Защо мъжете ви се ожениха точно за вас

• 33 935
  • 485
  •   1
Отговори
# 345
Днес като пихме едни чешки бири и си спомни за предложението му към мен, идеален повод да разбера нещо по темата си помислих пък аз. Бил ми казал, че аз съм му най-важна и иска до края на дните си да бъде с мен. Такива неща, разбира се, не помня. Малко от онзи безумно фалшив уличен музикант, повече от ще се омъжиш ли за мен и реакцията... Не, не, не сега придружена с рев, крива недоумяваща физиономия и последвалите азиатски аплодисменти се оказаха единствено запомнящи се. Явно съм казала и да-то някъде между не-тата Joy Останалото го чух за сефте днес.

# 346
Контесо, а защо не искаш деца без брак, ако не поради сметкаджйиски подбуди. Не се заяждам, интересно ми е. Аз също не исках даца без брак, но без ЦЪРКОВЕН брак. Аз подписах месец преди църковния брак и въпреки че официално бях женена НЕ исках деца без да е благословено семейството ми свише,беше ме страх Господ да не ме накаже и да родя нещо дефектно. Така мислех тогава, сега съм на друго мнение по темата. Ама ти ЗАЩО?

# 347
Аз също не искам деца без брак, но нямам разумна причина. Просто така.
Иначе Сирен я разбирам, човек като се опари е нормално да се пази. Точно нейния избор не бих направила, но все пак  я разбирам и и се възхищавам как се е омъжила за човек, който може да издържа три деца и жена, която няма да работи. Това определено е талант и винаги я чета с интерес. Аз имам момчета, но ако имах момичета с радост бих я давала за пример.

# 348
За други, които толкова са го закъсали от ценности и идеи, че да им се струва върхово постижение една жена да си намери кой да  издържа дъщерите им срещу домакинска работа, са измислени книгите. Например: https://www.amightygirl.com/books/mighty-girls-women/role-models

Christina1980, от сърце ти желая и двамата ти синове така се подредят и да ти доведат такива снахи, па макар и без бракове, щом ти е идеал.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 14:34 от elenna

# 349
За други, които толкова са го закъсали от ценности и идеи, че да им се струва върхово постижение една жена да си намери кой да  издържа дъщерите им срещу домакинска работа, са измислени книгите. Например: https://www.amightygirl.com/books/mighty-girls-women/role-models

Christina1980, от сърце ти желая и двамата ти синове така се подредят и да ти доведат такива снахи, па макар и без бракове, щом ти е идеал.

Талант, съдба или оценен от мъжа и принос - може да му дава важни за негл неща, които другите преди нея не са могли. Или просто печели много пари и не му дреме че жена му не печели. Човек работи илк за пари или от скука. Тя ако няма нужда от повече пари и не скучае няма причина да ходи на работа. Ако някой я обвинява за това значи е от яд че той самият не го може.

# 350
  • Пловдив
То това не е лошо пожелание, все пак включва и възможността на синовете спокойно да издържат жена и деца.

# 351

Талант, съдба или оценен от мъжа и принос - може да му дава важни за негл неща, които другите преди нея не са могли. Или просто печели много пари и не му дреме че жена му не печели. Човек работи илк за пари или от скука. Тя ако няма нужда от повече пари и не скучае няма причина да ходи на работа. Ако някой я обвинява за това значи е от яд че той самият не го може.
Не са само това причините. Както не и не за всички основният мотив е да намерят някой, който ги издържа.

Интересно, в дългосрочен план, дъщери, възпитани от такива жени, какъв облик дават на обществото?! Защото, не можем да отречем, ако се превърне в трайна и масова линия на възпитание, ще се сблъскаме с далеч по-сериозни проблеми.

Магдена, дали изобщо трябва да се обсъжда въпросът за това, кой кого ще издържа?!

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 18:58 от Tsugumi

# 352
  • Пловдив
Не разбирам въпроса. Коментирах конкретното пожелание, очевидно включващо в себе си добри доходи на синовете на Кристина1980.

# 353
Не разбирам въпроса. Коментирах конкретното пожелание, очевидно включващо в себе си добри доходи на синовете на Кристина1980.
Koментира се основно (като мотив), кой кого може и издържа и така сме измества и самата функция на брака към това, дали ще се намери някой да ни издържа.
Добавям: самата дискусия се измества в различна плоскост - има ли, кой да ни издържа и колко похвално е това.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 18:59 от Tsugumi

# 354
Да и аз приемам пожеланието към мен само в най-позитивния му вариант - да отгледам успешни момчета, които могат да осигурят доходите на семействата си.

# 355
Аз лично ще се погрижа на децата им да не се налага някой да ги издържа. Иначе от сега ми е жал за мъжа на дъщеря ми  - има неясно от къде придобит принцесенски манталитет. Ама усещам че ще ми е неприятно да издържат половинките си с това което са получили от родителите си.

# 356
Синът ми не е заплаха за материалните блага. Обаче при наличие на драма, претенции и влачещи се дела - това съсипва животи, проверено е. Затова по-добре да няма изкушения и претенции. Синът ми ще си има своето, но все пак не искам случайно да му дам шанс да прави мръсно. 
Глупости. Просто това е било условието на мъжа ти- твоят син да не става негов наследник. И ти, за да не го изпуснеш, пожертва сина си. Извинете мелодраматичната формулировка, но тя всъщност е абсолютно реалистична. А защо се е оженил точно за теб, отговорът е повече от прозаичен. На 30 и няколко, с неособено добър външен вид ( не и при 140 килограма), ти си първата, която му се е навила.

# 357
Пожеланието към Кристина е най-доброжелателно: като няма как да си отгледа дъщеря по иделния модел, да и доведат поне 2 такива, да харчат многото пари на богатите и синове. Нищо лошо няма според мен.

Хаха, wishmaster, това 140 килограма на 2 метра и 20 см ли са? Защото иначе дава особено забавен фон на ненавистта на Сирената към всички дебели. То не плю по fat suits и по какво ли още не.

# 358
  • Куциндрел
За това пък дъщерите им може добре да се наскубят за наследените имоти от татко им.
Но все пак Мамасита ще има трима наследника. Пак има заплаха от скубане и правене на мръсно за имотите.
Ние сме си решили така - продаваме всичко на старини и си оставяме една гарсонера. Парите ще са за круизи. Да му мисли принца налседник.Joy

# 359
На 190 санта.

Общи условия

Активация на акаунт