С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 882
  • 846
  •   1
Отговори
# 495
Моята до някъде е такава. Не заради друго, просто не харесва никоя снаха. Девера за 10 години смени 4. И четирите коренно различни типажи. Ни една не хареса. И мен не харесва, ама сега не съм на дневен ред де.
Видяла е по-голямата заплаха.Joy

# 496
Все ще те подхване и теб.  Simple Smile Нали виждаш как и на най-миролюбивите тук им лъсва лицемерието и иззлобяват рано или късно.

# 497
Моята до някъде е такава. Не заради друго, просто не харесва никоя снаха. Девера за 10 години смени 4. И четирите коренно различни типажи. Ни една не хареса. И мен не харесва, ама сега не съм на дневен ред де.
Почини си малко.
Заслужаваш го, но сама знаеш, че затишието е временно.

# 498
Да си сверя часовника. Не е свекърва ми, зълва ми. Предистория - с ММ не сме почивали от миналия Великден, когато бременна прокървих и баш на Великден се прибирахме по спешност. Отделно той работи 10 уикенда през лятото, както и почти всички уикенди последните 2 месеца м.г., и извънредно целия декември. Сега, пък е притеснен, че има спад. Бебето е от ревливите, от 6 месеца не сме спали като хората. Каката също не ни пази нервите. Ето тази вечер някак е успяла да изрони част от шкафа в банята и отделно всичките 5 нови чифта чорапи са отворени с дърпане и са с дупки. Семейна идилия накратко. Та, сестра му обяснява, че е много изнервен и да ходел на психолог. Да поясня - не е агресивен, не вика, не вдига скандали, драка се с голямата повече, но предвид че е голяма, а още върши глупости, май е разбираемо. Вчера пък имаше съвет бебето да го оставим да поплаче. За мен подобни съвети са неприемливи, особено предвид факта, че нейният живот е на светлинни години от нашия в момента. Понеже досега не сме имали конфликтни ситуации, чудя се да пропускам ли покрай ушите или да покажа, че ми е неприятно. Да, и двамата сме като герои от филм, пуснат на бързи обороти и не сме склонни да се съобразяваме с никой в момента, но чак да е за психолог, ми дойде в повече.

# 499
Понеже досега не сме имали конфликтни ситуации, чудя се да пропускам ли покрай ушите или да покажа, че ми е неприятно.
Най-добре, пропускай компанията ѝ. Ако е невъзможно, покажи, че ти е неприятно. В противен случай, ще реши, че има карт бланш да плямпа каквото ѝ мине между ушите.

# 500
Не е за психолог, но не се конфронтирай. Като сте изморени и изнервени, има риск да реагирате много силно и да се създаде излишно напрежение. Пускай си ги край ушите тия неща, понякога хората просто не се усещат. Може даже със съвсем добри намерения да го е казала.

# 501
Изнервено ви е. Нормално, ако не може да се наспите. Но щом се дразниш от коментарите, значи е преминала границата. Кажи й.
Не съм оставяла бебе да плаче. Подобни съвети не възприемам.

# 502
  • Варна
Аз на такава многознайка веднага ще й вкарам идеята щом е толкова загрижена да вземе да погледа двете деца, докато ние починем малко.

Ама то толкоз й е акъла явно, като нищо ще остави бебока да се къса от рев.

Пропускай покрай ушите наистина.

# 503
  • София
Не бих пропуснала между ушите ...
Директно я смачквам, без да въвличам мъжа ми в ситуацията! И гледам да пропусна компанията и, както е казала Уиш.

# 504
Пропускането покрай ушите предполага да продължи да слуша коментарите и да се дразни. Аз съм кратка в подобни ситуации.

# 505
  • при късмета
Неадекватни съвети и аз трудно ще изтърпя. Отбележи ѝ все пак, че и представа си няма от ситуацията ви, та ви съветва, ако не се усети може и по-груба да си

# 506
Идеята да погледа бебето и на мен ми дойде. Но то е една симпатична душица, която се съдира от рев в момента, в който се усети, че я държи непознат, та този вариант отпада.

С нея сме близки като цяло, та не бих я скастрила. Това ще ми е най-лесно. И аз клоня към вариант дипломатично да поакажа, че съветите й жегват вместо да помагат и че просто няма как да ни разбере в момента.

# 507
  • Пловдив
Абе, и аз казах на брат ми, че е изнервен. Е, чак на психолог не съм го пращала, а и бебе не ми е известно да има, има засега само кака - така че - пу, не съм аз. Wink

# 508
  • Варна
Според мен, едва ли го е казала с лоши чувства това за психолога. А защо съвета за психолог се приема като обида? Ако е читав, помага много. Дори и просто като ти каже, че още 99% от родителите са точно като теб...

# 509
  • Пловдив
И аз не видях нищо особено обидно в самото изказване, но очевидно авторката, с право или не, я дразни даването на непоискани съвети.

Общи условия

Активация на акаунт