С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 486
  • 846
  •   1
Отговори
# 105
Супер. Малката от сега " завижда " на сестра си. Мама да й обясни сега как само кака има обеци, и то 2 чифта, а тя си няма.  Но мама не е виновна, то баба е лоша.

# 106
Хайде сега, изядохте жената.
Понякога имам чувството, че всеки снема отговорността от себе си, като постоянно се изтъква, че никой на никого не е длъжен, намила се, като мантра постоянно. Ясно е, че е така. Честно да ви кажа, понякога ми звучи, като извинение за огромния егоизъм и материализъм, налегнал масата от народ.
Към авторката, според мен бабата ще купи обеци на внучето, но по друг повод или в по-тесен семеен кръг, сигурно си е взела бележка.
Моята свекърва и мъжа й не дадоха на детето и по 5лв за Коледа, Нова година или Великден. Друг е въпроса, че свекъра и жена му също нищо не й дадоха. Единствено внуче е, но щом нямат желание-няма да седна да им искам. Е, гложди ме, щом го споменавам, но пък - не са длъжни на внучето. Баба ми, с минимална пенсия, изпрати 100лв. Въпрос на нагласа, настройка и желание.

Аз имах едни обеци за бала подарени от дядото, чието име носи брат ми. На брат ми на бала дори не дойде да го уважи. След една две години, обеците продадох скорострелно, додах си за сноуборд обувки и заминахме с брат ми на Боровец за един уикенд.

# 107
Онова, което можеш да направиш, е да купиш обеци и на другото си дете. Така и двете ще имат. И да не коментираш какво от кого имат.

# 108
  • София
Супер. Малката от сега " завижда " на сестра си. Мама да й обясни сега как само кака има обеци, и то 2 чифта, а тя си няма.  Но мама не е виновна, то баба е лоша.
Това вижда детето. Жалко.

# 109
Колко са ти големи децата? Да не говорим, че когато пробиват ушите, първо слагат медицински обеци. Не си извадила веднага златните. А и щом децата ти вече разсъждават и могат да завиждат, значи са достатъчно големи. До сега е трябвало да оправиш "драмата" с обеците и всичко щеше да е ок.

# 110
Обикновено в темите влизам в положение на снахата, обаче тук искрено съчувствам на свекървата. Каквото и да направи, все не е добре.
Освен това, и аз мисля, че имате два чифта обеци. Защо е нужно да се дават още пари, като реално има две деца и два чифта обеци. Жената е практична и е решила да вземе нещо практично.
Честно, аз ако съм на мястото на тази свекърва, до тук ще съм с подаръците, а сина като си е избрал тази жена, да си живее с нея както намери за добре

# 111
Прочетох само началото на драмата с обеците и последните няколко коментара и какво стана ясно? На свекито й се свиди да вземе втори обеци макар да е 'длъжна', но пък на тъщата й е позволено да минава метър с подаръците. Че защо само свекървата да купува? Нека за второто да са от другата баба.
А изказването на детето ме натъжи ... От малко явно му е промит мозъка от майка му. Ама защо ли го промива дсамо в посока на едната баба, а не и на другата, която хич не се е сетила, че може да им подари обеци?
И стига с тези клишета, че нещата оставали, били нарочени и бла-бла ... Децата са малки и не им пука от кого е нещото. Вероятно като попораснат и няма да искат да носят въпросните обеци, та или ще ги захвърлят в някой шкаф, или ще ги продадат.
Само на свеки да не й кипне и да не започне да подарява на малката това, което каката е поискала за своя рожден ден, с думите 'Виж Х. кака ти си хареса такава блуза за рождения ден, а майка ти иска да не ви деля. За това ето, и за твоя рожден ден взех същата, даже размера е същия пък ще я носиш след години ако не я изядат молците!' и на финала обръщение към лакомата й снаха 'Вече си доволна, нали? Все пак това искаше ...' Heart

# 112
Според мен свекървата не е от типа с отмъщенията, за да направи това, което пише Зизу, макар че не бих я обвинила. Даже е прекалено търпелива жена. Купува обеци - нарочно го правела, за да изпъкне, че е Главната Баба. Не купува обеци - нарочно го правела, за да дели децата. Купува дрешки и играчки - не е достатъчно, нали не е злато. Ужас. Дано дано дано родя момиче, че ако трябва да стана свекърва един ден не знам как ще изтърпя някоя с такава логика. Аз съм учена да се радвам на подаръци независимо какви са. Последният ни подарък от нашите свекъри беше буркан домашно кисело зеле. Ми станаха много яки мързеливи сърмички. Следващия път ще им кажа, че искам ланец.

# 113
Че свекървите дразнят, дразнят и то много. Но понякога и ние преувеличаваме.

# 114
  • Пловдив
Солидаризирам се напълно с писалите до момента по веселия казус със "стиснатата" за второто дете свекърва, само дето на мястото на свекървата при ей това непропускане на отбелязване:

Цитат
И любимата свекърва не пропускаше да пита кога ще им пробием ишичките, нали имаме и обечки! Аз пък всеки път не пропусках да отбележа, че само едното дете има обеци и само на нея тя е купила, при което глас в пустиня!

...при положение, че нямам сливи в устата, мисля, че бих обяснила в прав текст, че според мен при наличие на два чифта обици няма нужда за момента да се купува и трети.
Другият вариант е да си замълчи първия път, ако толкова държи да мълчи, и да не повдига въпроса за пробиването на ушичките повече.
Разбира се, че това изобщо не оправдава претенциите на снахата (да го кажа, че винаги има неразбрали събеседника), но "деликатните" - в големи кавички - повтарящи се намеци за ушичките от страна на свекървата също не допринасят за изглаждането на "недоразумението".

# 115
Това вижда детето. Жалко.

Пак не ме четеш, а търсиш с какво да се заядеш:

"Затова и съм ги прибрала и не ги показвам и не ги споменавам, споменава ги тя!"

# 116
Едната баба като е купила обеци за едното ,сега пък другата да купи за другото...какво толкова.
Защо се изисква само от едната баба да  купува и за двете?Защо не се сърдиш на майка ти,че не им е купила?Тя пък не е купила и на едното даже...
В крайна сметка не е длъжна само свекървата да купува.Ако иска и може ще купи ....ако ли не защо да и се сърдиш,глупаво е.
Струва ми се,че прекалено задълбаваш в това,а и занимаваш децата с тия неща,че чак едното вече завиждало на другото....пфф.Не ги учи и тях да стават такива.Да им се не видят и обиците-то голяма драма.

# 117
Прочетох само началото на драмата с обеците и последните няколко коментара и какво стана ясно? На свекито й се свиди да вземе втори обеци макар да е 'длъжна', но пък на тъщата й е позволено да минава метър с подаръците. Че защо само свекървата да купува? Нека за второто да са от другата баба.

С риск пак да съм меркантилна и да наблягам пак на златото, другата им е купила златни синджирчета, и на двете! И за да няма драми и завист, ще подари обеци за рождения ден на малката, и на двете! Не защото е длъжна или аз съм й казала, просто така го чувства!

А изказването на детето ме натъжи ... От малко явно му е промит мозъка от майка му. Ама защо ли го промива дсамо в посока на едната баба, а не и на другата, която хич не се е сетила, че може да им подари обеци?

Колкото до малката, не я мисли, просто на тази възраст, кака й не нейният идеал и се мери по нея и иска за всичко и във всичко да е като нея, но едва ли можеш да го разбереш това!

# 118
Обикновено в темите влизам в положение на снахата, обаче тук искрено съчувствам на свекървата. Каквото и да направи, все не е добре.
Освен това, и аз мисля, че имате два чифта обеци. Защо е нужно да се дават още пари, като реално има две деца и два чифта обеци. Жената е практична и е решила да вземе нещо практично.
Честно, аз ако съм на мястото на тази свекърва, до тук ще съм с подаръците, а сина като си е избрал тази жена, да си живее с нея както намери за добре

Ти парите не ги мисли, нито пък мъжа на свекърва ми! Малко сте вие идеалните...

# 119
Откъде дойдоха вторите обици?

Общи условия

Активация на акаунт