Познай коя е книгата - 16

• 52 933
  • 918
  •   1
Отговори
# 825
Много харесвам темата, но рядко ми е познато произведението, затова и.ряско участвам.

# 826
Ами, аз си падам по криминални и трилъри, особено тип конспиративни "Шифърът", Матю Райли и т.н.
Любовни биха ме затруднили Simple Smile

Ще продължавам да следя, пък може да успея да позная нещо

# 827
  • София
Може би играта ще върви повече, ако пускаме цитати от по-популярни книги.

# 828
Понякога никой не познава или няма опити за отгатване, но и авторът на загадката не дава в указания срок отговора. Някак си като че ли излишно се протака понякога.

# 829
  • Wonderland
Аз също рядко познавам произведението и затова не участвам, а съм по-скоро наблюдател. Blush

Пускам и втори цитат
Преди да довърша мисълта си, Алисия скочи от стола и се хвърли към мен с протегнати ръце като на хищник. Нямах време да помръдна или да се отместя от пътя ѝ, тя се стовари върху мен и ме събори. Паднахме на пода, ударих си тила в стената. Алисия блъсна главата ми в стената - отново и отново - и започна да ме дере, да удря и драска. Използвах всичките си сили, за да я отблъсна.
Запълзях по пода, стигнах до масата и потърсих пипнешком алармата за нападение. Точно когато пръстите ми я докоснаха. Алисия отново се нахвърли върху мен и изби алармата от ръката ми.

Книгата е дебютен роман на автора, издадена през 2019. Правата за разпространение на книгата са продадени на територията на 45 държави. Очаква се екранизация... (Ако клюката е вярна - от продуцентското студио на Брад Пит)

# 830
  • София
Това ми прилича на "Останалото е мълчание" -  Алекс Майкълидис.

# 831
  • Wonderland
NumLock, точно това е книгата Blush

# 832
  • София
От мен - една загадка за любителите на криминални романи. Книгата е класика в жанра, а цитатът е за един много характерен герой на романа.

# 833
  • Варна
"Жената в бяло" - Уилки Колинс. Класика  - "Лунният камък" също.
Трилъри и кримки много често се дават като загадки, класически произведения също. Мен ме радва фактът, че често загадките са от нови книги.

# 834
  • София
Ами извинявам се - няма повече така да правя. Flushed
Коментарът беше към изтритото.
Това е книгата.
Весели празници!

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 13:48 от NumLock

# 835
  • Варна
Изтрих го, защото картинката се оправи (или беше оправена) - преди това аз поне я виждах съвсем малка, а шрифта почти невъзможен за четете.
Нова загадка - нова класика:
     "Лицето му беше червено от гняв, а в едната си ръка държеше стара прашна обувка. Той бе така вбесен, че езикът му се беше вързал и когато речта му се възвърна, заговори с такъв груб американски акцент, какъвто не бяхме забелязали у него сутринта.
— Да не ме мислят за бозайниче в този хотел — крещеше той. — Разиграват ме като маймуна, но ще видят, че са сбъркали адреса! По дяволите! Ако този хлапак не ми намери обувката, чудо ще направя! Аз разбирам от шеги, мистър Х, но всичко си има граници.
— Още ли си търсите обувката?
— Да, сър. И смятам да я намеря.
— Но нали казахте, че била нова, кафява обувка?
— Така беше, сър. А сега пък една стара, черна.
— Как! Да не би да искате да кажете…
— Точно това искам да кажа. Аз имам всичко на всичко три чифта: едни нови, кафяви; едни стари, черни и лачените, с които съм сега. Снощи ми взеха едната кафява, а днес отмъкнаха черната. Е, намери ли я? Отговаряй! Не ме зяпай такъв!
На сцената се беше появил един развълнуван прислужник — немец.
— Не, сър. Питах из целия хотел, но не разбрах нищо за нея.
— Добре. Или тази обувка ще се върне на мястото си преди залез слънце, или ще се видя с управителя и ще му кажа, че веднага напущам хотела!
— Ще бъде намерена, сър, обещавам ви, че ако имате малко търпение, ще бъде намерена.
— Внимавайте, защото това ще бъде последната ми вещ, която изчезва в това свърталище на крадци. Мистър Х, извинете, че ви безпокоя с такива дреболии."

— Мисля, че си заслужава безпокойството.

— Нима гледате сериозно на това?

— А вие как си го обяснявате?

— Просто не се опитвам да си го обяснявам. Изглежда, че това е най-глупавото и странно нещо, което някога ми се е случвало.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 13:56 от Dahlia

# 836
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"баскервилското куче"?

# 837
  • Варна
То е - st. Dobri, ти си

# 838
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко ми е напреганто сега и бих искала да отстъпя реда си.
Simple Smile ще ви следя обаче,

# 839
  • София, България
"Останалото е мълчание" го четох, много се впечатлих, и сега не го познах, даже като написахте Алисия пак не ми светна ... И кучето нямаше да позная, чела съм го като дете ... Според мен не е проблема в книгите, които цитираме а в активноста. Дори да не се знае отговора трябва нещо да се напише, да стане дискусия. Иначе автора не може да пусне жокер. А и при по-голямо раздвижване повече хора могат да я засекат и да влязат.

Общи условия

Активация на акаунт