С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 361
  • 846
  •   1
Отговори
# 810
Гугълче, от опит да ти кажа, че веднъж установена ситуация трудно се променя коренно. Затова, пускане на пердето и минимална емоционална ангажираност е най-здравословният подход.
Да, аз през повечето време съм си дзен. Grinning Знаеш ме - чревцата, винцето и юху ху!
Тигана засега може да почака, ама ако потрябва знам кого да питам за професионално мнение. Grinning

Понеже се чудя как да го обясня, ще пробвам в разказвателен вариант.
.....

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 12:48 от Google76

# 811
  • волно калдъръмче
Ами сигурно или трябва да преглътне и да махне с ръка, или да се скофтят вече скофтените отношения.

Тя е новият член в семейството и от нея се очаква да се нагажда към установените правила: баба и дядо гледат децата на дъщеря си, а батко дава парите. Да оставим онези с очакванията да си нареждат живота, а да забравим нея с нейните.

# 812
Ами сигурно или трябва да преглътне и да махне с ръка, или да се скофтят вече скофтените отношения.

Каквото иска, това да прави, само нека си знае, че всеки получава точно отношението, което заслужава и ако някой се държи зле с теб, това е само защото ти си го позволил. На мен например никой не може да ми държи сметка по телефона за парите ми или за това къде се намирам в момента, нито родителите ми, нито свекърите, нито собствените ми деца.
Ама пък Гугъл може да се замисли, че не е по-различна от свекърите си, които ѝ държат сметка, че е на Витоша и купува жилище за чинчилата, когато тя пък обсъжда кога зълвата ходи на плаж и по колко време свекърите гледат децата ѝ. Аз разлика не виждам, виждам само, че в това семейство, където всеки държи сметка на останалите за това как живеят, Гугъл си е баш на място.

# 813
  • волно калдъръмче
С тая разлика, че онези не усещат неудобство да го заявят гласно, но тя трябва да се срамува, защото си го е помислила.

# 814
На никого не държа сметка, Янечек.
Днес ти липсва някой за заяждане или какво?

# 815
  • волно калдъръмче
На мен ми стана интересно тези деца имат ли баща, или сестрата е сама през почивните дни, за да си търси нов мъж.

# 816
На мен ми стана интересно тези деца имат ли баща, или сестрата е сама през почивните дни, за да си търси нов мъж.

Имат, те живеят 4та при неговите родители.

# 817
Не се заяждам, просто коментирам случая ти, който разказваш с подробности в поредна тема. Ако не искаш коментари, не си за темата.
Не бе, не държиш сметка на зълва си, само дето целият форум знае за мързеливата Боги, която си е тръснала децата на свекърите и си прави оглушки за плащанията. А ти усещаш ли се, че се оплакваш точно от това, което сама правиш? Разликата е, че не им го казваш лично, а ги разнасяш във форума.

# 818
  • волно калдъръмче
Имат, те живеят 4та при неговите родители.
Добре, че си имате вече дом.

Да, Янечек, Боги не е мързелива, просто у тях е пренаселено (живее със свекърите си - живот, който сама си е избрала) и с радост предава децата за отглеждане на майка си и баща си, за да си почине психически.

# 819
Не се заяждам, просто коментирам случая ти, който разказваш с подробности в поредна тема. Ако не искаш коментари, не си за темата.
Не бе, не държиш сметка на зълва си, само дето целият форум знае за мързеливата Боги, която си е тръснала децата на свекърите и си прави углушки за плащанията. А ти усещаш ли се, че се оплакваш точно от това, което сама правиш? Разликата е, че им го казваш лично, а ги разнасяш във форума.
Боги иде от Галена Богданка, не съм разнесла поименно. Grinning
Аз си описах кое ме дразни, не е къде ходи тя и защо.

# 820
  • при късмета
Не бе, не държиш сметка на зълва си, само дето целият форум знае за мързеливата Боги, която си е тръснала децата на свекърите и си прави оглушки за плащанията. А ти усещаш ли се, че се оплакваш точно от това, което сама правиш? Разликата е, че не им го казваш лично, а ги разнасяш във форума.
Вадиш последния пример от цялата история. И им е казано лично, нали вече се уточни, че мъжа на Гугъл накара сестра си все пак да дава някакви пари на родителите си. Преди не го правеше изобщо. Не само когато оставя децата, а въобще.
Как реши, че това би се случило, ако не им е казано нещо по темата?

# 821
Това, че мъжът ѝ се чувства задължен да покрива разни разходи, които според нейна Справеливост не би трябвало, е коренът на проблема.
Аз пък си спомням, че писа, че няма нищо против средствата, защото няма как да ги оставят да мрат от глад и студ. Но пък дразни, когато ти държат сметка защо отиваш на почивка, а не им даваш парите на тях.

# 822
  • волно калдъръмче
А още повече дразни, когато даже не става въпрос за почивка, а за еднодневен излет на Витоша.

# 823
А този прекрасен човек Гугълов защо търпи такова отношение?

# 824
  • волно калдъръмче
Роднини са му, добро им прави. През ум не може да му мине, че го използват.

Общи условия

Активация на акаунт