Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 48 890
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • In Neverland
И аз съм от началото почти в болничен, но си плащам само потребителска такса когато ми го пуска АГ-то. Беше се наложило да лежа в болница за задържане и от там ми пуснаха болничен за месец, но там не платих нищо.
Аз желязо пия Сорбифер дурулес, док това ми изписа, а магнезия ми е Магнерот.
А вие тези контракции като стягане на корема ли ги усещате, защото аз усещам на ден поне по веднъж болка като ПМС ниско долу, но доктора казва че е нормално Rolling Eyes

# 601
А кой Магнезий е хубав и добре усвояем, марка?

Аз пиех Магне Доро сашета, но лекарят ми го смени с Магнерот, а според ММ първият е по- добър.
Магнерота е по-добре, хубаво ти го е сменил.

За болничен и аз отскоро съм и не съм плащала, но някои плащат по 30лв...

# 602
Здравейте мами, имам едно въпросче. От началото съм в болнични вече почти в 7ми месец и си го плащам по 30 лв. всеки месец. Вие плащате ли за болничния от АГ ?  
Това е абсолютно нередно, ако си здравно осигурена се плаща само потребителската такса. Ако обаче се следиш в някоя клиника в която не работят със здравната каса може и да ти искат парички. Но ако си на ЖК по здравна каса е голямо нахалство да ти искат пари за болничен, че и по 30 лв.....
Относно хемоглобина  от няколко лекаря вкл.  Хематолог знам, че при бременни долна граница 110 се счита за нормална, но последния триместър бебето най-много желязо си хапва, та е добре да се приемат медикаменти, в момента съм със 105 хемоглобин и съм на Феретаб желязо+ две инжекции Б12 седмично.

# 603
Значи си е нахалство, тъй като съм осигурена и  съм на ЖК по ЗК...Confused

# 604
А случайно касова бележка да ти издават за тези 30 лв? Аз съм много близка с моят лекар и от него знам, че ЖК по Здравна каса не трябва да се плаща абсолютно нищо за болничен.

# 605
Аз плащам по 35лв по ЖК в поликлиниката и имам касова бележка, плаща се на касата.

# 606
Не е нормално това да се заплаща болничния. Той си е за общо заболяване, сякаш да се разболее човек да отиде при личният лекар и да му кажат 30 лв болничен... Явно някои болници, поликлиники и т.н са си намерили вратички как да цуцат парички.  Ако беше задължително да се плаща едва ли щеше да има клиники, в които ей така да си ги дават без парички.... Те бременните са освободени и от потребителски такси попринцип.
https://zdrave.to/zdravni-novini/dylja-li-taksa-pri-izdavane-na-bolnichen
Който иска може да се рови и из законите за инфо, но моята е от лекар и съм убедена, че не ме лъже.

# 607
Аз ги давам на него и той ги прибира в джоба си,това ми стана странно но... Нито бележки, нито нищо имам

# 608
Не може ли да пуснеш отпуска за дупките? За мен за няколко дена само, обаче се притеснявам, че шефа съкращава наред и да ми спретне някой номер.
И аз съм в чуденка кой е най-правилния вариант?
Спокойно бременните последни ги съкращават Simple Smile
ако обаче се прекъсне болничния ще намалее майчинството и затова ще се явя на ТЕЛК иначе на мен не ми пречи да си пусна и сега отпуската.

Между другото аз до момента не съм плащала за болничните, дори когато се явиха на комисия, в която бяха трима лекари с различни специалности.

# 609
А кой Магнезий е хубав и добре усвояем, марка?

Аз пиех Магне Доро сашета, но лекарят ми го смени с Магнерот, а според ММ първият е по- добър.

Имам въпрос и за желязото, коя марка пиете и по колко?

Моят хемоглобин беше последно 110, лекарят ми изписа Тотема, но от тях повръщам, не мога да пия повече,  искам да ги сменя с нещо с не такъв отвратителен вкус.
Магнеротът е много слаб препарат, съдържа само около 30 мг магнезий! При мен нямаше никакъв ефект, нищо че го пиех по 6 на ден. Лекарката в спешното направо се изсмя като й казах какво и как го пия. Смени го с Диаспорал, доста по-силен е и веднага ми се отрази. За хемоглобина пия Ферофолгама, но пак да кажа, на 2-3 часа разстояние едно от друго с магнезия.

# 610
Аз пия Феротон, 2х1 на ден. Моя хемоглобин беше 90 и сега е 103, но вече два месеца не е мръднал и си стои на 103, което малко ме притеснява. Другия проблем е, че с това желязо доста трудно започнах да ходя на тоалетна.

# 611
Да, желязото малко затягащ ефект има, аз пия Феретаб 2по1 ама засега не съм имала проблеми с тоалетната, може би защото нагъвам много череши Simple Smile Кофти работа с това желязо трудно се вдига.

# 612
Здравейте, кога смятате да стягате багажа за болницата? Аз днес влязох в 27г.с и се сдобих със сак Thinking смятам малко по малко да го пълня, че поне едно нещо да ми е подготвено и направено ....на фона на всичките ядове Sweat

# 613
Аз честно казано съм се снабдила с повечето неща за болницата просто не съм ги подготвила в сак, че и за бебето си набавим почти всичко, останаха дребни нещица.

# 614
Благодаря за инфото pladi. Чета листовката на Диаспорал и 1 саше съдържа 300 мг магнезий. Това са 10 пъти повече магнезий от магнерота! Ще се консултирам дали мога да го сменя и аз.
Линк https://apteka.framar.bg/30007588/магнезиум-диаспорал-саше-300-мг-20

Общи условия

Активация на акаунт