Лято в Албена 2018 г.!

• 102 986
  • 972
  •   1
Отговори
# 735
 Благодаря milittana! Как така да внимаваме да не излезем без да сме платили, това като си тръгваме от курорта ли вече? От всичко, което изчетох на сайта на Албена и в темата съм съставила следния план, като моля да ме поправите ако нещо не е както трябва: Хотелът ни е в зелена зона, искаме да ползваме паркинг автогара. Влизаме в курорта и на бариерата вземаме талон за вход, отиваме до хотела,като преди него може би е някаква бариера( зелена зона) и там също пъхаме талончето.Разтоварваме багажа и оставаме с детето там. ММ тръгва към автогарата с колата и я оставя там.Връюа се до хотела пеш или с шатъл, който е на 30 минути. След като свърши престоят ни в курорта плащаме на рецепция за паркинг 5 лв. на ден , вземаме колата товарим багаж и тръгваме, на бариерата поставяме талончето и тя се отваря.
  Искам да занеса и книги за плажната библиотека, но дали ще ни стигне времето да разтоварим и там кашони?

# 736
  Наближава и нашата почивка в Албена. Ако някой е ползвал паркинг на автогарата, би ли споделил имало ли е проблеми като щети по автомобила ( напр. одраскване ) и дали има някаква охрана и камери. Моят мъж е притеснен, че нямало да вижда колата често,аз пък съм против големите такси за паркинг. Също да си повторя питането има ли щипалки и водорасли във водата? Какво ползвате за комарите вечер?
Няма щипалки и водорасли във водата.
А днес следобяд беше толкова топла, че като влизах, имах чувството, че е минерален басейн Simple Smile
Ние не се мажем с нищо. Просто след малко ще се разходим към Калиакра, в тази посока се оказа че няма комари. Изпохапаха ни вчера като тръгнахме от Добруджа към посока Боряна, та се върнахме за фенистил и сменихме посоката Simple Smile

# 737
 О, ние ще сме в Боряна при комарите! Добре, че поне щипалки няма за сега, че миналата година имаше и беше неприятно.

# 738
И около Калиакра има комари, голяма напаст са тази година.

# 739
Благодаря milittana! Как така да внимаваме да не излезем без да сме платили, това като си тръгваме от курорта ли вече? От всичко, което изчетох на сайта на Албена и в темата съм съставила следния план, като моля да ме поправите ако нещо не е както трябва: Хотелът ни е в зелена зона, искаме да ползваме паркинг автогара. Влизаме в курорта и на бариерата вземаме талон за вход, отиваме до хотела,като преди него може би е някаква бариера( зелена зона) и там също пъхаме талончето.Разтоварваме багажа и оставаме с детето там. ММ тръгва към автогарата с колата и я оставя там.Връюа се до хотела пеш или с шатъл, който е на 30 минути. След като свърши престоят ни в курорта плащаме на рецепция за паркинг 5 лв. на ден , вземаме колата товарим багаж и тръгваме, на бариерата поставяме талончето и тя се отваря.
  Искам да занеса и книги за плажната библиотека, но дали ще ни стигне времето да разтоварим и там кашони?
Точно така, много добре си се ориентирала. Ние обаче на идване след разтоварване на багажа нещо не можахме да влезем в автогарата от комплекса, та се наложи да излизаме и пак да влизаме с нов билет вече от алеята са автогарата. Аз бях на плаж Калиопа, но нещо не видях плажната библиотека тази година....обади се да не мъкнеш кашони без нужда. Изобщо като цяло са намалили услугите, а увеличили цените. Сравнявам с от преди пет години.

# 740
Останали са само две плажни библиотеки. До Калиакра/която посетихме/ и втората била към хотел Гергана.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 22:54 от bubkab

# 741
С паркинга няма никакъв проблем. По принцип това с одраскването навсякъде може да се случи. Нормален паркинг си е. На нашата кола нищо и нямаше. Simple Smile
Странно е малко, че първо се влиза в комплекса, оставяш си багажа, след което излизаш из цяло от комплекса въртиш на кръговото и влизаш отново, но този път в дясно на паркинга и си теглиш ново билетче.
А като си тръгваш излизаш отново от паркинга и влизаш на ново в комплекса като отново има 30 минути за взимане на багажа безплатно.
Ние си изнесохме багажа на мястото за багаж на рецепцията и времето си е достатъчно.

