Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 63 008
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гастроентеролог.

# 541
Алерголог -пулмолог.
Идентичен случай, пих два месеца лекарства, включително АБ, оказа се алергия.

# 542
  • софия
каси7,  мисля, че незабавно трябва да вземеш направление за болница „Св. София“ - специализирана белодробна клиника. там са много добри специалисти. и аз страдах от такава кашлица - раздираща и непрекъсната - от началото на м.август 2016 до края на м.март 2017 - помогнаха ми там. не отлагай повече.

# 543
Дясното рамо ме боли при киселини и проблеми с стомаха. Те могат да причинят и дразнене на хранопровода и кашлица
Съвета за белодробна болница е добър, там биха определили какво е- алергия, рефлукс, пневмония и т.н.

# 544
  • София
Каси , и мен зимата ме хвана кашлица , която продължи 3 месеца .
Бях на 3 снимки , на няколко пулмолог а, изследваха храчка , бях на УНГ , пих противоалергични, и тъй като кашлицата беше суха , спря със Синекод ...
През пролетта и сега лятото , отново има седмици в които кашлям сухо и честно тогава смуча Трахизан (който леко успокоява кашлицата , въпреки че е за гърло )
Пия противоалергични , но щом кашлицата не се повлиява , може да в друго.
Тези дни ще искам направление за гастро, за УНГ и евентуално алерголог.
Пушач съм , и по едно време рязко намалих цигарите и кашлицата (тогава зимата) спираше.

Не искам да отдавам всичко на нервите , но някои лекари казваха , че кашлицата била на нервна почва (но не съм сигурна дали им вярвам)
Това не ми попречи да взема мента глог и валериан.
Пиши после какво е станало.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 00:18 от Wind_

# 545
  • На брега на реката
Wind, само информативно, трахизан съдържа АБ и принципно честата му и хаотична употреба не води до нищо добро.
Аз бих препоръчала в случая с постоянна кашлица, освен пулмолог и алерголог, изследване на гърлен секрет или храчка. Но след известна почивка от всякакви смукалки и АБ-та.

# 546
каси7,  мисля, че незабавно трябва да вземеш направление за болница „Св. София“ - специализирана белодробна клиника. там са много добри специалисти. и аз страдах от такава кашлица - раздираща и непрекъсната - от началото на м.август 2016 до края на м.март 2017 - помогнаха ми там. не отлагай повече.
    Днес ще ходя при УНГ за резултати от секрети-гърло и нос.Да видим какво ще каже.Бях на пулмолог в Токуда.А  б.ца Св.София  е тази до инфекциозната на ул.Ив.Гешев така ли?

# 547
Момичета, мъчат ме кокоши тръни от година на сам. Лекувам и излизат нови.
Сега имам 2 наведнъж. На какво се дължи това?
Работя на крак и не винаги съм с удобни обувки. Това ли е ?

# 548
Това всъщност е HPV-човешки папилома вирус.
Има и ваксини.
Отиди на дерматолог Simple Smile

# 549
  • софия
  Днес ще ходя при УНГ за резултати от секрети-гърло и нос.Да видим какво ще каже.Бях на пулмолог в Токуда.А  б.ца Св.София  е тази до инфекциозната на ул.Ив.Гешев така ли?

св.софия има две сгради - първо се отива в сградата, която е на бул.българия - там ще ти плануват дата на приема. после вероятно ще те настанят в сградата до св.иван рилски на гешов. виж в интернет. успех!

# 550
  Чувствам напрежение в ушите, сякаш ще избухнат и ме сряза за няколко секунди гръбнака. Не като да си схванат, а режеща болка. Преди две седмици бях болна, дали е нещо остатъчно от вируса?

# 551
Здравейте,
изглежда съм пипнала някакъв вирус, за 2 дни от нищото след лека хрема, днес съм със запушен нос, гърлото ме боли адски и едното ми ухо е заглъхнало. Като наведа главата на страната на заглъхналото ухо има леко пукане и все едно има някаква течност вътре, а не съм го мокрила, в смисъл едва ли е попаднала вода под душа или нещо подобно.
Понеже хремата ми и гърлото много се засилиха ме притеснява да не се е пренесло към ухото.
Слагам си муконазал + за хремата и малко ме облекчава, но ухото ми все още е заглъхнало.
Някой имал ли е подобен проблем и трябва ли да се притеснявам или е от вируса и ще отшуми от самосебе си.
Благодаря!

# 552
Здравейте! Аз се разболях от Варицела от детенцето ми на 24 г..Днес ми е трети ден.Нямам Т,но ме боли гърлото.Пъпки има около 10-15.Ходих на доктор,изписа ми Изопринозин таблетки,вирасут за мазане,тантум за гърлото и нурофен таблетки.За сега нямам Т,отпаднало ми е и имам болки в мускулите.....Дано всичко мине нормално....Хубав ден на всички!

# 553
Здравейте,
изглежда съм пипнала някакъв вирус, за 2 дни от нищото след лека хрема, днес съм със запушен нос, гърлото ме боли адски и едното ми ухо е заглъхнало. Като наведа главата на страната на заглъхналото ухо има леко пукане и все едно има някаква течност вътре, а не съм го мокрила, в смисъл едва ли е попаднала вода под душа или нещо подобно.
Понеже хремата ми и гърлото много се засилиха ме притеснява да не се е пренесло към ухото.
Слагам си муконазал + за хремата и малко ме облекчава, но ухото ми все още е заглъхнало.
Някой имал ли е подобен проблем и трябва ли да се притеснявам или е от вируса и ще отшуми от самосебе си.
Благодаря!
Здравей, минах през почти същото като изключим гърлото. За носа ми помогна инхалация с етерични масла и ибупром синус(силно хапче, но помага бързо), използвам и спрей Мукоплант или Ксигел, но той ми дразни лигавицата и оставя неприятно усещане, Мукоплант е морска вода с еквлипт и ехинацея. Пих и Синупрет, но не продължително. Може би има ефект, но по продължително (хомеопатични са). За гърлото, последно като карах ангина си взех от аптеката антибиотик, но не се сещам за името бяха 3-4  хапчета по едно на ден. Вдигна ме на 3я ден, но явно и то е доста силно.

# 554
Здравейте. От известно време се оплаквам от много болезнен и обилен цикъл, ходих на доктор, нищо ми няма.

Сега пак съм в МЦ и се притесних много от 2 доста големи съсирека.
Да ходя ли пак на док. или е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт