ФЕВРУАРЧЕТО да ходи може, но и да се сърди, тръшка - тоже (тема 3)

• 54 407
  • 392
  •   1
Отговори
# 135
Мими, във вторник сме пак при докторката, първото направление беше за 5 посещения и приключи, сега взехме друго. Ами как е, сяда вече от легнало положение, като се подпира с лакът и ръка, изправя се и обикаля в кошарата си, изправя се и на мен, по стола за хранене и дивана. Като излезем я свалям от количката и слагам подпряна на скамейка да си играе с играчки и едно приятелче, но тя иска да я държа за ръце и да ходи наоколо, а това ни е забранено.
И Цвети е с пъпчици от много време по външната страна на ръчичките и колената, а също и по бузите. Личната ни изписа един крем, нищо. Педиатърката друг, нищо. Мазах и трети пак нищо. Не знам вече, днес я видя козметичката ми и я питах, тя ходи по обучения в Германия, каза че е много суха кожата и трябва да мажа с продукти с витамини А и Е, че ще потърси в предлаганите и утре да и се обадя, дано помогне.

# 136
Ще ходи на частна градина, ако приритам съвсем.

Ние сме били на басейн, той беше на 6м и се кефеше, морето ще видим дали ще го хареса. Имах една съседка, която водеше на бебешко плуване нейното, в някакъв хотел беше (olives? нещо такова), за майки и бебета, доволни бяха.

Ние плуваме прилично, караме ски и играем тенис и двамата, нас са ни учили родителите, мисля и ние да предаваме на децата. Ако иска, като стане по-голям, да си ходи на тренировки, но засега няма да го записвам на нищо.

Симо много не хареса ягоди, а череши хич. Краставицата също не е интригуваща. Домат харесва.

# 137
Оооо, благодаря ти, че се включи. Муц, да я цункаш. Ще проходи скоро Heart Мисля, че не тя, а ти искаш да я водиш за ръце, защото ще стане по-бързо. Имам чувсвото, че всички мислят така, освен мен. Дори и моят мъж. Но ходенето не се случва в краката и тренирането им, а в главата и баланса. Просто я пускай на воля - да лази, да изследва, да се изправя, да пада, да става и пак. Браво, много се радвам Simple Smile

За пъпките - при Демерджиева, ако е още в Токуда, не знам - провери. Много е надеждна, препоръчана ми е от най-добрият педиатър в София. Беше завеждаща на клиниката по дерматология в Токуда, сега не знам. Излекува сестра ми само с козметика без лекарства. Верно, струваха майка си и баща си мазилата, но нямаше химикали и наистина помогна. Пъпките могат да са проява и на нещо не кожно, така че виж свестен дерматолог, те в София не са много. Стискам палци.

Ех, как се радвам, какъв напредък само. А лази ли? Би трябвало да лази, защото лазенето е преди седежа.

# 138
Абе, чак за тренировки по плуване ми се струва рано, даже много рано. След 3-4 сякаш. За ските също. Тенисът също е много важен, защото развива координация на ръцете и тялото.

Ние големият го записахме на 3 на спортна гимнастика, защото като се прибереше от детска и се почваше с баща му "аз съм вълк, ти си конче" и т.н. Обикаляне вкъщи, скачане, писъци. Тогава само на спортната гимнастика във ВИФ ги взимаха толкова малки и айде там. Четири години ходи и като тръгна на училище се отказа - футбол, та футбол.

По принцип смятам всеки спорт преди три за едно голямо прибиране на пари. Те са бебета още до три Simple Smile

# 139
Да, лази от два месеца. Аз в къщи я оставям да си прави каквото иска, най вече лази и когато реши се изправя на нещо. А аз не искам да я държа, но тя тръгва настрани и ме държи с две ръце, а като крачи е ухилена като зелка.

# 140
  • Ловеч
Мими, храна на морето имаше бол и като количество и като разнообразие, но нашия човек като стисне устни и ми бута лъжицата с ръка. Не искаше нищо дори да опита, камо ли да яде. Само хляб и краставица.
Той като цяло е малко труден с храненето напоследък. Ако не сме си вкъщи е почти невъзможно. В нас пък трябва да се занимава с нещо и така яде.
Аз мисля да го записвам на ясла (не сме от Сф и при нас това не е проблем) и да го пускам догодина към април. Да мине зимния сезон. Дано намеря гледачка до тогава за 2 месеца, че аз февруари трябва да се върна на работа.

# 141
Много се радвам и аз за Цвети, браво! А защо е забранено ходенето за ръка? Ние няколко месеца все така бяхме, малко досадно ми беше,но той много настояваше, а и го беше страх сам да ходи.

За ДГ ме е страх да не вземат на текущо класиране да го приемат. Защото,нали не може да се отлага и трябва да тръгне веднага, а аз не искам. Също мисля като Бона, че са малки още и абсолютно я разбирам.
Та, като минат трите класирания ако му махна кандидатурите няма да участва за текущи класирания, нали?

Мими, не дочетох всичко, че ще ми пада батерията на телефона след малко. Какво стана накрая?

# 142
Електра не дава докторката да я държим за двете ръце или под мишници и тя да се клатушка и крачи, за една може- предполагам, тогава ще е вече достатъчно стабилна. Ще видим пак какво ще каже във вторник. В понеделник пък сме при личната на консултация и евентуално да слагаме ваксината за шарките, ако всичко е наред.

# 143
  • В средата на времето
Темата се раздвижила. Simple Smile

Защото,нали не може да се отлага и трябва да тръгне веднага, а аз не искам.

Какво имаш предвид с това, че не може да се отлага?

Браво на Цветето! Много се радвам за нея. Simple Smile Тя супер много е напреднала.

Днес беше кръщенето на Кати и вече си имам християнче. Simple Smile Малката се държа геройски, стоя си в кръстницата през цялото време, разплака се сам, когато свещеникът я взе, за да я поизкъпе малко. Това, което не ми хареса, беше начина, по който свещеникът проведе самата служба - мънкаше си под носа и четеше всичко като скоропоговорка. Нищо не му се разбра. Остави впечатление в мен, че бърза да свърши всичко. Колкото по-скоро, толкова по-добре. Някак не успя да създаде някаква празнична атмосфера така.  Да не говорим, че заради днешния празник кръщенето започна с 30 мин. закъснение, въпреки че имахме записан час. Но това са дреболии. Много хубав ден ми е днес. Simple Smile

Иначе Катето е добре. Някакъв скок в поумняването преживя и някак за кратко време научи доста неща, но пък не говори. Само едно тате или тата, чат пат "баба" и "дате" (бате) и рядко мама. Това е. Не се опитва да повтаря ни думи, ни звуци. Милион пъти съм и казвала кое животни какви звуци издава, но нищо. Единствения , който подражава, е ръмженето на кучето ни. И като я попиташ как казва кучето - тя ръмжи. Няма бау-бау. Баща и е проговорил чак на 3 години и се надявам да не се е метнала на него.

Абе изненадах се като прочетох, че давате ягоди. Аз още не съм и давала, защото смятах, че е много малка. Дадох и череши - не предизвикаха фурор. При кайсиите същото се получи. Но пък е голям фен на кашкавала.

Последна редакция: нд, 27 май 2018, 22:34 от Izida

# 144
Те, сегашните ягоди са някакви гиганти и аз и давам да си отхапва от тях с няколкото предни зъба, и после си ги мачка с венците.  Алени устнички се получават, само за целувки Simple Smile И черешите се котират добре. Аз още миналата година я захранвах уж по ЗВБ и дадох доста от плодовете, според сезона, та сега съм още по-смела и безотговорна. Баткото ми отказва всичко червено. Ама, абсолютно всичко червено - от домати, през червени чушки, до череши. Не знам защо този ьвят не го кефи за храна Simple Smile

Иначе, сагата с ДГ-то я реших за следващите 6 години, за това и опитах да посъветвам Бона, ама късно явно.
Електра, никой не те кара да си даваш детето, когато и да било, стига да си плащаш 60 ле такса и мир. Даже са доволни, че децата са по-малко. Но, за да се вредиш за прием, драмата е голяма. А ако имате излишни пари за частна, по-добре ги спестете за училище,  че и там положението е плачевно. Ама, това са далечни планове Simple Smile В нашия район имаше 13 места за 300 деца. Имаме три ДГ-та са 6 квартала и 2 села. Останалите две приемаха по 6 деца. Положението е далеч след отчайващо.

# 145
Изида, честито християнче. Simple Smile

Моментът с повторението и при нас не се получава, имам чувството, че не може да ги артикулира. Иначе, с очи всичко сочи и много разбира.

Момичета, ще ходите ли на море, къде и кога?

Ние сме по гръцките острови, от далечните. Със самолет от Солун. Още не сме резервирали паркинг и билетите не съм гледала. Хем я чакам тази почивка, хем, с тия драми с яслата още не съм превключила. Ама тая седмица ще се отдам на организация вече Simple Smile

# 146
Изида, честито християнче и от мен.

# 147
  • Ловеч
Изида, честито християнче!
Бобито пък много си говори някакви бебешки неща. Променя и интонацията и звучат като въпроси понякога 😂😂😂
За съжаление аз този език не съм го усвоила и ще чакам да се научи на нашия 😊
Мими, къде ще ходите на море? Ние сега бяхме малко към Гърция , а юли ще сме в България.

# 148
На майната си, на Родос. Вие къде бяхте?

# 149
  • Ловеч
Ние бяхме около Никити на втория ръкав. Ходихме и до Тасос, но обмисляме и по-далечните острови. Там къде ще отседнете? Колко е пътят?

Общи условия

Активация на акаунт