Боян Петров

• 238 016
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 415
Всичко опитни катерачи, които се изказаха по случая, достигнаха до едно заключение - това, че е тръгнал сам, му е била основната грешка. Ето това е непремерен риск.

Нека е соло, нека е без сателитен телефон, но поне GPS тракер да беше взел Боян. Тежи много по-малко от сателитен телефон. На вегана Скатов  може да се следи всяка негова крачка в реално време, дори и да се случи нещо, което не му го пожелавам, веднага ще го локализират. В случая с Боян търсят игла в купа сено.

# 2 416
  • ту тук, ту там
А аз досега рових, но не откривам къде прочетох, че той смята, че загиналите в планината трябва да си останат там! Беше в едно от интервютата, където разказва за К2, за откраднатия пикел и велосипедната каска, за това, че слизането е по-коварно от качването...
Почти сигурна съм, че имаше подобно изказване, макар че то вече толкова информация... чак се чудя дали да си вярвам. Peace

# 2 417
Ето това ми се стори странно и на мен:

http://m.bgdnes.bg/Article/6860698

Тръгнал към върха, а палатката- отворена??!!!!!???
Според мен не е тръгвал към върха...
Това коментираха приятели на Боян, че той не би си оставил палатката така! А Моро е специалист по екстремни спасявания. Нещо повече сам си е развалял съмитите за да спаси живот, наистина е уникален човек и легенда!
Дали наистина не е паднал, нещо е станало. Щом не е имало данни за лавини, тогава какво ли е станало...Дали не е паднал някъде около палатката си и да чака за помощ ранен...дали има някакъв шанс...
Хора винаги всичко е възможно, аз чета как хора ги диагностицират грешно с мозъчна смърт, а те пък се оправят, всичко заради това, че близките им отказват да приемат диагнозата.

Арвен, много хубава статия, сложих ти лайк, но още много бих ти сложила. Много интелигентен човек, и много премерен, възпитан. Дано информацията от него помогне по някакъв начин, дали Боян не е някъде около палатката си. За мен това беше най-интересната статия от всички, които прочетох в темата, и то  наистина от голям алпинист! Дали няма някакъв начин и него да го включат, той е изключителен специалист по спасяване. 

Забележете също, че и той набляга на това колко са важни средствата за комуникация. Също така, тази операция наистина е огромен жест към Боян и България от страна на Китай и евентуално може да помогне и на други закъсали алпинисти в бъдеще! 

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 15:43 от ett2812

# 2 418
Днес нямам време да следя темата, нито Фейсбук, нито нищо. Разбрах само че няма новини, нито добри, нито лоши.
Не знам дали е коментирано в темата, но от вчера ме мъчи един въпрос. Казаха, че други алпинисти са видели Боян през телескоп да тръгва към върха на от лагер 3. От видеата и от прочетеното обаче, оставам с впечатлението, че върхът се атакува през нощта, тръгва се към полунощ. Е как тогава, в тъмницата са го видели, че тръгва към върха, че и с телескоп? Каза ли се нещо по този въпрос?

# 2 419
  • Sofia, Bulgaria
А аз досега рових, но не откривам къде прочетох, че той смята, че загиналите в планината трябва да си останат там! Беше в едно от интервютата, където разказва за К2, за откраднатия пикел и велосипедната каска, за това, че слизането е по-коварно от качването...
Почти сигурна съм, че имаше подобно изказване, макар че то вече толкова информация... чак се чудя дали да си вярвам. Peace

Това е като поверие при шерпите в Непал. Те не свалят алпинистите от планината. По пътя към Еверест си ходиш покрай трупове

# 2 420

Нека е соло, нека е без сателитен телефон, но поне GPS тракер да беше взел Боян. Тежи много по-малко от сателитен телефон. На вегана Скатов  може да се следи всяка негова крачка в реално време, дори и да се случи нещо, което не му го пожелавам, веднага ще го локализират. В случая с Боян търсят игла в купа сено.

Ами да, дори и това е било вариант, но идеята тук е била да се докажат свръхчовешките възможности....за съжаление обаче, както беше казал някой, на тези места и микробите даже не виреят, какво остава за човек.

# 2 421
  • Стара Загора

Да да има такова изказване от Боян от едно от интервютата. Няколко пъти вече го споменавахме тук в темата,

# 2 422
Днес нямам време да следя темата, нито Фейсбук, нито нищо. Разбрах само че няма новини, нито добри, нито лоши.
Не знам дали е коментирано в темата, но от вчера ме мъчи един въпрос. Казаха, че други алпинисти са видели Боян през телескоп да тръгва към върха на от лагер 3. От видеата и от прочетеното обаче, оставам с впечатлението, че върхът се атакува през нощта, тръгва се към полунощ. Е как тогава, в тъмницата са го видели, че тръгва към върха, че и с телескоп? Каза ли се нещо по този въпрос?

Двамата поети не са го видели на 3-ти, а на 2-ри лагер, до това заключение стигам аз. Очевидно има объркване с номерацията при тях, вчера пак бяха постнали грешен лагер, пишеха 3, но височината беше 7100 или нещо такова, което е около втори лагер.

# 2 423

Това коментираха приятели на Боян, че той не би си оставил палатката така! А Моро е специалист по екстремни спасявания. Нещо повече сам си е развалял съмитите за да спаси живот, наистина е уникален човек и легенда!
Дали наистина не е паднал, нещо е станало. Щом не е имало данни за лавини, тогава какво ли е станало...Дали не е паднал някъде около палатката си и да чака за помощ ранен...дали има някакъв шанс...
Хора винаги всичко е възможно, аз чета как хора ги диагностицират грешно с мозъчна смърт, а те пък се оправят, всичко заради това, че близките им отказват да приемат диагнозата.

Най-вероятният сценарии, според повечето алпинисти е, че е попаднал в пропаст. Казаха, че върху тези пропасти се образувало "мост от сняг", тоест били са невидими и както си вървиш в същия момент снегът под краката ти пропада и се озоваваш в пропастта.

# 2 424
  • София
Тези, които пишете, че щом няма тяло, няма RIP, наивни ли сте или се успокоявате с липсата на намерено тяло? Човекът кой знае от кога е мъртъв, има ли смисъл да се залъгваме.

# 2 425
  • Стара Загора
Ами да малко като счупен телефон става информацията.... Каквото и да е едно е ясно,Боян го няма. Според мен е качил върха и тогава нещо е станало паднал е ....
Странно но някакси в мен позитивизма все още не отстъпва място на  реализма и се надявам на най-доброто. Да е някъде съвсем надоло ... жив, заспал Дано!!

# 2 426
  • Sofia, Bulgaria

Точно казаното от тия "свидетели" е много противоречиво и много ме съмнява.... Уж го видели от лагер 3 нагоре... После се оказа,че това бил лагер 2... Между лагер 2 и 3 намериха и палатката му- ОТВОРЕНА!!!!??!! Да щурмува върха без да е стигнал лагер 3- всички намират това за безумно- нетипично за него...И в един момент при лагер 3 откриват инсулин, тениска и нещо си още /звучат ми като нарочно подхвърлени тия неща/...Много странна история за алпинист, който много методично се изкачва към върховете...

# 2 427
И аз смятам същото. Може като е видял времето да се разваля, да е решил да слиза надолу с надеждата, че ще стигне бързо, ако е съвсем лек и затова да е зарязал всичко - палатка, спален чувал. Или това, или се е наложило да излезе от палатката да си изкопае лед за вода или нещо подобно и там да се е случил инцидентът. Според мен е някъде около втори лагер или по-надолу.

# 2 428
То как да разбере човек истината при това объркване с номерата на лагерите. На мен най ми е странен случая с инсулина. Нали го държи в себе си, дори и да падне някъде ще е заедно с него. Даваха в едно видео, че си го държи във вътрешния джоб на якето. Как така инсулина сам седи някъде. Освен да е празен и да изхвърлен, ама не мисля че Боян си хвърля нещата наляво и надясно. Знае ли човек?!

# 2 429
  • ту тук, ту там

Да да има такова изказване от Боян от едно от интервютата. Няколко пъти вече го споменавахме тук в темата,

ясно, значи не си въобразявам!
Но защо тогава си противоречи сам така?!

Общи условия

Активация на акаунт