ПЧМГ - 2 тема

• 89 311
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Каква среща? За родителска среща, приемът още не е приключил. Имаше ден на отворените врати и там всичко можеше да се види и да се пита. Занималня в пети клас е доста необичайно.
Нещото, което за мен е съществено дразнещо, е срокът за записване - един ден, по-точно един час преди резултатите от другите МГ. Целта освен да е комерсиална, друга причина не се сещам.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 12:03 от Silver gull

# 376
  • В офиса
Всъщност единственото недомислие може би е, че голямото междучасие е между 3-ти и 4-ти час, ако го преместят между 5-и и 6-ти и го направят 30 мин, ще има време и за ядене. Иначе за незакусващи деца, каквито май са повечето, в 10:30 е рано, а до 3, когато се прибират, ще са прегладнели.
Сега, като са по-нашироко дано да направят кътчета с дивани, масички и т.н. Ясно е че няма условията на АК, но иначе повечето други гимназии така обядват - по дюнерждийниците и баничарниците наоколо, или си носят храна. Особено за големите след 7-ми клас няма проблем, могат и сами да си правят сандвичи и рапове и да си носят, стига да има къде да седнат и да ги изядат.

# 377
А защо в тази тема-за гимназията, се обсъжда 5 клас? Нали Питагор е за малките

# 378
ПЧМГ има прием от 5. клас. Питагор от новата учебна година става основно училище и ще има ученици от ПУК до 5. клас включително, а в следващите години и 6, и 7 клас.
Така че това са две отделни училища, но на един собственик  Simple Smile

# 379
  • в страната на чудесата
Фран, на когото обядването на гимназист му е важно е свободен да избере кантината на американския колеж.

Не виждам проблем с писането на домашни без надзор в 5 клас Simple Smile

FBIDнякойномер, Може Вашето момче да е изоставащо, моето не е. Така че не обобщавайте.

# 380
Фран, на когото обядването на гимназист му е важно е свободен да избере кантината на американския колеж.

А на вас като не ви е важно любезното отговаряне, може да коментирате в някоя друга скандалджийска тема.

Кой е този родител, който не държи на това какво и кога ядат децата му?

# 381
Ето я темата за Питагор. Стара и неактивна е. Промених и заглавието от ЧНУ на ЧОУ:
https://www.bg-mamma.com/?topic=745840

# 382
Моята дъщеря завърши 7 клас и ще продължи в гимназията. Много харесваме училището, но и когато беше в 5 клас, и сега, ми е важно кога какво яде и ме дразни това, че часовете не са организирани по начин, който да позволява  по-дълго прекъсване на обяд. Тя се хранеше предимно вкъщи като се прибере, което си е късно, т.к. живеем в далечен квартал. В дните, в които ходеше на школа, си вземаше сандвич от будката пред училище. Храната, която се предлага в училището, не ѝ харесва, а и реално нямаше кога по-големите ученици да ползват стола. Не знам дали с новата сграда на Питагор в ПЧМГ ще помислят за някаква реорганизация на храненето.

# 383
  • в страната на чудесата
Аника, нищо нелюбезно няма. Аз съм избрала образование, а не хранене. Готвя сутрин 6-7 години вече, за да контролирам качеството на храната. Имам личен опит с 5 частни училища с разнообразни форми и доставчици на храна. И понеже ми е важен този аспект - готвя. А Вие?

# 384
  • В офиса
Ахахаха, Лейка, ама аз не искам да готвя, не съм готвила вече колко години няма да броя, няма да си развалям стила сега. Ако може да стане, защо да не стане, не е някаква "уау" екстра. Поне да им изместят голямото междучасие на обяд и да им направят някакви кътчета, удобни за ядене в училище. Диванчетата в СМГ какви компании събират, ехеее... Wink Пък който родител може, ще готви, другите ще тичат до лидл.

# 385
  • в страната на чудесата
Има достатъчно време за хранене.

# 386
  • София
Между другото, когато имат блок часове им ги сливат и имат после 20 минутни междучастия. Иначе моята щерка носи сандвичи и зеленчуци от вкъщи.

# 387
Аника, нищо нелюбезно няма. Аз съм избрала образование, а не хранене…
И понеже ми е важен този аспект - готвя. А Вие?

Не знаех, че изборът е или/или. Досега детето беше в много добро чу и си имаха стол и готвена храна. Аз също готвя всекидневно, но ако нямат дори място и време да си изядат домашната храна, каква полза? И това “..а вие?” пак заядливо звучи, що така? Че гимназията е добра, личи по резултатите, ама чета мнения как униформата се чака по 2 месеца, че и некачествена, няма къде да се хранят, видях един малък двор, изобщо-малко съм в изненада

# 388
  • В офиса
Да, вярно че бяха на блок часове, защото не е отразено в програмата и ме подведе.
А може ли да не се носи униформата, а нормални дрехи в цветовете на униформата, ако трябва с пришити емблеми и т.н.. Това с униформата ме фрустрира, лично аз съм голям непривърженик на униформи.
Anika_85, недей да сравняваш ПЧМГ със СС по материална база. Но пък преподавателите са еднакво добри, децата също, което е важното, нали така. Иначе АК. Ама със 75% нагоре е цената. Мен изобщо не ме притеснява материалната база, двор, храна, оправят се и не са нещастни децата. Пък и сега като са на по-широко, ще се усети със сигурност.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 16:59 от Тинкърбел

# 389
  • София
Униформите на ПЧМГ от Бонита ли са?

Тинкърбел, впечатлението ми е, че децата от ПЧМГ носят униформите или поне близките.

Общи условия

Активация на акаунт