А какви са резултатите от това? Това важи само, а другото е филтър за стигане до ..резултатите само..
Резултатите са, че имам голямо семейство и не съм стискала кълки да се чудя да раждам или не, а си имам деца според мерака. А като му дойде времето, без притеснения, за 6 месеца до 1 година мога да се върна на пистата, даже с повече опит.
Има един набор от способности, които нито се учат, нито се губят за няколко месеца. Абсолютно уверена съм в тия си способности.
Иначе по отношение на мъжките заплати също имам определени граници, под които е по-рентабилно мъжът да се заточи на село и да се занимава със зайци и да стяга къща и двор, вместо да кюта на някаква тъпа нископлатена работа и да се разболява от нерви. Та така, както под едно ниво е рентабилно жената да е домакиня, така и за мъжа - да си гледа собствените имоти и да не излиза навън.
А ето и нивата за жените:
500-1000 лева: така и така е жива загинала, на практика и 1 дете трудно ще гледа.
1000-1500: сива зона. Зависи дали е в началото на кариерата, дали има перспектива или това ще е таванът. Ако мъжът може да компенсира тоя доход, на практика е по-рентабилно да стои у дома.
1500-2000: сива зона. Стигат за глезотии, може да е добро и приятно работно място и да е по-привлекателно от безкрайното бърсане и подреждане след малки деца. Но пак може да е нерентабилно.
2-3К лева: зависи от областта. Ако ти взимат душата, ако мъжът предложи, може да се постигне компромис с дауншифтинг, или по-дълго оставане навън. Ако способностите са ценни, може да се търси фрилансърство, непълен работен ден, отделни клиенти. Зоната на адвокатите. Възможно решение: оставане у дома повече време, без да се губи квалификация; доучване, нова степен или курсове. При тия нива дори 5г. може да не се отразят, ако се поддържат контактите и се работи на парче.
3-5К лева: почти същото като горното.
5-10К: ако си на държавна позиция или в политиката...лошо, няма измъкване. Ако е високоплатена, пак важи горното. По принцип на тия нива всички би трябвало да се оглеждат за по-добри възможности.
10-20К: защо си още на заплата? ако си толкова ценен, или си се продал, или нямаш дисциплина да натрупаш fuck you money и да станеш консултант или нещо друго с повече независимост.
Та така, ако имате други идеи, предлагайте.