# 742
С паркинга няма никакъв проблем. По принцип това с одраскването навсякъде може да се случи. Нормален паркинг си е. На нашата кола нищо и нямаше. Simple Smile
Странно е малко, че първо се влиза в комплекса, оставяш си багажа, след което излизаш из цяло от комплекса въртиш на кръговото и влизаш отново, но този път в дясно на паркинга и си теглиш ново билетче.
А като си тръгваш излизаш отново от паркинга и влизаш на ново в комплекса като отново има 30 минути за взимане на багажа безплатно.
Ние си изнесохме багажа на мястото за багаж на рецепцията и времето си е достатъчно.
  А няма ли как направо от хотела, в който сме да се доберем до автогарата без да излизаме от комплекса? И това на тръгване пак ли така ще въртим - първо от паркинга излизаме от курорта, после влизаме и чак тогава към хотела да си вземем багажа.

# 743
  • София
От Албена ми обясниха
"Влизам от лявата бариера, разтоварвам багажа за 30 минути и излизам от курорта като чекирам билета. После въртя отново кръговото и влизам през дясната бариера, така се озовавам на паркинг автогара и плащам по 5 лева на ден."

# 744
Setty,  относно Ком от вчера отзив - като най-отдалечен и доста голям хотел са предвидили доста предимства - безплатен шатъл до плажа, аквапарк в цената (страхотен!), обяд и напитки на плажа. Добра разнообразна кухня, вкусна храна за 3 звезден ОИ, в големи количества... Стара неподдържана база, занемарени стаи, шумни румънци, рускоговорящ персона. За мен добро съотношение цена - качество.

# 745
От Албена ми обясниха
"Влизам от лявата бариера, разтоварвам багажа за 30 минути и излизам от курорта като чекирам билета. После въртя отново кръговото и влизам през дясната бариера, така се озовавам на паркинг автогара и плащам по 5 лева на ден."

Точно така е. Има една бариера която е преди да се излезе от комплекса, но нея я ползват май само влакчетата и шатъла. Иначе колите си излизат от комплекса. Но това не е проблем на излизане то ти взима първия билет и после си взимаш нов на входа за автогарата. И си пазиш него. После не се излиза към комплекса, а в другата посока. Реално пак въртиш на кръговото и си влизаш на ново с ново билетче. Звучи сложно, но не е. Ние бяхме на Калиакра Маре и даже първият път ходихме пеша от автогарата до хотела. Понеже после за по-кратко дойдоха наши приятели при нас за 2 нощувки за това 2 пъти минавахме тази процедура. И пеша и веднъж съвсем случайно попаднахме на шатъла.

# 746
 Благодаря ви момичета за поясненията. Май ще трябва да ходя и аз с мм до този паркинг, защото той е толкова зле с ориентацията, а е и чужденец и въпреки да е ходил вече толкова години в Албена, все се лута по алеите.

# 747
  • Северо=Западналия край
Всеки който му предстои да си остави колата на автогарата да има навредвид, че качването на шатъла е трудна мисия.......едно бутане кой пръв да се качи......недостиг на места.....това са едни малки Ел рикши с по 10-15 места.....недостатъчни за всички....
Иначе места на паркинга в момента има, но не бих могла да кажа, че е "охраняем". Всичко е на късмет.

# 748
Здравейте! Предстои ми да посетя Албена за пръв път.  Ако някой от вас е бил в хотел Компас, би ли дал мнение за условията там  Simple Smile Благодаря предварително

# 749
Компас е на много хубаво място в гората, има много площ и огромен басейн, на който винаги има места. Аз бях там 2012 г. и имаше проблем с наличието на посуда в ресторанта и борбата за храна, надявам се да е поправен вече. Самият хотел е приятен, хладен, ежедневно се почиства и се сменят кърпи. Като цяло, за цената си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт