Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 048
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 550
И какво ако жените, които не си търсят мъже не са горди, а просто уверени и успешни по техен си начин.... Какво, ако успехът не се мери в количеството изпрани чорапи и точното количество сол в мусаката? Какво, ако обичам себе си достатъчно за да чакам този, който ще обичам също толкова много?

# 2 551
  • София
И какво ако жените, които не си търсят мъже не са горди, а просто уверени и успешни по техен си начин.... Какво, ако успехът не се мери в количеството изпрани чорапи и точното количество сол в мусаката? Какво, ако обичам себе си достатъчно за да чакам този, който ще обичам също толкова много?

Ами, нищо, всеки за себе си.
Жалко е само, ако представата за успешен семеен живот за някои се изчерпва с изпраните чорапи и солта в мусаката.
И не знам, защо жените не може да са успешни и уверени ако си търсят мъж за семейство?

# 2 552
  • Наблизо
И не знам, защо жените не може да са успешни и уверени ако си търсят мъж за семейство?

Ако е както си го формулирала *търси си мъж* - не,не са успешни.Успешна е такава жена,която е добре и сама и не си търси мъж,а търси равностойна връзка.
Разбира се тук има и фактора да знаеш какво предлагаш и какво пожеш да получиш за него,но това е друг въпрос.

# 2 553
  • София
Какво му е на израза?
Търся - ясно какво означава
Си - кратка форма на "на себе си"
Мъж - за да е ясно, че не търси връзка с жена

# 2 554

Ами, нищо, всеки за себе си.
Жалко е само, ако представата за успешен семеен живот за някои се изчерпва с изпраните чорапи и солта в мусаката.

Представата ми за връзка не е това, коет сте описала. Тва е представата ми за "Мале, ши остана стара мома, дай да взема кой да е, даже да не го обичам" Simple Smile)

# 2 555
  • София

Ако е както си го формулирала *търси си мъж* - не,не са успешни.Успешна е такава жена,която е добре и сама и не си търси мъж,а търси равностойна връзка.
Разбира се тук има и фактора да знаеш какво предлагаш и какво пожеш да получиш за него,но това е друг въпрос.

Ха, ново двеста, с извинение!
Значи, като си търсиш равностойна връзка, не си търсиш мъж?
Какво си търсиш тогава, че почнах да се обърквам?
Жена, коза, някакъм друг добитък ли?

И кой каза, че трябва да се почувстваш зле сама, че да почнеш да обръщаш внимание на лицата от другия пол?
Те, децата в детската градина си харесват "гаджета", ама то е защото не знаят, че не трябва да имат нужда от такъв интерес.

# 2 556
  • Наблизо

Ха, ново двеста, с извинение!
Значи, като си търсиш равностойна връзка, не си търсиш мъж?
Какво си търсиш тогава, че почнах да се обърквам?
Жена, коза, някакъм друг добитък ли?

И кой каза, че трябва да се почувстваш зле сама, че да почнеш да обръщаш внимание на лицата от другия пол?
Те, децата в детската градина си харесват "гаджета", ама то е защото не знаят, че не трябва да имат нужда от такъв интерес.
Когато търсиш връзка,патньорът е вътре в нея,заедно с всичко останало около нея..а не самоцел *мъж*.
Успешен и уверен си когато си цял сам по себе си и една равностойна връзка само ще добави към това,с човек който те вдъхновява,разбира и гледате в една посока за повече от размножаване и мусака и ракийка вечер.
Когато си търсиш мъж,значи вече си се чувстваш зле,часовника тиктака,стара мома и т.н.Децата в детската градина не си търсят мъж -  форматирани са от отношенията на възрастните и се опитват да ги имитират и също така *като имаш гадже си готин*.Дефакто ако вземем твоят пример за децата в детската градина жена търсеща си мъж = жена,която иска да се слее със стадото,да е *готина* според него.
Когато търсиш равностойна връзка,не ти пука че си сама и си готова и да останеш така,щом не ти се предлага партньор ,какъвто търсиш и с който да изградиш равностойната връзка.Това е и разликата между жена търсеща си мъж и такава търсеща равностойна връзка - търсещата мъж накрая ще вземе каквото се предлага там,независимо че може да не й отговаря на това което търси,а тази търсеща равностойна връзка - би останала сама,докато не намери наистина качествен партньор и би имала например деца сама,ако това също й е важно.Баща,ако е съдба,ще се намери.

# 2 557
Абсурт, понякога издивявам за няколко кратки секунди как буквално четеш определени мнения 😁
В едни среди е голяма ценност да имаш мъж на всяка цена и те осъждат, съжаляват и одумват заради липса на такъв. Не си успяла в живота, ако нямаш мъж и деца. В други среди да си омъжена е нещо уважавано, но няма да те гледат като провал, ако на 40 още нямаш мъж и деца. Лошото става, ако човек с манталитет на едната група е в другата.
Иска ми се да създам семейство, къща на 2 етажа, 3 деца, 4 кучета и 5 котки, обаче не виждам с кого. Едните вятър ги вее на бял кон, другите агресивни, третите курвари. Не бих се хванала с тях. Ако слушам някоя съселянка, ще изляза или с високо самомнение, или с неоснователни претенции. Ами съжалявам, но ако нейната щерка не смее да си позволи да откаже некачествения материал, аз смея - и не от кураж, а инстинкт за самосъхранение.

# 2 558
  • София

Когато търсиш връзка,патньорът е вътре в нея,заедно с всичко останало около нея..а не самоцел *мъж*.
Успешен и уверен си когато си цял сам по себе си и една равностойна връзка само ще добави към това,с човек който те вдъхновява,разбира и гледате в една посока за повече от размножаване и мусака и ракийка вечер.
Когато си търсиш мъж,значи вече си се чувстваш зле,часовника тиктака,стара мома и т.н.Децата в детската градина не си търсят мъж -  форматирани са от отношенията на възрастните и се опитват да ги имитират и също така *като имаш гадже си готин*.Дефакто ако вземем твоят пример за децата в детската градина жена търсеща си мъж = жена,която иска да се слее със стадото,да е *готина* според него.
Когато търсиш равностойна връзка,не ти пука че си сама и си готова и да останеш така,щом не ти се предлага партньор ,какъвто търсиш и с който да изградиш равностойната връзка.Това е и разликата между жена търсеща си мъж и такава търсеща равностойна връзка - търсещата мъж накрая ще вземе каквото се предлага там,независимо че може да не й отговаря на това което търси,а тази търсеща равностойна връзка - би останала сама,докато не намери наистина качествен партньор и би имала например деца сама,ако това също й е важно.Баща,ако е съдба,ще се намери.

Това са двете страни на една и съща монета- теорията и практиката, които трябва да вървят ръка за ръка, а ти ги разделяш и усложняваш излишно.
Никой не говори за "мъж на всяка цена", дори темата не е такава.

Темата е да си търсим ли мъж.............или да чакаме да ни падне от небето, откривайки с екстрасензорните си способности всичките ни положителни качества и предлагайки ни неговите на тепсия?
Никой няма да ти предложи партньор- дори и Господ, Съдбата или както там го наречеш.
Иска се да се поразмърдаш, а не да се криеш зад самодостатъчността си и да се самоубеждаваш, че ако е писано, ще изкочи някой иззад ъгъла.

И пак не иде реч за "мъж на всяка цена", а за съвсем нормално желание да имаш мъж до себе си, с когото да създадеш щастливи деца, растящи в пълно семейство.
Да не търсиш, а да чакаш да ти "падне" и да оправдаваш умишленото създаване на дете без баща, за мен е и егоистично, и некоректно към него самото.

