Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 055
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София /Абсурдистан
Браво Spirit! Така и трябва, жена да пипне, че да да се свърши работата  Simple Smile
При мен вече докараха плочките и ваната за ремонта на банята, но майсторите изчезнаха.  Хем съм се съгласила с цената им и условията, ей на, покриха се. Сега търся по спешност други. Поради което ваната е подпряна в дневната, а антрето е задръстено от плочките. Ето ти и номер!!
По темата - силно ме заболя под мишницата и външната част на гърдата, утре трябва да съм на контролен и ще питам, ама това нормално ли е след химия? Че и леко подуто, чудя се.

# 526
Спирит ,
Браво на теб.
Аз чакам тоалетната чиния да се смени. Накрая ще взема аз да я свърша тая работа Joy

Знам , че косата ще порасне пак.
Знам , че ще е по-хубава.
Знам , че е така при всички....
От снощи започна да пада.
Утре сутрин ще я подстригвам из основи.... Че днес съм на работа ....
Знам , че перуката ми отива.
Дано да свикна с нея бързо Cry
Няма начин . Приемам го като крачка от лечението , която тайно се надявах че ще ме подмине

# 527
  • София /Абсурдистан
При мен не пада цялата. Само по време на химия и 2-3 дни след това и спира. Сега на нищо не прилича, силно разредена. Не съм я окълцала още изцяло. Ама не мога да работя.

# 528
Здравейте момичета.
Днес ме изписват и поисках .болничен но ми казаха щом съм ползвала през 2017 шест месеца трябва да мина за разрешаване през ТЕЛК .Някой знае ли каква е процедурата , към кой да се обърна за повече яснота.

# 529
  • София /Абсурдистан
Здравейте момичета.
Днес ме изписват и поисках .болничен но ми казаха щом съм ползвала през 2017 шест месеца трябва да мина за разрешаване през ТЕЛК .Някой знае ли каква е процедурата , към кой да се обърна за повече яснота.
Аз бях питала и тук някой ми беше каза, че ЛКК пише към ТЕЛК и го носиш в приемната на ТЕЛК-а. Аз не разбрах дали трябва да се явявам лично за болничен на комисията, или какъв е редът изобщо там.
 И аз от следващия път ще съм така, ще съм питам и в болницата.

# 530
ЛКК ви дава протокол за явяване пред ТЕЛК за издаване на болничен за временна нетрудоспособност. Носи се в картотеката по местоживеене, заедно с копия от епикризи, които имате. След това чакате писмо от ТЕЛК, в което пише кога да се явите при тях и ако искат някакви допълнителни изследвания. Те издават решение за продължаване на болничния ви (ако се налага и със задна дата) С решението на ТЕЛК се връщате при ЛКК за издаване на болничния лист.

# 531
  • София /Абсурдистан
dani781 Много благодаря, много добре си го обяснила  bouquet

# 532
  • Варна
dani781, благодаря и аз за сбитото и полезно инфо. Рано или късно и на мен ще ми се наложи да им се явявам там на тия хубавци. За сега все отлагам малко и надъхана от онколожката, направо си ми каза "Въобще не ходи да им се излагаш ся точно пред тях", какво точно е имала предвид не желах да чопля, че целта на посещението ми при нея беше съвсееееем друга, не ТЕЛК-овете да обсъждаме.

Лейди, само по-лежерно го давай откъм емоции около ремонта.
Скрит текст:
Не те знам умееш ли да влизаш в такива режими, но ако ще къщата да падне трябва с насмешка да гледаш на нещата и черно чувство за хумор и сарказъм да ти изпълват сърцето. Важното е да сме живи и здрави, другото са бели кахъри. Имат си нужда това племе разпасано - майсторите от строг, женски контрол. Аз я нямах възможността на главите им да вися, та една камара поразии натвориха и една камара други прикриха най-подло. Може да не знаем колко време съхне грунда, в какви пропорции се забърква лепилото за плочки, но жените имаме уникален нюх към калпаво свършената работа, така че... виси им на главите, че са бетер двойкаджии тийнове, леко да ги изтървеш от поглед и поразии правят и се покриват. Grinning

Относно болките под мишницата, пиши след контролния преглед като ти кажат притеснително ли е, какво е. Мога само да се опитам да успокоя по някакъв начин и да ти споделя, че и при мен има едни такива не точно болки, но особени усещания по време на всичките терапии, все споделям, все питам и все ми викат, че очаквано било, оперирана зона, химии, лъчета, нямало да стане мястото както майка ме била родила, но... възстановявало се било. А, да го видим колко ще се възстановява. То при нас границата на търпимост и поносимост на болка е едно супер разтегливо понятие, но ако ти пречи нощно време да си вземаш дължимото и ми се кокориш като бухал въртейки се в леглото, по-добре искай си своето, то само със стискане на зъби не става, пълноценният сън също е от най-добрите ни приятели.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 17:53 от Spirit Crusher

# 533
Ооо, Спирит я марш да си вземеш пенсийката от ТЕЛК.
Нали ти свърши лечението?
И 100лв да са , защо да ги бавиш Wink
Личната ми е подготвила нещата за ТЕЛК , но й казах че ще изчакам лечението да мине. Нищо , че работя . Незнам как ще се чувствам нататък и не ми се рискува.

# 534
  • София /Абсурдистан
В София са много дръпнати в телковете. Не знам какво ще ми искат като документи, но за системното заболяване ще им дам миналогодишните изследвания, че всичко е една торба пари иначе. Правени са преди 7-8 месеца. Добавям и сегашните и да ми мръднат процентите малко, то не че е нещо кой знае какво, ама все ще е помощ.
Как да ги дебна майсторите, като няма такива Simple Smile изчезнаха, сега търся нови. До тогава ще си имам вана в дневната Simple Smile))) То не е за смях, ама....
И да, доста ме боли под мишницата и отстрани на гърдата, не минава, утре ще питам в болницата, че нещо се притесних. И май нямам усещане за спасяване на орган, така се е разпростряло, появи се отново и " портокалова" кожа където не трябваше да има, беше минало.

# 535
Лейди , ти си с вана в дневната.
Аз имам тоалетна в детската Joy

Ти вярно , че нямаш още операция.
Утре отиди да те видят. Дано всичко да е наред ♡♡♡

# 536
Lady, твоето осмокракият не те оставя и за секунда да си вземеш въздух на спокойствие, много те мисля, гуш 🌸

# 537
  • София /Абсурдистан
Утре ще се види. Май ще ставам мис Силикон на дърти години.
Гуш на всички и от мен!

# 538
По-добре мис Силикон , отколкото ...
Тъкмо ще си две гърди напред Stuck Out Tongue Winking EyeKissing Heart
Пиши утре , какво са казали че ще те мисля:heart:
Няма смисъл , как е съпружието ?

# 539
Добре е, събуди се вече 😂 И даже ходи да купи цветя за градината и рисува. Обаче аз все още съм готвачката в къщи 😢
Ти как си, кога е следващата вливка?
И между другото му разказах за вас и му давах за пример как се справяте, така, че да се стяга още две останаха.

Общи условия

Активация на акаунт