СЕДМИ клас – 5 – Химикалка приготви и спокойно всичко си реши! Мами, оммм 😊 (19.05.2018–27.05.2018)

• 94 916
  • 1 318
  •   1
Отговори
# 960
Какви са тези бележки от олимпиади? Кой къде ги получава и как се таксуват?
Резултатите от олимпиадите, които участват в балообразуването, ще бъдат нанесени в бележката с резултатите от НВО.

# 961
  • София
Много ме е яд за 17-та задача! Ама много! Angry Може ли най-простата задача да обърка? Ми то наум можеш да я решиш! Толкова по-сложни неща решава и никога не е имала грешка на първи модул! Не й го казвам, защото и без това е разстроена, ама много ме е яд. Frowning1 Сто пъти съм казвала да не бърза, да прочита по два-три пъти условието и да не подценява никоя задача. Ама не - дай да свършим първи!
17 A е само една точка.

Така  де, ама като не му е зачела първоначалните разходи на човека по буква а), то и по буква б) си е останал прецакан. И 9-та задача - отговор г) Flushed "Грешно го видях." Минус 6 точки абсолютно нелепо! Weary

На 24-та не се е сетила да направи построение. Не, че не може, ама не се е сетила.

# 962
Синът ми, както не искаше да проверява, така погледна отговорите на втори модул. 21 и 22 са верни, на 23 е изкарал само единият отговор. Очаква 7-8 точки. На 24 не си спомня за подточка В какво е писал, А и Б са верни. И там евентуално до 4 точки да вземат. Надявам се с първи модул да се е справил. Него не сме гледали.

# 963
  • София
Нахлувам в темата като любител математик.

24 В с информацията от Б подточка става решима и от петокласник.
След като имат изречение, че всеки етап се оценява независимо от другите, като едновременно казват пълни точки за пълни решения, ако дете си означи HN:NB=a:b и си разпише отношението на лицата, ще му дадат ли нещо?

Успех на всички деца желая!

Аз съм проверяващ и утре ще ви кажа, дали ще се признаят точки, ако е решавано с такова отношение.

# 964
  • София
Моята продължава да не иска да гледаме заедно решенията. Вика ми да не й развалям уикенда...
Детето много се стара при подготовката и държеше да не разочарова госпожата по математика и мен. И това построение да я спъне /била опитвала 3 вида построения, ама явно не са били това, което е трябвало/.

# 965
  • София
балът как се образува?точки ли остават или ги преобразуват в оценки...?
... точки ...

И да, задачите тази година са дори малко по-лесни от миналогодишните и като че ли няма грешки, т.е. очакванията са за високи балове по математика.
Не съм съгласна, зад. 24 е доста по-трудно от миналогодишната. Не прогнозирам много високи резултати. Миналата година имаше изключително слаби работи.

# 966
  • София
Нахлувам в темата като любител математик.

24 В с информацията от Б подточка става решима и от петокласник.
След като имат изречение, че всеки етап се оценява независимо от другите, като едновременно казват пълни точки за пълни решения, ако дете си означи HN:NB=a:b и си разпише отношението на лицата, ще му дадат ли нещо?

Успех на всички деца желая!

Аз съм проверяващ и утре ще ви кажа, дали ще се признаят точки, ако е решавано с такова отношение.

Ще чакаме с нетърпение.
Благодаря за съпричастността!

# 967
  • Резерват "Северозапад"
Дъщеря ми също е заместила страните с буквени означения и е работила с тях, би трябвало да е ОК Peace.

# 968
  • Sofia
Не мисля, че задачите са били по-лесни. Класът на сина ми излезе в последния момент. (за СМГ става дума). Доста деца са решили задачите накрая. Има и глупави грешки от стреса. На 17-та синът ми е писал  50х+180, нали е равносилно на 180+50х? Той ми обясни, че го искали в нормален вид, а той знае, че в нормалния вид първо е неизвестното. Simple Smile и така ги е подредил?

# 969
  • Резерват "Северозапад"
Точно така е написала и щерката Peace.

# 970
  • София
Малко за разтуха:

По повод прословутия въпрос 7 от матурата за 12-ти клас и твърдението на МОН, че отговор Б бил правилен и комисия не трябвало да се членува, защото ставало дума за каквато и да е комисия, Джуди постна в дванейсетокласната тема подобен пример:

"Платих 20 лева на Гошо да ми измие кола." Joy

# 971
  • София
Точно така е написала и щерката Peace.
Разбира се, че е равносилно.

# 972
  • Sofia
"Платих 20 лева на Гошо да ми измие кола." Joy

И той изми колата на съседа. 😄

# 973
  • София
Смятам, че трябва да има допълнителни указания и за нашия 13-ти въпрос и да признаят за верни и другите два варианта!
А НВО-то по мат според мен е голяма изненада. Допълнително построение? Сериозно? Синът ми каза, че в училище са решавали тамън пет такива задачи, с елементарни построения, а на школата не са го упражнявали въобще. На нито един пробен не се е падала такава геометрична задача, не мисля, че и в последните години на матура са давали такава. Според мен нито едно дете извън математическите гимназии и паралелки няма да е решило тази задача, освен някой отявлен талант, който по случайност не е в МГ. Което пък от друга страна е хитро и умно, защото като принуждават хората да си отсяват децата с общото сито - ето ти начин!

# 974
  • тук-там
Дъщеря ми, като е писала 24 задача, от невнимание е пропуснала гърба на страницата и я е дописала на следващата. Проблем ли е?😖

Общи условия

Активация на акаунт