Прага – тема 2

• 68 058
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Има ли някакви Ковид ограничения в Прага?

# 691
  • Хасково
Има ли някакви Ковид ограничения в Прага?
Никакви! Ковид що е то!?

# 692
  • Варна
Здравейте, предстои ми екскурзия в Прага след седмица. Интересува ме чешмяната вода годна ли е за пиене, както във Виена например? Че ще се купува минерална е ясно, но ако се все пак се наложи може ли да се пие и тази от чешмата?

# 693
Здравейте, предстои ми екскурзия в Прага след седмица. Интересува ме чешмяната вода годна ли е за пиене, както във Виена например? Че ще се купува минерална е ясно, но ако се все пак се наложи може ли да се пие и тази от чешмата?
Годна е за пиене и на двете места, не би трябвало да има проблем. Но да кажа, че лично аз избягвах просто за всеки случай. Приятно прекарване на екскурзията! 😊

# 694
Питейна е водата, но както чешмяната, така и чешката минерална е отвратителна на вкус. Търсете вносна минерална вода или пийте газирана, както немците правят Simple Smile

# 695
Magnezia, Mattoni, Rajec са супер. Какво ви прихваща? И чешмяната е добра. Разлика с виенската не усетих.
Не отивате в третия свят, не се излагайте.

# 696
Водата ми се стори мека при миене на ръце, пих минерална вода, която не запомних каква е, но беше чудесна! Хич не съм и разбрала, че има гадна вода там.

# 697
  • Варна
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile

# 698
Magnezia, Mattoni, Rajec са супер. Какво ви прихваща? И чешмяната е добра. Разлика с виенската не усетих.
Не отивате в третия свят, не се излагайте.
Разбира се, че не, казах, че е напълно ОК за пиене. Просто на мен и близките ми не ни харесва Simple Smile

# 699
И на нас не ни хареса водата-пробвахме 5-6 различни бутилирани за няколкото дни-не ни хареса нито един

# 700
Вярно ли е че цените по магазините и заведенията са с двойни етикети и си избираш в евро или крони да плащаш?

# 701
Вярно ли е че цените по магазините и заведенията са с двойни етикети и си избираш в евро или крони да плащаш?
Не съм видяла такова нещо, но можеш да платиш и с евро и с крони навсякъде, както и с карта, разбира се!

# 702
Евентуално в някакви магазинчета за сувенири в центъра е възможно да има цени в крони и евро, но в обикновените магазини няма такова нещо. Може да се плаща в евро, има някои ограничения - мисля, че не приемат банкноти по-големи от 100 евро, връщат ресто само в крони, не.приемат евро монети, някакви такива неща бяха... Курсът също е различен.

# 703
  • София
Аз първия път като бях в Прага и Виена, мислех, че ще умра от жажда. Joy Пиеш, пиеш, стоиш жаден. Ужасна вода. Особено тази Magnesia. Вече си купувам само бебешка, тя поне малко ми утолява жаждата Joy

# 704
Да пиеш, и да си жаден ,е сигнал за диабетно състояние. Не бих се смяла изобщо на такова нещо, но вие си знаете.

Общи условия

Активация на акаунт