# 2 559
И пак не иде реч за "мъж на всяка цена", а за съвсем нормално желание да имаш мъж до себе си, с когото да създадеш щастливи деца, растящи в пълно семейство.
Доброто семейството не е само запълнени щатни бройки на осеменител, готвачка, щерка и син, а е и здраво и живее в хармония и подкрепа.
Аз също не разбирам жени, които хем майчинският им инстинкт вилнее и забременяват от донор, хем не искат мъж. Манталитетът е все същият - 'без еди какъв си човек до себе си аз съм никоя'.
Една идея ми е по-разбираемо жена да роди от донор и да гледа детето сама, отколкото да живее с някакъв, дето едва се гледат, той няма семейни и бащини ценности и тя пак гледа детето сама. Самотната майка спестява поне един кофти пример.

# 2 560
Гал, докато ги описваш така критично и негативно мъжете, как очакваш да срещнеш подходящия?

Аз също съм с “високи” критерии и знам колко ще е трудно, и въпреки това - срещам чудесни и подходящи екземпляри постоянно. И създавам чудесни отношения с тях, а това много разширява контактите ми.

# 2 561
И аз срещам. Женени с деца. Какво, да ги разведа ли?

# 2 562
Не в възможно всички свободни мъже да са дефектни. А на женените какво им харесваш?

# 2 563
  • Наблизо

Това са двете страни на една и съща монета- теорията и практиката, които трябва да вървят ръка за ръка, а ти ги разделяш и усложняваш излишно.
Никой не говори за "мъж на всяка цена", дори темата не е такава.

Темата е да си търсим ли мъж.............или да чакаме да ни падне от небето, откривайки с екстрасензорните си способности всичките ни положителни качества и предлагайки ни неговите на тепсия?
Никой няма да ти предложи партньор- дори и Господ, Съдбата или както там го наречеш.
Иска се да се поразмърдаш, а не да се криеш зад самодостатъчността си и да се самоубеждаваш, че ако е писано, ще изкочи някой иззад ъгъла.

Да не търсиш, а да чакаш да ти "падне" и да оправдаваш умишленото създаване на дете без баща, за мен е и егоистично, и некоректно към него самото.
Не е излишно или усложняващо - има много голяма разлика между щастлива съм и доволна от живота,запознавам се с нови хора и може да излезе равностойна връзка от това и търся си мъж,работя по въпроса и преценявам всеки мъжки екземпляр дали става за възпроизвеждане.Търся си мъж означава точно това - сканиране на всеки нов мъжки екземпляр дали става за тази роля или не.И е въпрос на време да почнат да падат критериите,ако с времето мъжът не се задържа и накрая да се събереш с някакъв,който най-вероятно е в подобна ситуация и е готов на възпроизвеждане.Защото си търсиш мъж и се размърдваш,за да може да родиш докато е време и детето да има баща.
Уверената в себе си жена и щастлива от живота си си търси най-вече връзка и то хубава такава.Не сканира всеки мъж дали става или не става за възпроизвеждане и колко би търпяла в името на това.Не виждам нищо лошо в това да имаш дете без баща,отколкото с баща който не става или е един мноооого голям компромис.Не се знае дали това дете няма да проима баща в един момент?Ето,нашата "бивша" съфорумка Уишмастър е загубила съпруга си,децата й баща им и все пак се намира страхотен мъж,който също им става баща?
А какво става ако при все супер размърдването,скъсваш се да си търсиш мъж и накрая все пак се оказваш на 45 и без дете,защото си си търсила мъж,не може без мъж да имаш дете?
Уинг,не мисля че ти точно си търсиш мъж - едно че дете си имаш и можеш да се фокусираш върху душата и равностойната връзка,без да търсиш и да си притисната от времето..

# 2 564
Не винаги се търси мъж за разплод. Много жени след определени години, разведени, с деца, без деца, просто си търсят партньор, любовник, съпруг, спонсор ... кой от каквото има нужда там.

Общи условия

Активация на акаунт