За сметките, любовта и удобството

• 28 119
  • 394
  •   1
Отговори
# 285
А, да, това го пропуснах. Като си купихме прахосмукачка, си е купихме, защото трябва да се чисти. За Коледа и лични празници се надявам на подарък като за неговото момиче, не като за и аз не знам какво. Все едно аз да му подаря маламашка. Стени има да се мажат все пак.

Зизу, кредита съм го пропуснала някъде из постовете. Ще се върна да видя.

# 286
Мъж, който иска финансово точна жена, да си намери такава. Авторката има други приоритети, тя ще си намери начин къде и как да живее и без него. Той трябва много да се радва всъщност, че я е намерил изобщо. В днешно време жените  нахитряха и си търсят мъже с апартамент направо.

не е днешно време, напротив - преди беше по-разпространно - сега все повече изглупяват и се натискат да си плащат за всичко и да обезценяват и неглижират домашния си труд, гледането на децата и изобщо працакаха се от всякъде.
bethefirst, много са сложни сметките ми се струва. Както преди писах, и не само аз, вместо да правите сметки за всяка дреболия и да си броите залъците, се разберете кой кое ще плаща така че горе долу да е по равно. Другият вариант е да направите обща сметка в която всеки месец да слагате определена сума по равно и от нея да плащате общите разходи за жилище, коли, храна, домакинство.... Ама тук пак лесно могат да възникнат конфликти. Както и да се разберете, ако не спазвате уговорката другия ще се дразни. Аз съм от хората, които много се дразнят при неспазване на уговорки - до такава степен, че колко и да си мисля, че съм влюбена в някой, не бих направила компромис да създам семейство с такъв човек. Има хора, на които дребна безотговорност от типа на закъснения не им пречи особено. За разлика от другите обаче мисля, че добре сте се намерили - поне един отговорен във връзката трябва да има за да крепи икономиката и. Но ако наистина го обичаш и ти пука как се чувства трябва да се съобразяваш с особеностите му и да гледаш да не го дразниш. Не мисля, че иска пракалено много  настоявайки да плащаш навреме . И по-скоро те е заплашил с раздяла в отчаян опит да те научи най-после да станеш по-точна, а не щото го иска. Сигурна съм, че има начин да натъкмиш плащанията. Освен това според мен мислиш по детински и се засягаш от дреболии - трябва да опиташ да си по практична и реалист. Не знам колко е стиснат - мен лично стиснати мъже много ме дразнят и не мога да си падна по такъв, въпреки, че по ирония на съдбата съм женена за скъперник. Колко скадали е имало по темата не ми се говори. И все още се дразня, но като че ли лека полека от една страна аз свиквам и се примирявам, а от друга той след всеки скандал като че ли разтваря все повече кесията. Ако не бяха децата сигурно бих се развела с такъв човек, още повече че има и други кусури. Но се радвам, че децата ни държат заедно и така и двамата учим полезни неща един от друг и  се учим на толерантност.

# 287
Гугъл, авторката писа, че той и кредит е теглил заради нея, и сам го е изплащал след това, та поне едната точност с цената на забавения протеин или забавената месечна карта му дължи. Не мислиш ли?

Въпросът не е към мен, но ще си напиша мнението.
Не мисля, че в любовта всичко трябва да е 50 на 50.
Защо я нападате така? Нищо не му дължи, както и той на нея. В любовта няма дългове. Той на 24, ако е влюбен света ще изрови за нея, няма да се карат за половин наем. Какво ли ще стане ако имат дете.. Той ще купи лявата обувка и ще чака тя да купи дясната ли?

# 288
Кофти, той не й предлага пръстен, а прахосмукачка... Вместо "опростяване" на наема в здравословно труден момент, заплахи за раздяла, рев и сутрешно подмазване. Залагам, че няма сериозни намерения и я използва за да си помага за наема и секс.

