Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 195
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Някой има ли информация колко струва в Средец?

удостоверение за промени на настоящ/постоянен адрес - 3.50 лв. , дават го веднага.

Благодаря Simple Smile

# 31
И аз благодаря за темата. Някой да е ходил до община Люлин за тези бумаги?!

# 32
  • Куциндрел
От вчера се обяснявам с една позната, че трябва да изкара уверение... мисля, че накрая ме разбра. Tired

# 33
  • София
Включвам се в темата да ви следя. Аз ще кандидатствам за предучилищна в училище. Успех на всички!

# 34
  • София
Включвам се в темата да ви следя. Аз ще кандидатствам за предучилищна в училище. Успех на всички!
Нали знаете, че за ПГ в училищата вече се кандидатства през ИСОДЗ и е по правилата за ДГ.

# 35
  • София
Да видях! Дано имаме късмет!

# 36

Ходих за промяна на настоящ адрес на мен и на детето. Стана бързо, цената по спомен беше 2.50 лв.

# 37
  • София

Аз ходих, 2.50лв.Подпълваш бланка за постоянен или настоящ адрес. Аз взех за постоянен +на другите две деца за три училища, направо ме хвана яд, но...

# 38
  • Sofia
Ходих за промяна на настоящ адрес на мен и на детето. Стана бързо, цената по спомен беше 2.50 лв.
Аз ходих, 2.50лв.Подпълваш бланка за постоянен или настоящ адрес.
Проверете дали са ви дали "Удостоверение за промени на настоящ/постоянен адрес", а не "Удостоверение за настоящ/постоянен адрес". Пишa го, защото забелязах, че дори някои училища ги бъркат и вместо едното (удостоверение за промени) са написали, че ще искат другото (удостоверение за адрес) и това може да подведе родители, които не са се запознали с наредбата.

# 39
  • София
Аз ходих, 2.50лв.Подпълваш бланка за постоянен или настоящ адрес.
Проверете дали са ви дали "Удостоверение за промени на настоящ/постоянен адрес", а не "Удостоверение за настоящ/постоянен адрес". Пишa го, защото забелязах, че дори някои училища ги бъркат и вместо едното (удостоверение за промени) са написали, че ще искат другото (удостоверение за адрес) и това може да подведе родители, които не са се запознали с наредбата.

На моето пише за постоянен адрес, и сега какво, трябва да вадя и за промени ли? Тази кампания ще ми излезне златна за 5 точки като многодетно семейство Simple Smile При нас съвпадат, но от общината настоява ха кое от двете. Тъй като при нас няма промени, реших за постоянен. До колкото аз разбрах наредбата, постоянен или настоящ, взима се този които е най-благоприятен за детето, а при нас няма значение.

# 40
  • Sofia
Все едно е дали ще е за постоянен или за настоящ - важното е да е Удостоверение за промени на съответния адрес. Ако не сте си променяли адреса, толкова по-добре - значи имате нужната уседналост. С това удостоверение се цели именно това - да се види от колко време живеете на дадения адрес, а не дали живеете там.

# 41
  • София
Всъщност за многодетни се иска "удостоверение за адрес на всички деца", мързи ме да преписвам.
Т.е. може и да не искат за промени на адресите на всички, а само на кандидатстващото.

# 42
  • Sofia
Аз говоря за удостоверението на кандидатстващото дете. Иначе да, за другите деца от многодетно семейство  наистина искат удостоверение за адрес.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 21:46 от brin de muguet

# 43
  • София
Тази вечер говорих с една позната, учителка...Каза ми, че днес директорката им разяснила, че този документ за ПРОМЯНА на адресна регистрация на ДЕТЕТО, която ще се иска при подаване на заявлението, трябва да е извадена в деня на подаване на заявлението, а не преди това. Но тя е казала че няма да връща хората, защото и без това било безумно всичко това, което се изисква....Та да споделя, да не се окаже че в някои училища в понеделник ще се държи това удостоверение да е извадено в същия ден и ще бягаме обратно до общината и пак до училището Triumph

# 44
  • София
Всъщност за многодетни се иска "удостоверение за адрес на всички деца", мързи ме да преписвам.
Т.е. може и да не искат за промени на адресите на всички, а само на кандидатстващото.

Това ме успокоява,  дано! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт