Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 47

• 74 687
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Стара Загора
Аз пък помня, че някой сподели преди време, че тази пяна за ръце нищо не правела, само ароматът ѝ бил хубав.

# 646
Е, не се ли ползва за измиване? Аз ще в потърся, че ми стана любопитно.

# 647
Според мен е нещо като крем/ хидратираща емулсия Rolling Eyes

# 648
Пяната е като кремче. Ефектът и не е много дълготраен върху кожата. Сега я погледнах, че и тази, която имам аз е точно кексовата. Ако знаете парфюмите в ДМ, дето са като топка с цветно топче за капаче, имат един кафяв с оранжево топче, който мирише на шоколадов мъфин, та и пяната мирише като него.

# 649
Сега видях че пише Pflegecreme.

# 650
Момичета , препоръчайте спрей за морски къдрици , иска ми се с нещо само да доуформям моята къдрава коса сутрин , без да посягам към пресата Confused

# 651
Приятна е пяната. Възможно е и да не е много трайна. От време на време си купувам кремове за ръце, които не са много за тази тема (на Авен и Биодерма), но за лятно време, когато ръцете не са много изсушени е приятно да ги намажеш с ухаеща пяна в красива опаковка. За 2 лв. не мога да очаквам чудеса. На душ пяната с жасмин никъде не можах да намеря картинка. Опаковката е жълта с розово лилава капачка. Още не съм я пробвала, за да дам отзиви.

# 652
Момичета , препоръчайте спрей за морски къдрици , иска ми се с нещо само да доуформям моята къдрава коса сутрин , без да посягам към пресата Confused
VELNEA от Lilly

# 653
С други думи, тази пяна за ръце е по-скъп вариант на сапун Dove, който определено не изсушава дори и моята суха кожа и има също много приятен аромат, особено този с мароканското арганово масло, така ли излиза? 

Спреят за морски къдрици на Велнеа при мен оставя следи от сол по косата, побелява ми - с тъмна коса съм. Иначе ми държи къдриците, има същия ефект като при ползването на пяна за коса.

Относно единия сайт за състава на продуктите, който погледнах: информативно, но и прекалено за мен в някои неща. Пример: кумаринът е поставен като съставка с най-висока степен на риска 9, в големи количества наистина е опасен, но също така се съдържа в канелата (касия), кайсиите, черешите, ягодите... Предполагам, че ако човек не ползва един и същи крем в продължение на 10 години, както не изяжда по 1 кг ягоди всеки ден в продължение на десетилетие, няма да се натрупа в количество, че да го увреди.

# 654
Никога не чета съставите. Не разбирам нищо от химия, това че нещо е вредно го е казал някой, кой знае кой и на каква база. Гледам какво се отразява добре на кожата ми, както гледам и продукта да не е много евтин, защото е ясно, че тогава не може да съдържа нещо много полезно. Непрекъснато нещо се заклеймява, после се реабилитира и т. н. Сменям продуктите, така че да има различни вредности и гледам да не са много евтини и измислени. Предпочитам по-известни и големи марки.

# 655
Имате ли впечатления от лодионите за тьло на Нивея? Този с розово масло по-конкретно? Или някакъв с кокос да препоръчате ? Да не е много силна миризма,по-скоро свежа и лека.

# 656
  • offshore & overseas
От доста време се каня да похваля един гел за интимна хигиена (в оригинал „detergente intimo“), който открих в Лили миналия месец, но сега пък изчезна от близкия магазин. Добре че все още имаме малко от него - безценен е. Нищо по-добро не съм ползвала, нито SebaMed, нито Lactacid, да не говорим за Нивеа, Билка, Ziaja. Ето го, за онези, които питаха по-горе (с уговорката, че усещанията и реакциите на всеки организъм са строго индивидуални). Това, което ми направи впечатление за този продукт и което ме привлече да го грабна, е, че става и за деца над 3 години (аз по принцип си падам по бебешки и детски продукти, кой знае защо).Joy

Та, след горното словоизлияние, продуктът е lycia delicatezza quotidiana.
Ето ви и снимка, за по-лесно разпознаване (този, който е с оризов екстракт):

Иначе розовата вода, която в момента използвам, е Leganza (и тя е на пловдивската Роза Импекс, както и Prestige). Роза Импекс имат много хубави и евтини продукти, хубави за моята кожа, но предполагам, че ще излязат с много червено на онзи сайт. Само дето аз съм от онези, които не четат съставките, а работят по усет и въз основа на опита и грешката.

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 17:05 от Мяуче

# 657
Видях днес в Кауфланд Лактацид 2 на цената на 1. Отдавна се каня да го пробвам как е за измиване и на лице и се чудя на тази комбо оферта. Все ми пресушават измивните за лице, кожата ми е неприятно "опъната".

# 658
  • София
Лактацид е много добра марка. Продуктите са качествени. Заслужава си покупката!  Peace

# 659
  • offshore & overseas
Упс, забравих да споделя опита си с околоочните кремове.

Първо, на мен всички околоочни с розово масло, вода и пр. ми дразнят кожата в съответната зона (сърбеж, пъпчици и пр.). Мислех, че е до марка, но не - абсолютно всички, които съдържат тези извлеци, имат еднакъв ефект. Пробвала съм Агива, Българска роза - Карлово, Биофреш и някои по-неизвестни марки.

В момента използвам зеления на Ziaja и ми е ок, но не е нещо уао (а аз изглежда търся нещо уао, хаха). Преди време имах рол-он на Нивеа и ми действаше добре, но ми омръзна и го изхвърлих. Сега се замислям дали да не си купя отново, но не ми се дават толкова пари. Иначе рол-ончета имат и Арома, и Рубела (или пък Рубелия, аз ги бъркам), май и Балеа имаха, но не съм сигурна. Самият рол-он като форма е много приятен за околоочния контур, чуден е за деликатен масаж на зоната.

Кремчетата на Avon не ми допаднаха (аз съм представител, но поръчвам само за семейството). На Garnier околоочният беше добър, даже той е леко тониращ (излиза бял, после става кафеникав, вероятно играе роля на коректор).

Тези кремчета ги държа в хладилника (особено сега лятото), за да може да имат и анти-оточен ефект (съвсем лек, но го има, когато се налага).

Общи условия

Активация на акаунт