# 289
Предполагам, че ако бяха седнали да обсъждат зъба, нямаше да прави въпрос за наема, но е бил поставен пред свършен факт. Иначе няма никакво оправдание за дребнавостта си, но съм почти сигурен, че съм прав.

Изобщо отношенията им са странни - да живееш с някого на семейни начала, пък да не му знаеш доходите... Да се "издължаваш" на гаджето си. И двамата го играят много независими, ама единият независим се е показал като ненадежден, скарали са се и айде тема в бг-мама, където на младежка караница се придава някакъв трансцендентален смисъл
 Simple Smile

Ще им дойде акълът с времето. Колко такива "свободни професии" дето примерно превеждаха субтитри и подобни студентски глупости правеха знам... Пък като тръгнаха да правя нещо стабилно и си хванаха някаква нормална работа - високо, ниско платена, друго си е да разчиташ на някакъв доход, а да не чакаш някой "клиент" вероятно също толкова несериозен като теб, да се издължи. Някои хора и на 40-50 си остават такива деца, с по 2-3 провалени бизнеса зад гърба си, че и с повече, устремени към поредната авантюра.

Както и да е, айде отивам да "програмирам" Stuck Out Tongue

# 290
Предполагам, че ако бяха седнали да обсъждат зъба, нямаше да прави въпрос за наема, но е бил поставен пред свършен факт. Иначе няма никакво оправдание за дребнавостта си, но съм почти сигурен, че съм прав.
Аз не мисля, че зъбобола е дреболия и трябва да минава на семеен съвет. Това е нещо наложително, което понякога не търпи и до понеделник, ако се обади в събота. На приятеля ми една вечер му се поду двойно едната буза. Мислиш ли, че е седнал да ме пита как мисля, дали е удачно да иде на зъболекар? Grinning В понеделник бяхме първите на линия пред зъболекарката.

Изобщо отношенията им са странни - да живееш с някого на семейни начала, пък да не му знаеш доходите... Да се "издължаваш" на гаджето си. И двамата го играят много независими, ама единият независим се е показал като ненадежден, скарали са се и айде тема в бг-мама, където на младежка караница се придава някакъв трансцендентален смисъл
 Simple Smile
С това съм съгласна. Трудно ми е да си представя за 3 години да не се е провел този разговор. Тези неща се изясняват ясно още преди заживяването заедно.

Както и да е, айде отивам да "програмирам" Stuck Out Tongue
Joy
Не се сърди сега. Приеми го за комплимент. Joy

# 291
Сега, предвид, че нямам деца, нищо не мога да кажа за 6 000 лв заплата, но около мен отгледаха здрави и прави деца, без някакви сериозни лишения и си ходят по почивки с да кажем половината. Е, не купуват маркови дрехи, а от обикновени магазини, спортна екипировка от Декатлон, не живеят в Лозенец и се възползват от разни промоции на самолетни билети, на почивки, готвят си вкъщи и по-рядко ходят на ресторанти, козметиката им е предимно медицинска и dm... Не ми изглеждат чак нещастни и лишени.
Не става дума за заплата, а за 6000 лв семеен бюджет, това не е непостижима цифра. Моя син е на 22 години, миналата година започна работа за 1800 лв, след 6 месеца си поиска 3000 и му ги дадоха, като той не е работил никъде до сега, не е имал опит, нито стаж. Още докато учеше си избираше фирмата, в която да работи. След като младеж на 22 може да си намери работа с 1800 лв стартова заплата и с възможност за увеличение на всеки 6 месеца, защо мъж на 30 или повече да не може? Ако наистина се изумявате на такъв семеен бюджет, къде ги намирате тези мъже? И защо ги носите на гърба си? Трябва да са много красиви, или да им е златен, но пак не си струва. Така мисля аз.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 03:00 от Manekena

# 292
Може в съседната тема да сме на два полюса със Salsisha но в тази съм абсолютно зад гърба и мненията и.
За мен мъж,който претендира за половината от наема и прави такива драми е всичко друго но не и МЪЖ.
Ай стига бе !
Пък това,че за авторката е най-нормалното нещо на света .... не знам как да го коментирам,защото не искам да я обидя.
Че и се оправдава за закъснението...горката.
С такъв изобщо не бих планирала живота си.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 12:41 от Norvy

