Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 999
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 1 980
Относително прост въпрос: каква би била целта да НЕ се стига до развод? Просто за да не сме сами? Децата са отгледани вече, казвате...

# 1 981
Относително прост въпрос: каква би била целта да НЕ се стига до развод?.
За след 40-50 години ли питаш? Предполагам, най-вече натрупващите се с годините мързел и инерция си казват думата. Като прибавим и имотно-финансовото овъртолване...

# 1 982
Ако е мързел и инерция - кой да реши проблема Wink Не е нещо външно, това е въпрос на мотивация. Ако човек го мързи - стои в такава връзка и си носи последствията. За другия вариант е нужно поне малко желание за действие и гребане срещу течението.

Имотните въпроси се решават също не особено трудно. Ама пак трябва желание и за това усилие.

# 1 983
Има хора, които просто не вярват в развода, така да се каже.

Както в онзи виц "Не разбирам младите с техните разводи и лековато отношение към брака. Аз съм женена от ХХ години, всеки ден от тях съм мислила за убийство, но за развод - никога."

Днес пак ми излезе във фб, та се сетих за тази тема.

# 1 984
Моите впечатления са, че се развеждат тези, които искат да си търсят друг партньор.
В този ред на мисли важи и обратното - не се развеждат тези, които не искат да си търсят друг партньор.
Останалите фактори често се пренебрегват.

# 1 985
Ако е мързел и инерция - кой да реши проблема Wink
Никой не го решава. Така си се влачат цял живот. Понякога си затварят очите, помякога помрънкат, помрънка и толкова. Е, понякога се получава като във вица: "Обвиняеми, защо убихте жена си след 30 години брак?" "От мързел." " #Crazy Как така от мързел?" "Ами, така. Ха днес, ха утре и то 30 години минали."

# 1 986
Развеждат се тези, които искат да се освободят от партньор, също така, независимо от трети лица, но такива са по-малко Simple Smile

# 1 987
А, да, извинявам се, тези ги пропуснах. В крайно екстрени случаи да, и такива, при които положението е ужасно трагично.
Т.е. тези, които не се развеждат, не го правят, защото са се фокусирали на друго място, гледат си живота, не искат друга връзка /независимо от годините/ и изобщо присъствието или отсъствието на партньор не е някакъв огромен фактор. Това в случай, че не е трагично положението, а например, пеперудите са си отишли, а любовта, която е останала, не е особено голяма.
А, и още един фактор се сетих, най-тривиалното разбира се - пари. Финансово зависима съпруга.

# 1 988
Интересна тема макар да не разбирам какво толкова странно има в това да се разведеш на 50 +?
В днешно време де.  newsm78

Около мен има доста познати, които над 50 се разведоха, някои даже създадоха нови семейства и деца.
В едното - той се влюби в друга. В друго - той се срещнал с любовта на живота си пак след 30 г и вече не искал да я пусне. Трето - тя срещна друг и се ожени за него. Четвърти - жена му го заряза на 50 защото просто й писна от него (има си добра професия, изгледа детето и сега май иска да се наживее просто.)

Известно време имах връзка с един на 52, разведен преди година (и него жена му го беше изоставила, той не искал да се развежда)..абе по всички критерии "чуден", добре изглеждащ, с добра професия и доход, с еднакви интереси и тн.  И искаше веднага да ме "вземе", любовта на живота съм била и тн..За малко да се вържа..)
После си дадох сметка, че той 25 г е бил обгрижван от жена си и сега е като малко дете. И искаше жена на всяка цена да си намери, защото без другарче няма стимул да измисли с какво да се занимава за напред.
Каква любов, акви 5 лв..)) Човека си имаше точен план и аз трябваше да съм поласкана, че съм избрана.
Да, ама не..)

# 1 989
Че за него това си е любов, какво те учудва.

# 1 990
Ми не е моята представа за любов това. За това и му казах, че не си ни представям в дългосрочен план и  се разделихме. Даже се опитах да му го обясня, но по никакъв начин не ме разбра.

# 1 991
Ми не е моята представа за любов това.
Кое? Да се ожените ли?

# 1 992
  • София
Трябваше да му отговориш "Каква любов на живота, той 2/3 вече заминал, и то по-хубавата част"
Има хора, които без половинка не могат. Има и такива, които даже се чувстват по-добре. Не виня нито едните нито другите

# 1 993
Ми не е моята представа за любов това.
Кое? Да се ожените ли?

Защо мислиш, че да се ожениш е гаранция за любов??

Много мъже след 50 избират жена не по любов, а по това дали е подходяща според него за него.
Особено такива, които навремето са се оженили, защото така трябвало и им било време и тн.

# 1 994
  • София
Това е класическият български мъж (macho man). Убеден, че щом се е родил с ***, всички жени са му длъжни: да го перат, гладят, да му готвят, да му сервират. Почва се от баба и мама и преминава веднага към съпругата, а накрая очаква дъщеря му да го обгрижва. Съоветно без безплатната прислуга не може да живее.

Общи условия

Активация на акаунт