Едва ли има смисъл да описвам колко много харесвам форума ВГ-мама. Мисля, че всяка майка приема този форум като близък приятел.

Така както с приятел можем да споделим притесненията си а и да потерсим отговори на въпросите от живота. Във форума намирам много важни отговори, свързани с детето ми, със семейството ми и със самата мен.
Точно по тази причина искам да споделя опита си със семействата, които в момента си задават въпроса „ Да присъства ли бащата при раждането?”.
Когато разбрах, че съм бременна бях и щастлива,

И аз повярвах не на лекарите, не на бога, повярвах на него,

Така минаха трудните месеци на бременността ми. През този период преживях много лоши и плашещи моменти, но когато Петър слагаше ръката си на корема ми, а от там му отговаряше с почуквания нашия син, аз спирах да се страхувам и се надявах на добър завършек. Тук е мястото да ви кажа, че с мъжа ми изчетохме много литература за бременността и раждането. Искахме да направим всичко по най-добрия начин. Освен че четохме, ние обсъждахме и се интересувахме от мнението един на друг. Така един ден стана въпрос как ще раждам (с упойка или без, в коя клиника и. т.н.). Попитах мъжа ми „Ще дойдеш ли с мен в родилното?”. По очите му разбрах, че го е страх, но също така бях уверена, че без него няма да се справя. Не исках да настоявам и може би затова търсих мнения на лекари, психолози и просто хора, които имат мнение по въпроса. Искам да отбележа, че срещнах повече противници за присъствието на бащата в родилната зала и със всеки ден ми ставаше все по-страшно. Една сутрин се събудих и усетих, че днес ще се срещна със сина си.

Затова искам да кажа на всички мъже: „Вземете жена си за ръката в този момент, не я пускайте и тя никога няма да забрави какво сте направили за нея”.
Обичам те миличко!!!!!!!!!!!!!!