Парфюмни размисли и страсти - 217

• 129 326
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Продължавам с тестовете. И Chocolate Greedy не е мое. Приятен е, харесва ми като цяло, но ми идва малко ретро. С първото пръскане се пренесох мноооого назад във времето. Пред дървения бюфет на баба ми, в който държеше шоколадови бонбони. Докато се мъчех да се сетя как точно се казваха бонбоните, едни такива рязани, но не "Черноморец", и изведнъж ме пренесе пред лавката за наливни лимонади. Онези концентрати, разреждани с газирана вода, които продаваха преди 100 години Grinning Имах една любима от тях - шоколадка. Направо усетих вкуса ѝ. Всичко това беше в началото. После някак улегна, вкусът взе да става по-съвременен, шоколадът - по-тъмен, както го обичам вече. Благородно какао, но не съвсем черно и горчиво, ванилията започна да се усилва и да го омекотява. Нищо стряскащо, имах такива опасения след всичко прочетено за Montale, и предвид семплия ми вкус. И както казах харесва ми, но не мога да си представя настроението, в което бих го носила. Не съм носталгична и рядко изпадам в умиление. А това са емоциите, които ми предизвика. Simple Smile

# 466
  • София
Бледолилава, бонбоните, на които напомня, са "Амфора" (според мен), а идеалното настроение са дните около Нова година и срещите с роднини.

# 467
Много обичам бонбони Амфора. Пробвала съм Шоколада на Монтал, но беше топло и не можах да го оценя.

# 468
Не бих се докоснала до Narciso Rodriguez, заради един for her, който така си стои вкъщи, без да го ползвам. Но вие, червеното Нарцисо, че днес го проверих. Това е единственото Нарцисо, което ми хареса. Розите в парфюма са като  оманските, от най-скъпите кралски рози, а са български от Карлово! Heart Eyes

# 469
  • София
Не се настройвай предварително, няма да ти се повръща въобще, защото това е силно елегантен и наистина миришещ скъпо парфюм. Няма нищо общо с Герлена. Може пък да ти хареса, никога не се знае, да ти легне, да се влюбиш. Ще следя с интерес какво ще се случи и дано е страхотно. Hug bouquet
Абсолютно съм съгласна. Не се самонавивай предварително, без дори да си го помирисала, така ще подходиш с предубеждение.

# 470
  • София
Да се отчета набързо.
Light blue zest - евтин дезодорант
Dolche garden - не е за мен
Червеното Нарцизо изкара една Хипнотична отрова при изсъхване на ръката ми. Много странно.

Chocolate greedy ще си го взема зимата. За мен е чисто какао, много ми харесва.

# 471
  • София
macadamia - Станахме двама поръчали Mancera Pearl на сляпо Simple Smile)) Не вярвам да останем разочаровани.
След придобиването и на Musky Garden/благодаря на kovatcheva за невероятно красивото му описание в по-стара тема/ явно съвсем се зарибих по тази марка и няма връщане назад Purple Heart

# 472
Цитат на: Deetron
macadamia - Станахме двама поръчали Mancera Pearl на сляпо Simple Smile)) Не вярвам да останем разочаровани.
След придобиването и на Musky Garden/благодаря на kovatcheva за невероятно красивото му описание в по-стара тема/ явно съвсем се зарибих по тази марка и няма връщане назад Purple Heart

Радвам се,че не съм сама в начинанието.Притеснява ме единствено факта да няма много агресия,защото Roses Greedy/Mancera/ и So Amber /Montale/ са просто някакъв УжасТ за мен-душат ме и получавам главоболие от тях... 😁😁😁

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 09:19 от bubanka

# 473
Аз вчера пробвах Roses & Chocolate Mancera никак не ми хареса. Шоколада е някакъв тежък, евтин марципан и парфюмът е задушлив и превземащ пространството по един неприятен начин. пробвах и други неща в същото време и този нахалник уби и заглуши почти всичко друго, което ми беше неприятно. После си замина не толкова гръмогласно, както и дойде и слава богу, защото щях да го мия.

Но най-неприятната изненада дойде от припомнянето на блотер на Hermessence Cuir d'Ange Hermès. Не съм на вълна кожи въобще в момента и това чудо ме отрови буквално. Силно неприятен и мъчен аромат. Направо ме разби.

# 474
Honey Aoud Montale ми хареса и определено влиза в списъка с желаните, с уговорката, че ще се тества отново на есен. Третият Montale, който тествам, и с него вече се оправдават напълно предварителните очаквания към марката, които имах след всичко прочетено. По едно пръскане на всяка китка и си в облака Simple Smile Не те оставя и за миг, не се губи, като други аромати, но не те и задушава с някаква монотонност. Играе, променя се. Honey Aoud при мен започна със силна амбра - една не особено любима за мен нота. Появи се почти веднага и кожата, и кой знае защо започнах да си мисля за ром. Не, не, казах си, нито ром, нито амбра обичам. Но не след дълго се появи медът и облакът стана съвсем различен. Кожата не се загуби никъде (често ми се губи в други аромати), а канела и ванилия не усетих като отделни ноти, премесили са се плавно. Това е парфюм, който бих носила когато искам да подсиля своята увереност и равновесие. Ако за Intense Cafe мислех като за аромат, с който отстоявам себе си, то тук вече намирам хармония. Това съм аз, и не ме интересува приемате ли ме или не, защото съм напълно уверена в качествата си. Дали ще ме последвате, все ми е тая, не мисля да ви доказвам нищо. Даа, определено имам нужда от нещо такова. Може пък и да не дочакам есента Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 09:52 от Бледолилава

# 475
  • Айтос/Бургас
Здравейте момичета! Искам малко помощ...
Подариха ми La vie est belle,100ml,3.4fl.oz.
Аз съм го имала и си спомням ,че на самата бутилка пишеше la vie est belle и на пръскалото отгоре имаше роза- знакът на Ланком,а тази бутилка е абсолютно изчистена,без надпис,а на пръскалото отгоре сега има надпис la vie est belle.
Моля ако някой го има да сподели как изглежда неговата бутилка.Притеснява ме да не е менте.Закупен е от enzobg.

# 476
Цитат на: zlatttka В Енцо няма ментета!!!link=topic=1038866.msg36971382#msg36971382 date=1530358646
Здравейте момичета! Искам малко помощ...
Подариха ми La vie est belle,100ml,3.4fl.oz.
Аз съм го имала и си спомням ,че на самата бутилка пишеше la vie est belle и на пръскалото отгоре имаше роза- знакът на Ланком,а тази бутилка е абсолютно изчистена,без надпис,а на пръскалото отгоре сега има надпис la vie est belle.
Моля ако някой го има да сподели как изглежда неговата бутилка.Притеснява ме да не е менте.Закупен е от enzobg.

# 477
  • Пловдив
Zlatttka, явно си ползвала преди друг...те са няколко разновидности.
Моят е същият, който описваш ти Надписа е на капачката, отдолу също има надпис, А на самата бутилка няма нищо , абсолютно прозрачна е. / моят е купуван от магазин/
Така че...споко.

# 478
  • СОФИЯ
Днес, с надежда отново пробвах червения Narciso Rodriguez Няма да се разберем с него, за съжаление....никакви рози и мускус, само нещо остро и странно Rolling Eyes но пък си паснахме много с Долче Гарден на Д&Г вече го поръчах Relieved
Минах през Боди шоп - гледах, душих, пробвах, гледах, душих, пробвах..... ми очаквах повече, може би, защото споменът от Милано е все още жив.... За да не изляза с празни ръце купих йогурт Моринга. Той ме впечатли най много.
Не намерих Joop WOW дамски и Calvin Klein Euphoria Liquid Gold - не са чували за тях.

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 11:45 от shushi7777

# 479
Разносвам и днес Honey Aoud и в топлото си е доста удов. Медът се позагуби на втори план. Усещах го повече онзи ден вкъщи, на хладно. Значи есента-зимата ще ми харесва още повече. Реших, ще го купувам. Само дали 50 или 100 се чудя още. Бих взела големия ако мога да отлея малко и за дъщеря ми. Ползвам флакони на Травало по 5 мл, много са малки. По-големи предлагат ли се някъде?

Общи условия

Активация на акаунт