Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 375
  • 504
  •   1
Отговори
# 330
И аз се интересувам как успявате да запазите косата чиста 5 дни? Какъв шампоан, балсам ползвате? И какво и как шипково масло?

3 дни успява, през останалите 2 дни от 5-те косата била умърлушена и на кокче. При това положение аз бих я мила на 4-ия ден, не бих се измъчвала с кокчета.
ами всъщност сутринта на четвъртият ден косата ми е като току-що измита. Проблемът започва към след обяд нататък.... И пак в петъка косата си я бива.... Но аз почти не излизам навън, работата ми е на три спирки от дома ми, не спортувам в зала... Шампоана е на Здраве с бяла хума, шипковото масло е обикновено, смесвам  по малко от двете и съм доволна... Дават го за много проблеми с косата.

# 331
Т.е. не правиш маска на косата със шипково масло, а го смесваш с шампоана? Ако е така, би ли споделила пропорции?

# 332
  • София
Може да не е просто кокче, а плитка, дори опашка. Заслужава си 1 ден да се потисне суетата за сметка на здравето на косата. Тя свиква с цикъла на миене и винаги е поне 1 ден нечиста.
Дори на улицата си личи как в понеделник повечето жени  са с понаправени коси, а в петък - повече кокчета и т.н.

# 333
Може да не е просто кокче, а плитка, дори опашка. Заслужава си 1 ден да се потисне суетата за сметка на здравето на косата. Тя свиква с цикъла на миене и винаги е поне 1 ден нечиста.
Дори на улицата си личи как в понеделник повечето жени  са с понаправени коси, а в петък - повече кокчета и т.н.

Съмнявам се, че има такова нещо като свикване с цикъла на миене. Моята коса никога не изглежда мазна, поне не в рамките на периода, през който си я мия. Но пак за 5 дни просто не мирише на чисто. А е суха коса, мазните се вмирисват много повече от сухите. Моите наблюдения са, че в днешно време повечето хора си мият косата по-често от веднъж на 5 дни и вероятно в петък косите са им по-чисти, отколкото в четвъртък или сряда.

# 334
За пропорция - маслото е напр.1/5 от количеството на шампоана т.е. малко. Смесено в шепата, преди си играех в чашка да слагам,  отскоро грубо смесвам в шепата - маслото се смесва идеално,  не седи мазно нито на кожата,  нито на косата. Без значение от шампоана, сместа трябва да стои поне три минути на скалпа. После се отмива без следа Simple Smile
Аз лично предпочитам да си мия косата по-рядко заради сушенето. Нямам време да седя и да чакам да изсъхне. За нерви да не говорим.

# 335
Благодаря! Предполагам, мога да смеся цялата пропорция направо в шишето и така да ползвам шампоана.

# 336
Благодаря! Предполагам, мога да смеся цялата пропорция направо в шишето и така да ползвам шампоана.
Сигурно, но ще трябва да го съхраняваш в хладилник, най-вероятно. Маслата се съхраняват на тъмно и хладно.
Да предупредя - сместта прави косата по-твърда ( или поне моята) и по- плътна. Но пък има различни коси.

# 337
Viki,а какъв шампоан ползваш?Моята коса е мека и търся нещо което да и придаде поне малко твърдост!

# 338

Съмнявам се, че има такова нещо като свикване с цикъла на миене. Моята коса никога не изглежда мазна, поне не в рамките на периода, през който си я мия. Но пак за 5 дни просто не мирише на чисто. А е суха коса, мазните се вмирисват много повече от сухите. Моите наблюдения са, че в днешно време повечето хора си мият косата по-често от веднъж на 5 дни и вероятно в петък косите са им по-чисти, отколкото в четвъртък или сряда.

Има,има,повечето хора са така.
Давам пример с мен-ако си мия косата през 5 дена,след това ще е вече мазна на 4-тия ден.
Ако я мия през 3 дена,ще почне да се омазнява на втория.А ми се е случвало и да я мия всеки ден.Е,тогава я измивам вечерта и до обяд на следващия ден е мазна.Няма значение какъв шампоан ползвам,резултатът е един и същ.
Правилото е такова-минус един ден от интервала на миене.И за това ходя поне по един ден на кокче вързана.

# 339
Аз пък не си забелязвам връзка със силното рареждане на миенето. Проблем става само ако имам твърдо ежедневно миене или миене през ден. Ако я оставя да си я мия когато има нужда - понякога по-рядко, понякога по-често, си е много по-добре. Много зависи къде съм, колко съм излизала навън, какъв е сезонът, какво съм правила. Ако готвя редовно, то е ясно, че ще я мия по-често. В събота излязох с чиста коса, в нощните заведения пак се пуши, прибрах се и я понамокрих за отмиване на дима. Много по-лошо е да седи наклепана. Вдигам си я на кок или опашка, ако не ми се занимава да я оправям спусната или е прекалено горещо.

# 340
Viki,а какъв шампоан ползваш?Моята коса е мека и търся нещо което да и придаде поне малко твърдост!
На Здраве с бяла глина. Но веднъж направих с друг шампоан за мазна коса и резултата беше същият. За маслото знам че е полезно за всякакъв проблем с косата - суха, пърхот, мазна. Определено нямам пърхот откакто употребявам маслото. Преди това беше с променлив резултат...
Аз не излизам по заведения, не пушим и не готвя много ( ММ да е благословен Wink ) , но ако през деня е имало вятър, вечер изплаквам само с вода - така изтрайва още ден отгоре...  
Между другото какви грижи полагате за краката през лятото през деня? Т.е. спрей за изпотяване и т.н.?

# 341
  • София
Аз пък се чудя как ще се оправям до 20-ти без топла вода!
Пак ще трябва да си мия косата на мивката в тоалетните на офиса (нямаме баня).
Фитнеса ми е в квартала т.е. не е вариант също. Мин.година купих за първи път сух шампоан. Ами...замазва положението за няма и ден и освен това е оцветен и си личи.
Друг вариант е да ходя в салони в други квартали за измиване и сешоар. За моята огромна коса скъпичко ще ми се върже Simple Smile

# 342
Аз пък се чудя как ще се оправям до 20-ти без топла вода!
Пак ще трябва да си мия косата на мивката в тоалетните на офиса (нямаме баня).
Фитнеса ми е в квартала т.е. не е вариант също. Мин.година купих за първи път сух шампоан. Ами...замазва положението за няма и ден и освен това е оцветен и си личи.
Сухият шампоан на Шаума -ми е помагал. Сресваш, пръскаш в корените,  масажираш с кърпа, сресваш. На Шаума не ми харесват продуктите, но сухият шампоан не ме е предавал. Hands Plus1
Един син е, Cotton efect, но не мога да копирам името му. Не оцветява в никакъв случай -при мен ми издържа два дни. В краен случай пробвай със сешоара- изсушаваш корените и разресваш. Това помага за ден.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 13:50 от Анонимен

# 343
В краен случай има един Батиста - също ми е помагал. Преди година правих нощни маски на лицето със зехтин. Нещо не правих както трябва и все кучирите на  бретона ми сутрин бяха  все мазни. Та ги изсушавах на бързо с Батистата. Принципа беше същият, но не мога да си спомня колко време издържаше. Май ден, защото аз всяка вечер си правих маските Laughing

# 344
  • София
Батист и аз го ползвам инцидентно, като го пръскам предимно в корените отпред. Има ефект, там е най-мазна, краищата са си сухи.
Franie , проточен бойлер? Или имаше някакъв на Делимано, 39 лв.
С относително малко дете няма как да не готвя, пък и за стомаха и теглото е по-добре.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 18:39 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт