за градския транспорт.

# 504
Благодаря,дами! Тя е на 10 и половина вече.

# 505
  • София
Привет,
Ще пътувам към Рим на 8.07.
От 19:30 съм на концерт на Beyonce.
Хотелът съм го избрала да  е по-близо до стадиона, намира сена улица Via Premuda 14  Хотелът е https://www.booking.com/hotel/it/la-casa-dei-girasoli-roma.bg.ht … p;type=total&
Искам да ви попитам къде трябва да сляза с шатъла на Sit Bus?
И също. кацаме в 14:30 на летище Фиумичино.само с ръчен багаж сме. По-добре ли е да взема онлайн билет за шатъла за да хвана този, който е в 14:45? И ако го изпусна билета важи за следващия автобус?
Как смятате дали ще успея да стигна до стадион Олимпико към 17 часа, като ще трябва да пристигна в хотела и да се настаня, а от там незнам с какво да стигна до стадиона. Пеш уместно ли е?
Благодаря ви много Simple Smile

# 506
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте!
Предстои ми първо посещение на Рим от 07. 08 до 10.08. Искам най-напред да благодаря на тези, които са оформили така хубаво тази тема и на тези, които са споделили мнения и съвети! Получих отговори на толкова много въпроси. Hands Plus1
 Ще попитам все пак някои неща, като предварително се извинявам, че, поради липса на свободно време, не съм имала възможност да изчета всичките осемнадесет теми, където може би е обяснявано.
Първото ми питане е относно закупуването онлайн на билетите за автобусите Теравижън. Дъщеря ми ще лети от София, аз от Париж. Исках да купя и нейните билети отиване и връщане от Фиумичино, но виждам, че трябва регистрация. Та питането ми е: Билетите поименни ли са и мога ли аз с моята регистрация да купя и нейните билети?
Вторият ми въпрос е от къде се купуват билетите за градския транспорт - от гишета, или от машина? На всяка спирка ли се продават и за кои видове превозни средства важат?
И трето, искам да попитам запознатите: Днес много бързо се реших да резервирам един хотел, който имаше една стая на много добра цена и верно, че ѝ пишеше "икономична", но мен по-скоро ме интересува дали районът е добър? Намира се на този адрес: Via del Boschetto 144. https://www.booking.com/hotel/it/grifo.bg.html?aid=7344163;label … =1&#hotelTmpl
Благодаря и лека вечер! Hug

# 507
Здравейте,
Има вече закупени билети за Колизеума, Палатин и Форума.
Искам  да посетя  и Белведере и подземията на Колизеума.Какво трябва да направя?

# 508
Здравейте,
Има вече закупени билети за Колизеума, Палатин и Форума.
Искам  да посетя  и Белведере и подземията на Колизеума.Какво трябва да направя?
Вижте първа страница, има информация за закупуване на билети с линкове. Зависи и за кой месец търсите, може и да са изчерпани вече.

# 509
    Включвам се и аз отново. Имах известни проблеми с резервацията на автобус през сайта на уиз. Оказа се че имам номер на резервация, но не и онлайн тикет. След дълго писане на А-бус и тн, се оказа че само с мейла на рвзервацията можем да се качим. Днес ще платя хотела. Намерих уникално място с помощта на позната . Хотел 4 звезди точно до ДиТреви за 400лв с включени такси. Мислите ли, за тези от вас, които са били там, че разстоянието от Гара Термини до Ди Треви е много? Дали да хванем метро?
    Следващото ми питане е относно джобните пари за 4 дни , от които само 2 са пълни...колко според вас е удачно да предвидя? Не възнамеряваме да си правим пиршества, а по-скоро скромно да разгледаме. Не сме от пиещите и прахосващите пари задължително за скъпи ресторанти и тн. 250евро на човек дали ще стигнат, при положение ,че предварително съм заплатила всичко?

Общи условия

Активация на акаунт