''Гледаната'' жена

• 56 856
  • 1 214
  •   1
Отговори
# 450
Оф, добре. 7 години са и обучения, които другите не са и помирисвали. Разбрахме.
А какви са резултатите от това? Това важи само, а другото е филтър за стигане до ..резултатите само..

Резултатите са, че имам голямо семейство и не съм стискала кълки да се чудя да раждам или не, а си имам деца според мерака. А като му дойде времето, без притеснения, за 6 месеца до 1 година мога да се върна на пистата, даже с повече опит.

Има един набор от способности, които нито се учат, нито се губят за няколко месеца. Абсолютно уверена съм в тия си способности.

Иначе по отношение на мъжките заплати също имам определени граници, под които е по-рентабилно мъжът да се заточи на село и да се занимава със зайци и да стяга къща и двор, вместо да кюта на някаква тъпа нископлатена работа и да се разболява от нерви. Та така, както под едно ниво е рентабилно жената да е домакиня, така и за мъжа - да си гледа собствените имоти и да не излиза навън.

А ето и нивата за жените:

500-1000 лева: така и така е жива загинала, на практика и 1 дете трудно ще гледа.
1000-1500: сива зона. Зависи дали е в началото на кариерата, дали има перспектива или това ще е таванът. Ако мъжът може да компенсира тоя доход, на практика е по-рентабилно да стои у дома.
1500-2000: сива зона. Стигат за глезотии, може да е добро и приятно работно място и да е по-привлекателно от безкрайното бърсане и подреждане след малки деца. Но пак може да е нерентабилно.
2-3К лева: зависи от областта. Ако ти взимат душата, ако мъжът предложи, може да се постигне компромис с дауншифтинг, или по-дълго оставане навън. Ако способностите са ценни, може да се търси фрилансърство, непълен работен ден, отделни клиенти. Зоната на адвокатите. Възможно решение: оставане у дома повече време, без да се губи квалификация; доучване, нова степен или курсове. При тия нива дори 5г. може да не се отразят, ако се поддържат контактите и се работи на парче.
3-5К лева: почти същото като горното.
5-10К: ако си на държавна позиция или в политиката...лошо, няма измъкване. Ако е високоплатена, пак важи горното. По принцип на тия нива всички би трябвало да се оглеждат за по-добри възможности.
10-20К: защо си още на заплата? ако си толкова ценен, или си се продал, или нямаш дисциплина да натрупаш fuck you money и да станеш консултант или нещо друго с повече независимост.

Та така, ако имате други идеи, предлагайте.

# 451
Резултатите са децата, които ' с моя размер семейство сме живи загинали. Много съм раждала, това е. Драма..' Simple Smile

Да са ти здрави децата, но именно заради тях е добре да си осигурена и да не останеш на произвола на съдбата при едни други обстоятелства, които хич не ти се вярват (защото сте с повече пари от много скоро и сте все още много млада двойка без много взаимен опит в дългосрочни взаимоотношения) , но след определен брой години брак и увеличение на доходите на мъжа са доста честа вероятност.

Та гледаната жена е жена, която всеки момент може да бъде заменена от по-добър/ млад/ упорит/оправен модел и какво правим тогава?

# 452
Ми не знам, ти ми кажи, като твоят тръгне да те сменя:)

При мен критичните години са, докато най-малкото стане на пет. От опит знам, че в тия години, ако ще да си гений, трудно се съчетава отговорна работа с изискванията на децата.

Малко вероятно е точно в тоя момент таткото да си намери любовница - това е малка специфика на програмистите, че не страдат от тоя тип импулсивност.

А ако изкарам още 10 години в брак при увеличени доходи, след това където иска да ходи и каквито иска млади жени да взима - моите карти ще са си изиграни добре.

Аз лично се чудя коя ли ще е младата късметлийка, дето ще търпи моята чудесия, че и ще упорства и ще оправя. Ми да оправя, като има сили:) може и децата да вземе да оправя. И като й направят още 3, щото мъжът ми прави деца и не се шегува, ще е супер хепи тая хипотетична млада:)

# 453
Сирен, евала ти на позитивизма днес! Браво! Харесваш ми повече усмихната.

Дано си права и ти го пожелавам, но тук се пита какво ще се прави ако жената си е била само у дома н брой години и мъжът  вземе, че се обзаведе с  упгрейднат модел без деца и задължения и само за иху-аху, щото може?
За  Гледани жени има много кандидатки все пак.  

От описанието ти за чудесията мъж изглежда, че прави по много деца (все едно жената не може да избере да няма деца или да спре с 1 и изцяло изборът е негов) и е все още ерген чудесия?! Нелогично, но се надявам да си се шегувала.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:01 от Анонимен

# 454
Ами зависи, има различни форми на седене сама у дома. Децата и задълженията не са вечни. Сега, ако е била трофейна жена, да си му мисли.

За моята позиция на "гледана жена" не знам дали ще има много кандидатки. Да не говоря, че зависи и мъжът колко е склонен да гледа жени.

Иначе седенето у дома е много относително нещо. Може да свършиш доста неща неусетно.

В интерес на истината, работа за 500 лева също не гарантира развитие, а може да е в пъти по-затъпяваща, стресираща и да те разболее. Та така, зависи и от жената, и от мъжа кой как ще си оплете кошницата. Ако жената е несъзнателна и не мисли, и с мъж, и без, все тая.

# 455
Твоята позиция не е на гледана жена. И новата жена няма нужда да бъде в твоите обувки.

Децата са си твои и предоминантно с теб, не са нейни все пак, че да има твоето ежедневие и да е майка у дома.
Ако децата са при тях не е сигурно, че ще ги и гледа въобще и така, че тази теория на твоят вариант гледана жена  с 3 деца у дома няма как да е реалността на новата жена Simple Smile

Аз ако се разведа въобще няма да търся мъж за да си народим още деца, а тъкмо обратното. Ще искам да е иху-аху, пътувания, кефове и прочие докато щерката е с баща си и нищо лично Simple Smile

А особено пък мъжете съвсем не приритват за доведени деца, пълни къщи и битовизми след дълъг брак, в който са го играли всичко вече, а търсят притивоположното.

А ако мъжът ти не е склонен да гледа жената до себе си и държи да му е робиня/инкубатор за разплод и той да не прави нищо у дома освен да работи...не говори особено умно за изборите на жените до него.

И питам пак кое е неусетното нещо, което свършваш в тези години освен най-важното по отглеждането на децата ви?

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 10:20 от Анонимен

# 456
А всъщност какво значи мъжът да гледа жената? То и за това се иска определена порода жена, която да е запазила детинска капризност. Въпросът е обаче кой мъж ще я изтърпи. Особено ако има по-интересни неща за вършене.

Не обичам думичката разплод. На млади години - да, това е сред изискванията, защото е токсично жената до теб да стиска кълки и да се прави на примадона. Не, не значи, че е силна и уверена жена, а значи точно, че е по-скоро токсична, използвачка и примадона.

# 457
Няма лошо мъжът да прави деца, но добре е да може да си ги гледа. Че немалко случаи се срещат на инак интелигентни мъже, които щедро си пръскат семето наляво-надясно и в един момент се оказват с 6-7 деца от 4-5 различни жени. Не знам как е мъжкото на "кукувица", ама точно подобно на тези птици им е поведението. Че даже и една сръбска тежка песен има по повода. Такива "гледани" жени биха имали в смисъл, доста различен от "обгрижвани" -  по-скоро домашни прислужници и детегледачки на щат, докато гордият татко си вее....байряка в търсене на следващи кандидатки за разплод. Имам един бивш съученик, който доста добре онагледява примера. Даже се хвалеше по едно време, че правел хубави момиченца, та...ако имало желаещи, да се били възползвали.

Сирена, с иронията, с която ти говориш за "стискане на кълки" ( колкото и нелепо да звучи, понеже едва ли тези, дето не ги стискат, ръсят бебета на всяка крачка),  други пък говорят за "разплод". Особено в случаите, в които разплодът се превръща в професия.

# 458
Да, жената стискаща кълки е капризна чаровница, използвачка и токсична, а другата народила набързо 2-3 не е използвачка и не се прави на примадона. Питай мъжете кои жени предпочитат Simple Smile

Хър, именно.
Случаи на такива 'гледани жени' изобилстват и не са ми пример за успешни връзки.

# 459
Сирен, наистина са ми забавни коменарите ти. Значи работеща жена с 2-3К заплата, родила едно дете от мъжа си, е токсична,  използвачка и примадона.  А жена с дете от първи брак и две деца от новия мъж, която е изцяло издържана от него и не желае да работи, е най-предпочитаният и нормален вариант за всеки мъж? И изобщо не го използва за касичка,  а напротив- жертвала се е да му народи деца??? В класацията за женските доходи си забравила, че е задължително да има провайдър с мин. доход 6-7К., който трябва да се закълне,  че никога няма да му хрумне да си вдигне чукалата, да се разболее или да вземе да умре преди пенсия.

# 460
Сирен, наистина са ми забавни коменарите ти. Значи работеща жена с 2-3К заплата, родила едно дете от мъжа си е токсична,  използвачка и примадона.  А жена с дете от първи брак и две деца от новия мъж, която е изцяло издържана от него и не желае да работи, е най-предпочитания и нормален вариант за всеки мъж? В класазията да женскиге доходи си дабравила, че е задължително да има провайдър с мин. доход 6-7К. , кжйто трябва да се закълне,  че никога няма да му хрумне да си вдигне чукалата, да се разболее или да вземе да умре преди пенсия.
Амин!

И четох сума ти спорове между кариеристките или ходещите на работа срещу Краси и Андариел тогава, които ме замислиха и предоставиха хоризонти, които явно не съм допускала в мислите си даже.

Нищо не се е променило оттогава в моят живот, но беше важен урок да не се гледа едностранно и самоуверено. Иначе и до сега можех да съм само предимно майка у дома Wink

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 23:04 от Анонимен

# 461
  • Куциндрел
А ето и нивата за жените:

500-1000 лева: така и така е жива загинала, на практика и 1 дете трудно ще гледа.
1000-1500: сива зона. Зависи дали е в началото на кариерата, дали има перспектива или това ще е таванът. Ако мъжът може да компенсира тоя доход, на практика е по-рентабилно да стои у дома.
1500-2000: сива зона. Стигат за глезотии, може да е добро и приятно работно място и да е по-привлекателно от безкрайното бърсане и подреждане след малки деца. Но пак може да е нерентабилно.
2-3К лева: зависи от областта. Ако ти взимат душата, ако мъжът предложи, може да се постигне компромис с дауншифтинг, или по-дълго оставане навън. Ако способностите са ценни, може да се търси фрилансърство, непълен работен ден, отделни клиенти. Зоната на адвокатите. Възможно решение: оставане у дома повече време, без да се губи квалификация; доучване, нова степен или курсове. При тия нива дори 5г. може да не се отразят, ако се поддържат контактите и се работи на парче.
3-5К лева: почти същото като горното.
5-10К: ако си на държавна позиция или в политиката...лошо, няма измъкване. Ако е високоплатена, пак важи горното. По принцип на тия нива всички би трябвало да се оглеждат за по-добри възможности.
10-20К: защо си още на заплата? ако си толкова ценен, или си се продал, или нямаш дисциплина да натрупаш fuck you money и да станеш консултант или нещо друго с повече независимост.

Та така, ако имате други идеи, предлагайте.
Чета, чета, обаче не се сдържах.
Твоята работа напълно отразява поговорката "Гладна кокошка просо сънува"
На фъка ли ю мъни и консултираш ли вече хора, извън бг-мамма?
С такава дупка в СВ-то трудно ще минеш и ниво 3 от списъка. Хората, които изкарват повече от това не бришат като замаяни в бг-мамма и показват по-големи качетсвта от празна философия и 5-6 заучени тремини от програмист.

# 462
Не знам за Сирен, но аз точно започвам и ще се похваля когато набера инерция. Отворена съм към идея и предложения.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 19:19 от Анонимен

# 463
За блог/влог си закъсняла с около 5 минути. А и Family Fun Pack ще те отвява отвсякъде:) а семейните и мама-блогове са от 2014 година. Мога да те светна за новите трендове де - трябва да си с прогресивни леви идеи, да приветстваш отворени граници и да използваш думата "woke". Заради Гугъл.

Макар че напоследък хетеро семействата не са на мода в блог средите. Ако сте две жени, ще мине. Даже ако се разведеш, може да имаш повече посещаемост. Сега - скука, едно дете, никаква драма, хетеро...

# 464

Но иначе - в другата тема се споменаха жени със заплата 500 лева. Ако взима толкова пари...то е все едно да не работи. Женската работа има смисъл някъде от 2К нагоре, и дори това е относително. И с 2К, и с 3К с моя размер семейство сме живи загинали. Много съм раждала, това е. Драма...
Значи, ако следваме твоята логика, от работата на учените в БАН, няма никакъв смисъл. Виж, и те работят за толкоз. И начи к'во - да приемем, че една офлянкваща се вкъщи "гледана" жена върши по-смислени неща от тези хора?:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/politika/s-kakva-zaplata-zapochv … -uchen-v-ban.html

Общи условия

Активация на акаунт