Паническо разстройство - 32

• 88 780
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Ами аз получих много странични ефекти като сърцебиене и запек. За сърцето е зле, може да се появи аритмия. Но атипичните като Ремирта и Уелбутрин не влияят на М рецепторите в сърцето толкова или изобщо.

# 526
Ехаа колко сте изписали аз съм на ръба да си спра есцитила, абе хора като парцал съм не мога така това ме убива. По цели дни спя а вече ще стане месец вчера взех 1/2ра и май днес е по-добре. Искам да спортувам но с това лекартсво как да стане а сега е така хубаво за спорт имам и време.
Никога не съм пила АД и май не са за мен.
Ще пиша пак когато го спра защото знам че трябва бавно.

# 527
Почнах Ремотив от вчера и паниката се връща. Жълтият кантарион влошава ли тревожността?

# 528
  • Перник
Не, просто е много слабо и не очаквай страхотен ефект веднага. При мен нямаше изобщо тякъв след близо месец прием. До организъм си е, до състояние, до много неща.

# 529
Слабо? На мен ми е силен. Втори ден и вече имам раздразнителност, замаяност и ме сърби кожата. Също се потя. Аз си мисля, че серотонинът си ми е наред. Така съм и с Пароксат, Сероксат - повече от няколко дена не мога да ги пия, реагирам все едно съм натровен с нещо. Докато при Деанксит страничните се появяват малко по-късно и са по-леки. Много по-лесно го понасям.

# 530
Лятото не е препоръчително да се пие жълт кантарион, или поне като се пие, да не се излагаш изобщо на слънчева светлина. Ремотивът е с антидепресивен характер, а не с успокоителен. Дори може да се каже, че тонизира. Не се препоръчва при хора, страдащи от безсъние и не може да се пие повече от 3 месеца.

# 531
Тук на предните страници някой писа, че е в чужбина. Според вас изостря ли се ПР и депресия на ново място? В 3 чужди държави живях и в трите в началото имах еуфория от новото, но след 1-2 седмици по-голяма депресия и паника от колкото когато съм си в България. И колкото повече време без роднините около мен, толкова по-тежко. Някой има ли опит? Как да се справя? Вече без антидепресант не тръгвам да емигрирам.

Аз също съм в чужбина, преместих се преди 3 години. С Генерализирана тревожност съм от малко повече от 1 година. В началото предполагам, че и при мен беше еуфорията. След това започна да се усеща липсата на семейството и приятелите, почти никакви социални контакти (не говоря езика). Всичко започна с депресивни състояния и след това премина в тревожност. Боря....

# 532
Тук на предните страници някой писа, че е в чужбина. Според вас изостря ли се ПР и депресия на ново място? В 3 чужди държави живях и в трите в началото имах еуфория от новото, но след 1-2 седмици по-голяма депресия и паника от колкото когато съм си в България. И колкото повече време без роднините около мен, толкова по-тежко. Някой има ли опит? Как да се справя? Вече без антидепресант не тръгвам да емигрирам.

Това за което говориш е носталгия не съм психолог но е различно не е депресия. Много силно чувство непреодолимо е, нищо не можеш да сториш освен да се примириш ако ти се чете има една книга на българка която не е свикнала в Италия родом от Русе уникална е помоему, за корена- някой хора ги теглел по-силно корена им и няма как да се справят, просто трябва да си живеят там където е родината им.
Аз съм го почувствала и знам че за мен няма място извън БГ- за малко да но не за дълго, а бях на 19 години.
Колкото и да се бориш все те тегли насам.
А странното е че има българи живяли години в чужбина и изведнъж ги хваща такава носталгия и се прибират- не мисля че някои може да го обясни. Ако писхолозите се включат ще се радвам Как примерно живееш 10-15 години ок ти е изведнъж не можеш вече там искаш прибираш се и край.
Аз за мен го реших на 19 г всеки го решава за себе си. вариантът ти е да приемаш че си там временно, това помага на мои близки.

# 533
Пък тук също като се махне еуфорията ми става тясно и неприятно. Хората като че ли станаха лоши, поне в София. Спрямо преди няколко години има разлика. Сега вече някои се изненадват като им пожелаеш приятен ден след пазаруване например... И твърде много плашене, че имаш магия, родово проклятие, и т. н. Омръзна ми от тези които търсех за помощ и само ме лъжеха, давайки надежди за промяна, а след всяка среща с тяхната лоша енергия ставах по-зле.

И тук не ми харесва вече както преди. Там ми липсват близките и това, че не знам езика. А тук ако не бяха близките ми нямаше никога да се върна... преди беше някак по-добре. Там за година създадох толкова добри познати и приятели като за 15 тук...тук ми харесва зеленината, хората - не.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 22:10 от Iwan87

# 534
едни ми предписага есцитил. други ми изписаха ципралекс. други деанксит по едно или по две на ден. гледах че ципралекс и есцитил са си направо еднакви просто на различни фирми е така.... и золофт други ми предписаха. ако имате някакво мнение за всичките тия неща ще съм благодарен : )

# 535
  • Бургас
Аз пия Есобел, същото е като Есцитил.Чувствам се добре.В началото ми се спеше много,сега съм съвсем бодра.
Нямам безсъние,спя си добре вечер.

# 536
значи ви оживява така ли. щото аз за разлика от повечето хора се успивам /пада ми кръвното/ от деанксит и не ми действа ободряващо

# 537
  • Бургас
Моето кръвно винаги е много ниско,но не ми го сваля допълнително лекарството.
Не мога да кажа и че ме ободрява много,но съм по-спокойна и смазващата постоянна умора я няма.
Добре ми действа,само първите дни спях и през деня,много ми се приспиваше след хапчето.
Обаче сега съм си ок.
Не ми е засилило тревожността,нищо лошо за сега няма.Пише много страшни странични реакции,но може би са редки.

# 538
И аз съм с ниско кръвно. Един доктор смяташе, че норепинефринът ми е нисък и затова имам меланхолична депресия. Деанксит беше чудо. Но не ми харесва запекът. Grinning И е слаб. Засилват го с жълт кантарион и стана твърде много серотонин...

Търся някой доктор в София, предписващ Wellbutrin, Ремирта или тетрациклични антидепресанти. Ако някой има останали количества от някое от тези хапчета, моля ЛС.

# 539
запека може да се дължи и на приема на много хапове. хрумвало ли ти е

Общи условия

Активация на акаунт