За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 62

• 47 041
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Всичките педиатри, с които съм говорила, твърдят, че бебетата много трудно настиват. Много по- вероятно е да хванат вирус, отколкото да настинат.
А и претоплянето е по- опасно от евентуално настиване. Аз понеже много мразя жегата и дребната я свикнах да е много тънко облечена. И сега сама не търпи да е навлечена или да се къпе с топла вода. Все и пари. Grinning
Круела,
Не знам в кой град си, но за бебетата уж не вадили бърза поръчка. Аз обаче миналата година бях на зор и като им се примолих пуснаха бърза. С количката няма никакъв проблем, отива при чекирания багаж. И нашата девойка след 3 седмици за пръв път ще я качваме на самолет. От сега тръпна от изпълненията и. Simple Smile

# 571
Вадилите паспорт на бебе: за колко време най-бързо става? Изпадна ми добра оферта за края на месеца за море в Испания и мисля да отидем. Как стои въпросът с количките в самолета?

Месец най-много, но вероятно има и експресни поръчки до 1-2 часа. Не знам обаче колко струва.

# 572
Извадихме паспорт на бебе за 24 часа ако не се лъжа, експресна поръчка на Мария Луиза. Не помня колко струваше, обаче. Със снимката не беше елементарно, но тогава бяхме на 2 месеца.

# 573
Мисля, че няма поръчки на документи за 1-2 часа. Бързата е 3 дни, експресната май беше 1 ден, т.е. 24 часа. Обикновената вече е ясна - 1 месец.
Що се касае за колички и ръчен багаж на бебе мисля, че това си зависи от компанията-превозвач.

# 574
Ние имаме огромен опит с тия неща. България еър винаги са ибли много отзивчиви и са ни давали и количка и седалка за кола (отделни) да вземаме безплатно. Даже и втора количка (джогър за тичане) ни бяха позволили пак безплатно. Като това за кола ни позволиха даже да го качим и в самия самолет.
Други авиолинии обаче са по-гадни, но като цяло количка може безплатно, не винаги ти дават да я вземеш със себе си в самолета, понякога трябва да се чекира. Носете си столче за кола в себе си, защото много по-лесно се минава секюрити, ако имате къде да оставите бебето, докато извадите всички лаптопи, телефони чудесии.

Най-бързите документи са експресна поръчка, стават само на Мария Луиза и са 24 часа. За 1-2 часа няма. Не е прекомерно скъпо.
Самото бебе също трябва да се обяви, че ще пътува и то си има свой билет, седи в скута на майката и е вързано със свой малък колан за колана на майката. Хубаво е да имате чаршафчета за по-хигиенично и да не се допира бебето до седалките. Ние първия път нямахме чаршафчета, които да пазят бебето от седалките, и беше много гнусно.

# 575
  • София
Моята е на година и четири месеца, голяма е за кошници. Ще тича около нас Grinning

# 576
Момичета, някоя дава ли прокомбо бейби? Може ли да споделите каква е консистенцията и цвета, защото при нас първата опаковка беше бял цвят, а сега е пак бял но с доста ръждиви частици вътре. В аптеката не успяха да ми кажат, как трябва да изглежда и сега не знам дали да го давам.

# 577
Моята е на година и четири месеца, голяма е за кошници. Ще тича около нас Grinning

Ееее, тогава проблем никакъв. но не знам тогава как пътува детето, дали такова голямо дете е в скута на майка си...също така пак си носете чаршафчета, за да не лапа малката мръсотиите. Мен само това ме спасява от истерия.

# 578
И на нас това ни казаха относно настинките.Бебетата радко се разболяват от времето навън и много повече от болни хора около тях.
За свекървите няма да коментирам.Аз моята преди да се роди дечко я харесвах,но откак се е родил почна много ама много да ме дразни. Close

# 579
Стефи, именно. След раждането на детето много ми стана неприятна тази жена.
Аз имам проблеми с това някой да ми взема детето без да се съобрази с мен. Та тази жена, постоянно го награбваше при положение, че й показвах, че ми е неприятно и че си го вземах от ръцете й. Това ме доведе чисто психологически до фобия и не можех да се отделя от сина си, а обикновено се отделям от него без проблем. Никакво възпитание или деликатност, да попита майката може ли да го държи или не. На чисто животинско ниво не мога да я търпя, когато тръгне да ми се лепи на бебето, изпитвам само ужас и отвращение. Обаче, тя си получи заслуженото. Скоро след тези вземания на бебе и подмятания, бебето почна да реве, когато всеки друг освен мен го държи Simple Smile)) За съжаление това и мен ме върза за бебето, но какво да се прави.
Давам си сметка, че е примитивизъм моето, но не мога да вървя срещу себе си. А и си мисля, че ако тя ме беше питала и проявявала такт, вместо агресивно да се налага и да граби бебето, нямаше да се отвратя толкова и да развия тази непоносимост, която имам в момента. Хормонът си е хормон и е хубаво хората да уважават това.  Според мен, свекървата се идентифицира с нещо като майка на детето или се дразни, че не е майка на детето, нещо такова и майката е една пречка. Синът й и внукът са ценното съкровище, а снахата пречка да го има. Бррр.

# 580
  • София
На бул. Мария - Луиза , сутринта отидохме слдобяд го взехме паспорта към 60+ лв е.

# 581
И моята свекърва нещо се чална след раждането. Ще видим къде ще му излезе края Joy

# 582
  • София
Свекървите са проклетия, казвам ви. Ще се гръмна, ако един ден и аз съм такава.
Аз не обичам да ми налагат как да си гледам детето и да ми повтарят едно и също. Съвет да ми дадат - ок, но аз ще преценя дали да се вслушам. Две деца е имала, изгледала си ги е, сега е мой ред да гледам МОЕТО дете. Ама да не разводняваме темата, има такава и за свекървите.

# 583
Моето е момченце, демек и аз ще стана свекърва някой ден. Моля се да не се смахна толкова Grinning

# 584
Моето е момченце, демек и аз ще стана свекърва някой ден. Моля се да не се смахна толкова Grinning
И аз така.

Общи условия

Активация на акаунт