# 293
На мен авторката ми звучи като интелигентен и разумен човек. На всичкото отгоре и влюбена в ужасен прагматик. Ако един човек те обича наистина, ще се налага ли да му се обясняваш за непредвидени разходи, свързани със здравето си? И после ще те заплашва ли с раздяла? Подарил й прахосмукачка, и тя даже се радва. Междудругото това с плашенето как щял да вдигне гълъбите, е доста добър инструмент за изнудване. Използва това, че е влюбена в него като средство да уреди материални неща.
Не знам защо дори и в жестовете, за които споделя авторката, пак откривам по-скоро страх от негова страна да не се наложи наистина да плаща наема сам. Дори с колата не е отишъл да я вземе, че да не похарчи някой лев за бензин.

# 294
На мен ми мирише на стиснат мъж! Авторката бързо,бързо да бяга от такъв. Стиснатия мъж,който вечно си прави сметки е ужасна работа. А как ще живее и има деца занапред с такъв. ? Никога няма да иска да се охарчва излишно. Тези мъже,дори да изкарват пари,трудно ги дават. Ще са вечни разправии,на една екскурзия няма да иска да я заведе.
Такива ултиматуми обичащ мъж не дава. Казах аз-това с наема е само повод,проблемите са им по-дълбики.

# 295
  • София
Нека погледнем темата от друг ъгъл. Пише я мъж.
Всички жени в Бг мама му обясняват колко е зле, и как девойката е права.
Сега - отново в темата. Пише я жена. В години на дива и луда еманципация. Всички й обясняват как мъжът не е прав....
Не го разбирам, честно.
Комуто правата, нему и задълженията! Няма как да сте еманципирани Само в правата Grinning

# 296
Нека погледнем темата от друг ъгъл. Пише я мъж.
Всички жени в Бг мама му обясняват колко е зле, и как девойката е права.
Сега - отново в темата. Пише я жена. В години на дива и луда еманципация. Всички й обясняват как мъжът не е прав....
Не го разбирам, честно.
Комуто правата, нему и задълженията! Няма как да сте еманципирани Само в правата Grinning

Нека погледнем от трети ъгъл, темата я пише мечка, която живее със София Лорен ... няма други ъгли. Темата я пише млада жена, с нерадостно минало и още по-нерадостно настояще. Благоверния я върти на пръста си за пари. Тя си мисли, че има връзка. Това е ъгъла.

# 297
Момъкът едва ли се плаши от това тя да се изнесе, защото вече стана ясно, че и преди е живял със съквартирант. Очевидно сам не може да си плаща наема.
Значи, когато някоя госпожица се събира с ерген с ниски доходи, някак не върви да разчита на него за издръжка, ако иска такава, трябва да се цели в друга категория мъже - това по повод някои коментари в темата, не е насочено към авторката.

# 298
Ами, не. Далеч не само аз ѝ обясних, че липсата на финансова дисциплина и безотговорното отношение към парите и плащанията не са повод за овации.

# 299
Някои от вас толкова искат да изкарат мъжа стиснат, та чак пропуснаха заема за бейната операция, изказването, че каквото си е поискала той й го е купувал и подарявал, както и че той плаща в заведения. Ясно, че някои жени искат да висят на мъжките вратове, че и пак да ги обвиняват как не правят нищо за тях, бо нека не забравяме, че те да гаджета, а не семейство с деца и е нормално да не й позволява качване на главата. Да не говорим, че в случая очевидно проблема не е в парите, а в несериозното отношение на авторката към тях. Ако нейния, недай си Боже, се разболее или остане без работа какво ще се случи като тя не може половин наем да плати навреме, а какво остава да се разчита на нея за всичко ...

Общи условия

Активация на акаунт