Слънцезащита 2018 - II

• 89 598
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте,
Следя темата Ви от известно време. След дълго четене и търсене, в крайна сметка се двоумя се между Vichy Ideal Soleil Слънцезащитно мляко за лице и тяло за деца SPF50 и La Roche Posay Anthelios Слънцезащитно мляко за тяло за деца SPF 50. Сякаш повече клоня към ЛРП, но прочетох няколко коментара за хора, които се обриват от него. Можете ли да дадете препоръка за някой от двата ?

# 571
  • до едно тепе
Миналата година и Виши и Ла рош имаха мостри. Питайте в аптека и тествайте. На Ла рош тестера обаче беше на бебешкия лосион с минерален филтър. Аз така с едно тествах, а като купих после голямата опаковка се обрина сина ми. Бяха с различна консистенция тестера и тубата и тогава чак видях, че на тестера пише baby.

# 572
Днес си купих мат крема на  Uriage с 50 фак. Дано ми матира горе-долу добре. Като усещане как е, момичета?

Приключвам мат флуида на  EUCERIN 50 фак. Страхотен като текстура и усещане. Попива веднага и има пудров завършек. Познахте, че ще ми хареса. Само дето не мога да преценя колко да нанеса. Все малко ми се струва. За седмица и половина ежедневно ползване го смъкнах наполовина. Идва ми мнооого неикономичен. Все имам чувство, че не ми защитава колкото трябва.

# 573
  • гр.Видин
Мат крема на  Uriage с 50 фактор изобщо не ми матира. Направо си е мазен. Не ми хареса.

# 574
Само дето не мога да преценя колко да нанеса. Все малко ми се струва. За седмица и половина ежедневно ползване го смъкнах наполовина. Идва ми мнооого неикономичен. Все имам чувство, че не ми защитава колкото трябва.
Четвърт чаена лъжичка за лицето и още толкова за шията. Другата доза, която най-често срещам е 1-1,2мл за лицето.

# 575
Да похваля последното си "откритие", купено съвсем случайно:
It's Skin, 2 O' Clock Sunblock, PA+++, SPF 50+, 50 ml
След като забравих Неострата-та в хотел, извадих от запасите този крем. Ами, перфектен ми е. Попива сравнително бързо за такъв тип продукт, не оставя "лепкав" слой, не белее и най-важното - не пресушава и не запушва пори. Матира съвсем леко, като оставя усещането за свежа, "чиста" кожа. И това усещане остава почти цял ден. Приятна, леко ароматизирана текстура, като ароматът не се задържа дълго /по принцип не понасям ароматизирана бяла козметика/. Избелващ и противобръчков ефект - фигуриращи в описанието - не виждам, но естествено и не очаквам всички чудеса на света в един продукт. Почиства се лесно, само с мицеларна вода и лек измивен продукт. За разлика от Австралийското злато, което мислех, че никога няма да мога да измия от лицето си.
Накратко - за момента се държи много по-добре от любимата досега Неострата и със сигурност ще го купя пак.
За статистиката - кожата ми е свръхчувствителна, през лятото - суха към нормална, със съвсем леко омазняваща се Т-зона.  

Сдобих се и с All-Around Safe Block Waterproof Sun Milk SPF50+/PA+++, Nature Republic, Daily Sun Block, California Aloe, SPF 50 PA++++ и Holika Holika, Moisturizing Petit BB, SPF 30, но още на съм стигнала до тях Wink

# 576
Австралийското злато аз го определям като натъркан пастел на лицето си. Сега в жегите ми лъсва яко челото. Обаче реших да му дам още един шанс на златото и мажа само на челото от него. Бетонира ми яко т-зоната. Нищо не пробива през него. Та това тубище ще го ползвам за там само. Останалата част от лицето съм с друго.

# 577
Австралийското злато аз го определям като натъркан пастел на лицето си. Сега в жегите ми лъсва яко челото. Обаче реших да му дам още един шанс на златото и мажа само на челото от него. Бетонира ми яко т-зоната. Нищо не пробива през него. Та това тубище ще го ползвам за там само. Останалата част от лицето съм с друго.
+++1 Peace
Ползвах "Златото", един-единствен път. Нанесох с пръсти и после се видях в чудо как и с какво да си измия ръцете, че трябваше да тръгвам за работа. Накрая търках с гъбата и веро, за да се отърва от чувството, че съм наклепана с машинно масло  Joy Вечерта борбата при почистването на лицето беше също почти толкова епична. Добре, че беше маслото на DHS.

# 578
Аз чистя със Cetaphil Gentle Foaming Cleanser ни спирала остава не изтрита, ни злато. Само с него го отстранявам. Иначе даже не мога да си намокря и лицето Simple Smile Добре, че ми светна лампата да го клепам на по-мазните зони с него, та се родих.

# 579
Мия се първо с масло и след това с меко измиващо и всичко пада без проблем, а сега в жегите "златото" ми пасва брилянтно. Няма мазно, няма сухота - просто ми е любимо. Ще видим като застудее дали пак ще започне да ми суши, но свалянето му е супер лесно с маслено почистващо.

# 580
  • гр.Видин
Нямам никакъв проблем с измиването на златото, Да не говорим за различни продукти? Australian Gold Botanical SPF50 tinted face lotion

Моята кожа не е суха. Освен това слагам серуми на ТО и след тях ми е просто перфектно.

# 581
Да следя новите тенденции и да питам за обсъжданото "злато". Казвате, че нанасяте сутрин и вечер миете. Не трябва ли да се подновява на няколко часа слънцезащитата....каквато и да е тя?

# 582
  • София
Мия се първо с масло и след това с меко измиващо и всичко пада без проблем, а сега в жегите "златото" ми пасва брилянтно.
Аз продължавам да не мога да отмия златото. Пробвах с различни олиа - DHC, Elemis, The Body Shop. После с измиващ гел, след това с пяна и Форео.
Да, лицето изглежда чисто, на кърпата не остават петна, но тампона с мицеларна вода е жълт! С Hitachi Hada Crie финално чистя с положителни йони и тампон с мицеларна вода. След него вече е чисто, но искам да мога да отмивам без Хитачи-то защото процедурата става много, много дълга Sad
Иначе смесвам златото с Неострата и ми е перфектно, не изсушава изобщо в комбинация.

# 583
Пише, че трябва, ама аз нямам нито време, нито нерви да подновявам на 2 часа.
Слагам обилно в 7 сутрин и толкова. Гледам пък и да не си изнежвам много много кожата - помагам й в защитата, но нека и тя изгражда своя защитна стена и да се адаптира към времевите условия на вън.

# 584
  • Prismatica Aerie
Лодси, всеки път като посегна към Златото се сещам за твоето Хитачи и вече го ползвам съвсем рядко, заради това недопочистване Joy Не ми се купува специален уред, нито ми се занимава чак толкова с търкане.

Гледам пък и да не си изнежвам много много кожата - помагам й в защитата, но нека и тя изгражда своя защитна стена и да се адаптира към времевите условия на вън.
Единствения начин кожата да се защитава сама от UV радиацията е да потъмнява - свръхпроизводство на меланин, да образува пигментни петна, лунички и прочее нежелани неща, да не споменавам най-неприятните.. Което води до преждевременното й съсипване, сбръчкване и всичко, което в този форум не искаме да ни се случва.
В този смисъл - слънцезащитата не би трябвало да се възприема като изнежване на кожата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт