Октомврийче ръчички протяга, иска вече да сяда - Тема 8

• 49 146
  • 789
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Джони месо и яйца не ядем. Млечни ям аз без мляко/ от дете не ям и не ми харесва/ само сирена  и кашкавали и то с паузи .
За малката еъвеждам първо всички възможни зеленчуци плюс зелении и плодове. Бобовите са добър заместител.
Ако искаш да не е развален тел. Пиши ми на лични  ще ти дам тел ми и да ми пише на вайбър да не те занимаваме и теб Simple Smile ако не се притеснява нещо разбира се.

# 376
Хаха, аз със сигурност съм от тези които винаги изказва крайното си мнение:) Ама съм си такава, и за гърнето се бадих, за кърменето да не говоря колко пъти съм се обаждала, но за храната конкретно поне говоря неща от които смея да кажа че поназнайвам, другите неща са си мои бращолевеници и лично мнение което не налагам. Аз съм на мнение че всеки човек си преценява какво е ок за него и бебето стига да не мрънка. Или човек прави нещо с желание и това му е ок, или прави това от което няма да мрънка. Надявам се сте ми свикнали и никой не ми се засяга, пък и някой да се засяга то си е за него, аз много много не се впечетлявам от коментари и критики:)

# 377
Аз съм от хората, които смятат, че е твърде рано за гърне. От опит с баткото - само си играеше на него и си дърпаше чурката. Изобщо не разбираше за какво е. Други мами споделят как са си научили децата на тази възраст и на годинката пак са забравяли да ходят на гърне. Големия го научих на гърне за 10 дни на 2 години точно и махнахме памперса от раз.
За кърменето - аз отбих преди месец и изобщо не се сеща и не търси мъника. А като си види шишето с млякото пощурява от нетърпение Grinning
Днес дадох заешко от зеленчуково пюре на Гербер - 4 лъжици в нашето домашно пюре. Утре останалото и го смятам за вкарано.

# 378
  • София
Аз вкарах заешкото с на Хип с копър веднъж и през ден с на Гербер с карфиол, което е 9+. Сега си папка домашен заяц.

# 379
Лизи, не става дума за учене на гърне, а за ЕБХ. Simple Smile
Иначе ясно, че е рано.

# 380
Да си призная, това не го бях чувала. Прочетох сега. Наречете ме старомодна - това нещо не ми допадна.

# 381
Да си призная, това не го бях чувала. Прочетох сега. Наречете ме старомодна - това нещо не ми допадна.
Аз четох, домързя ме и не го пробвах, после Ради се обрина и го практикуваме :Д това беше поводът де, дори да не е било единственото решение. Аз от малдини разбрех за това.

Хора, в нас е кочина. Всичката прах лъсва на тва слънце, да не говорим и порите, и веждите ми как ми се набиват на очи. Смърт...

# 382
Моето момченце май има недостиг на б12 ( аз имах по време на бременността). Излезе ПКК и няколко показателя са под нормите. Утре ще ходя до педиатъра и ще пусна допълнителни изследвания. Смятам по-бързо да въвеждам месата, че там има повече б12. Та исках да ви питам от къде купувате месото? Искам да си купя домашна пуйка и/или пиле, че тия в магазините кой знае с какво са бъкани, обаче в Пловдив няма идея от къде 😐

# 383
Аз купувам от Лидл, пуйките са испански. Намерих веднъж домашна пуйка, но явно рядко се отглеждат и още по-рядко се колят..

И на моята ѝ излязоха днес резултатите и съм много доволна. Сменяхме си няколко пъти шапките с родата по повод кърмене, захранване и методики. Хемоглобинът ѝ е 142.

Joony, викай Доместина. Аз съм супер доволна, чистя всеки ден и въпреки това ми е от голяма помощ веднъж седмично.

# 384
Нашия хемоглобин е 117g/l.

# 385
А защо мислиш, че може да има дефицит? Аз се чудех дали да не пускам Д и Б12 за всеки случай, но според педиатърката всичко е наред и няма нужда да я мъча с венозна кръв засега.

# 386
117 не е анемия, долната граница за тази възраст е 96, а и стойностите в периферната кръв са по-ниски.

# 387
Българско пуешко има във Фантастико и в разни месарски магазини. Пилешко взимам едно жълто пасищно пиле от типа на Дюк. Има тук-там някакви магазини, в които докарват пилешко по поръчка 2 пъти седмично, но още не съм взимала от тях.

# 388
  • София
Сесия идва, хора, държавни изпити, реве ми се.

# 389
Joaniki, аз "лекарката" пак да се вкюча хахахах. За Б12, аз имах дефицит и пак бая прочетох аххха, Б12 има в мидите най-много, но раазбира се миди няма как да му дадеш. За съжаление Б12 е витамин който се изпиква ( наистина) и много трудно се усвоява от храни. Единственото нещо което помага са добавки, капки. Аз ги взимах цялата бременност, трябваше и докато кърма ама едно флаконче беше 60 лева и стигаше за месец и нещо та прекратих. Но бяха много ефикасни от Б12 190 май имах го качих на 870 за 2 месеца. Аз го изследвах по друг повод не заради бременността но съвпадна.Ако решиш кажи ще ти дам координатите на най-добрия лекар в момента в тази област но те никога не се пускат само Б12, ами и ахемоглобин, желязо и още някви две други неща. Като цяло много говорят в момента за този б12, ам познавам хора с дефицит и никакви оплаквания и такива с много оплаквания, според мен е съвпадение, на мен лично ми помогнаха много капките аз имах оплаквания ама дали те са помогнали или психически...заедно с Б12 имах и дефицит на Вит Д.
Моя педиатър ми каза изобщо да не давам пилешко ако не е домашно, каза че няма никъв смисъл от това месо, хем нищо полезно не носи, хем е букано с всякви гадости.
Какво е това ЕБХ, захранване дето слагаш куп неща пред детето и то си избира ли? Много хора го практикуват в момента, обикновенно го прилагат на алергичните деца защото те нищо не искат да ядят в един момент като ги боли корема и наистина си избират тази храна която им е ок...учудващо е това мъниците как си знаят...

Общи условия

Активация на акаунт