На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 14

• 143 600
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • Varna
В центъра на пешеходната пътека има магазини за дрехи.
Освен тези на Уйкики, Де факто, Мави има и по-надолу към петъчният пазар.
Преди година и половина видях, че откриха магазин за много хубави дрехи от страна
на пощата. Това в началото на пешеходната пътека. Там са и по-скъпи дрехите но ще
видите качеството. Обаче сигурно има и намаления, а и колкото и да са скъпи с тази лира,
няма да е много през кръста.

Ох, момичета, да имаше някоя от вас с които си гукаме тука да пътува и тя в неделята, че да
оставя БатЮ да пиЙ бирка, а ние да джиткаме където ни се джитка Embarassed така по женски.
Той моят търпелив, а и аз съм бърза като пазаря, обаче друго си е с дружка.
Там сме днеска и в понеделник. След малко се мятаме на червеният жребец и потегляме.
Ако има нещо интересно ще се обадя още от Едирнето.

Оф, шЪ видя дали съм стомана Laughing то верно, че в Одрин трябва да вървиш със стиснати очаци.

# 556
  • Пловдив
А колко струва паркинга за час ?

Първият час е 6 лири, всеки следващ + 1 лира.

# 557
  • Варна
DELTЕ_DELTЕ, що не казА по-рано?!

Аз обаче не съм бърза, пък и ММ няма да ме остави сама да ходя по любимите и на него места. Че и малкото е хаймана... Демек, с ремаркета съм. Ама трябва някой път да го напаснем тъй, че да направим една обиколка заедно на място.

# 558
  • Бургас
Здравейте,
да споделя как мина пътуването до Одрин в петък 25.05.18г. На отиване чакахме 2часа и 10мин на границата. След това директно отидохме до пазара. Паркирахме на платеният паркинг - 5лири за цял ден. Там единият от охраната говори български език, така, че ако се интересувате нещо може да го питате, много е отзивчив. На пазара беше лудница, купихме дрехи предимно за децата. Има от много евтини до по-скъпи но качествени. Продаваха и спално бельо на Тач, но нямаше 5части. Цената на 4-части за спалня 100лири. След това на зеленчуковия пазар купихме зеленчуци - късоплодна краставица имаше от 1, 2 и 2.5лири /взех и от двата вида от 1 и от 2лири за да видя каква е разликата-никаква/. Домати средни и домати Чери/коктейлни/-3лири, чушки Сиврия 2 лири,  Череши от 5 до 11лири, царевица кочани 4бр- 5лири. Сирене от 20, 24лири и нагоре. След това хапнахме по центъра-дюнер палачинка +малък айрян -5лири. Купихме си и кайсии от едни колички на центъра по 3лири, по-малки но много вкусни. Купихме и някои лекарства едното от които алтернатаива на Ксизал 5мг. 20табл. за 7.15лири /2.80лв/при цена в БГ 23.12лв. ....очно до дюнерите в центъра си купихме лешници - 30лири/кг. и локум насипно микс мисля, че беше на10лири/кг. След това отидохме до Ераста, купихме някой дрехи на дъщерята, но и там нямаха спален комплект 5-части/явно в Турция не се ползват и продават такива. Ходихме до Кипа, но малко неща си заслужаваха /баклава от 39намалена на 19 и толумби от 29 на 4.5лири/кг./ минахме и през Мигрос същите неща предлагаха като Кипа, но беше по зареден имаше маслини /подобни на дребни стафидата/ в буркани по 2кг. на 20.90лири. От Мигрос потеглихме обратно за БГ. На границата дрямахме 2часа и 30мин. докато минем. Българските митничари  проверяваха по 2 пъти багажа. Нас също ни провериха 2пъти, като вторият път гледаха всяка една чанта в багажника, проверяваха вътре в купето и даже в джабката за документи. Като цяло, мисля, че вече ще ходя през Малко Търново до Лозенград. Одрин е по-голям и с повече магазини, но това дрямане по границите ме уморява много.

# 559
Здравейте,
да споделя как мина пътуването до Одрин в петък 25.05.18г. На отиване чакахме 2часа и 10мин на границата. След това директно отидохме до пазара. Паркирахме на платеният паркинг - 5лири за цял ден. Там единият от охраната говори български език, така, че ако се интересувате нещо може да го питате, много е отзивчив. На пазара беше лудница, купихме дрехи предимно за децата. Има от много евтини до по-скъпи но качествени. Продаваха и спално бельо на Тач, но нямаше 5части. Цената на 4-части за спалня 100лири. След това на зеленчуковия пазар купихме зеленчуци - късоплодна краставица имаше от 1, 2 и 2.5лири /взех и от двата вида от 1 и от 2лири за да видя каква е разликата-никаква/. Домати средни и домати Чери/коктейлни/-3лири, чушки Сиврия 2 лири,  Череши от 5 до 11лири, царевица кочани 4бр- 5лири. Сирене от 20, 24лири и нагоре. След това хапнахме по центъра-дюнер палачинка +малък айрян -5лири. Купихме си и кайсии от едни колички на центъра по 3лири, по-малки но много вкусни. Купихме и някои лекарства едното от които алтернатаива на Ксизал 5мг. 20табл. за 7.15лири /2.80лв/при цена в БГ 23.12лв. ....очно до дюнерите в центъра си купихме лешници - 30лири/кг. и локум насипно микс мисля, че беше на10лири/кг. След това отидохме до Ераста, купихме някой дрехи на дъщерята, но и там нямаха спален комплект 5-части/явно в Турция не се ползват и продават такива. Ходихме до Кипа, но малко неща си заслужаваха /баклава от 39намалена на 19 и толумби от 29 на 4.5лири/кг./ минахме и през Мигрос същите неща предлагаха като Кипа, но беше по зареден имаше маслини /подобни на дребни стафидата/ в буркани по 2кг. на 20.90лири. От Мигрос потеглихме обратно за БГ. На границата дрямахме 2часа и 30мин. докато минем. Българските митничари  проверяваха по 2 пъти багажа. Нас също ни провериха 2пъти, като вторият път гледаха всяка една чанта в багажника, проверяваха вътре в купето и даже в джабката за документи. Като цяло, мисля, че вече ще ходя през Малко Търново до Лозенград. Одрин е по-голям и с повече магазини, но това дрямане по границите ме уморява много.
[/quote
А бихте ли споделили по кое време бяхте на границата на отиване и на връщане?

# 560
  • Бургас
Здравейте M_e_r, Сутринта чакахме от 8ч. без 10мин. до 10ч.,. На нашето гише вървеше много бавно. Колато която беше пред нас се нареди на съседното гише и мина 40мин. преди нас. На връщане от 20ч. и 15мин до 22ч. и 45мин., но като отидохме имаше над 20 автомобила и във двете посоки не пропускаха до към 21ч. и 45мин., след това за около 1час минахме. Според мен за да се мине по-бързо, трябва да сте сутрин преди 7часа  или след 10ч. и 30мин и вечер преди 19ч. или след 23часа. Но това е извода до който стигнах само от едно ходене. Тези които ходят по-често могат да кажат дали наистина е така.

# 561
  • Бургас
Да добавя, че при разходката в центъра забелязахме , че на някой магазини част от дрехите /предимно тениски/ се предлагаха на същата цена каквато беше на пазара. Доматите от 3лири бяха на клонка /като тези които се предлагат в Лидъл, Кауфланд/, а имаше пак средна големина на 1.5лири, но от тях не взехме и незнам дали са вкусни. В по-горния пост съм пропуснала една цифра, баклавата беше намалена на половина, т.е. на 14.5 лири /не 4.5лири/ и е много вкусна. Каисиите на пазара бяха от 5 до 8лири, а в центъра ги взехме от количка на 3лири. Колкото до пазарлъка на пазара за дрехи останах с впечатление, че почти не се получава /въпреки,че се твърди,че е чест за търговците да се пазарят/, например за децата вземах 2 дънкета и исках да взема и 2 комплекчета панталонки с тениска и не склони да свали нито една лира и взех само дънките. На едно място склониха при покупка на 4бр. комплект потник с боксерки за децата да свалят общо 5лири от цената. на пазара за зеленчуци доматите на клонка от по3лири, ги дадоха 4кг. за 10лири/т.е. по 2.5лири за кг./, а черито за 10лири склони да даде 3.5кг. и то при условие, че взех доста други неща от него. Съжалявам, че нямаше розови домати. На 28.04.18г. ходихме в Лозенград и там на пазара за зеленчуци имаше прекрасни розови домати по 4лири/кг., които освен , че изглеждаха много добре бяха и много вкусни.

# 562
  • Димитровград
Да, в петък, събота, неделя и по българските празници е така. По възможност ходете през седмицата. Много по-спокойно е. Всъщност имаме още 20-ина дни, щото тръгнат ли гастерите ходенето до Одрин става приключение.

# 563
Здравейте ! В петък и събота бяхме на пазар в Чорлу и Одрин. Бяхме във фабриката на TАС , но бях много изненадана, че не успях да намеря олекотените им завивки там ?! Бихте ли ме насочили къде в Одрин или в Чорлу бих могла да ги намеря при следващото ходене? И дали знаете как е изписано на спалните комплекти, че са от памучен сатен ?

# 564
  • Varna
Вчера българската граница я минахме за няма и 5 минути, на турската страна се
забавихме, заради два микробуса на български турци.
Хорицата си бяха напазарували неща от българско и турските митничари ги накараха
да свалят всичко. Добре, че не ги забавиха. Мислех си, че ще отиде поне час, обаче за наш
късмет някъде нямаше и 20 минути тарашеха.

Времето през което минахме границите беше по обяд-13 часа. Винаги минаваме по това време
и не сме имали чакания. Уцелили сме просто без да знаем удобно време.

Забравих да пиша снощи, че купих от Енглиш хоум една найлонова покривка за масата ни на балкона.
Пунтаж на дантела. Цената и беше 16 лири, на касата ни свалиха още 4 ри. Незнам как става тази работа във този магазин newsm78 Имат много джиджани комплекти чаршафи във кутии на които цената им излиза 42 български лева, колкото струва ризата ми която купих вчера от Мави. Фрашкана съм със чаршафи, че все намирам хем красотни, хем на сметка, обаче ако знаете как им се назлъндисвам и на тези newsm78
Пиша нарочно комплекти във кутии, защото другите видове чаршафи са по рафтовете както знаете но са и друг вид. Но качеството и на едните и на другите не е различно. Явно са решили в тоя момент по голямото намаление да е на тези чаршафи в кутиите. И другите чаршафи имаха намаление също, но тези в кутиите бяха на сметка.
Ако видя още нещо което ме впечатли като хубУС и цена ще пиша Hug

# 565
Ние бяхме сефте с децата на 24-5 май в Одрин.
Скъсахме се от обикаляне и ядене Simple Smile
Пазарът не ме впечетли особено - общо взето едно и също на 20 места, пълни циганийки Simple Smile Размерите са супер умалени.. моделите са умопомрачителни Simple Smile
Прахове, баклава и стандартности си взехме от борсата.
От Уайкики няколко парцала.
Шматкахме се из Ерасто и Марги малко ..
За разходка много ми хареса. На есен бих отишла, но само по моловете и борсата.

# 566
.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 13:11 от bretona_na_cvetankaRizova

# 567
  • Бургас
Може ли да разясните какви са тези карти за пазаруване в кипа, и може ли да се пазари и без тях. Аз съм ходила няколко пъти там но никога не съм ползвала такава карта, нещо ново ли ?Благодаря предварително за отговорите.

# 568
  • до най-прекрасния мъж
От къде купи зехтина? От борсите ли и на каква цена? Аз купувам само от Кипа и Мигрос, до сега винаги е бил хубав, но и цената не е ниска.
Може да се пазарува и без карта Кипа, но тогава не ползваш отстъпките и намаленията, които са към момента. Карти в Мигрос няма /картата е една и съща и важи и за Кипа, и за Мигрос/. В Кипа не знам дали имат налични? Това с картите го въведоха преди няколко месеца, когато Кипа стана собственост на Мигрос.

# 569
  • Варна
Да попитам строителни материали къде могат да се намерят в Одрин? По-специално търсим дървен декинг.

Общи условия

Активация на акаунт